משתינים לי על המיטה!

AmirGol

New member
משתינים לי על המיטה!

אני לא יודע מה לעשות - בחמישה מששת הימים האחרונים, חזרתי הביתה וגיליתי כתם של שתן על המיטה. בהתחלה חשבתי שזה בטח גיזמו, הוא כבר לא חתול צעיר ואולי וא מאבד שליטה על שלפוחית השתן, אבל יש עוד מקומות שבהם הא אוהב לשכב, למשל על השולחן, ושם אין אף טיפה.

שלושת החתולים נראים לי לגמרי בסדר. אין לי מושג מי מהם עושה את זה, למה ומה אני יכול לעשות כדי למנוע את זה. בינתיים המיטה שלי מסריחה, גם אחרי שספגתי את כל מה שהצלחתי עם מפיות נייר והשתמשתי בחומר ניקוי לבדים ובקיטורית.

יש למישהו רעיונות, גם איך למנוע וגם איך לנקות?

ארמורגם

New member
הבעיה כנראה בארגז החול

כתבתי אינספור הודעות בנושא הזה, תוכל לחפש בהסטוריה.

בקצרה:

1. עבור 3 חתולים נדרשים יותר מארגז חול אחד, גם אם מנקים אותו כל יום. המחמירים גורסים לפחות 4 (אחד עבור כל חתול פלוס אחד), למרות שאני חושב שאפשר להסתדר גם עם שניים, בתנאי שהם גדולים ומתוחזקים כראוי.

2. יש להשתמש בחול מתגבש איכותי שסופג ריחות. הריח מהארגז לא נעים לך? גם לחתולים הוא לא.

3. יש לנקות בתדירות גבוהה, במיוחד אם מדובר ביותר מחתול אחד.

4. אין לשים את כל הארגזים באותו חדר. במיוחד כשהחדר הזה הוא בד"כ מרפסת השירות ליד מכונת הכביסה שעשויה להפחיד את החתולים. יש לוודא גישה נוחה לארגז.

5. עדיף להשתמש בארגז פתוח מאשר סגור. עדיף שיהיה גדול עם דפנות גבוהות, למשל ארגז "כתר" פלסטיק שקוף שמיועד לאחסון.

6. אין למקם את הארגז בקרבת האוכל והמים. גם אתה לא אוהב לאכול בשירותים.

יש לטפל בהפרעה באופן מיידי אחרת היא תהפוך להרגל ואז יהיה הרבה יותר קשה להיגמל. ברגע שתיקנת את מה שצריך לתקן בארגז החול, ורק אז, פרוס נייר אלומיניום על המיטה כדי שהיא לא תהיה נוחה לעשיית צרכים. לחילופין תוכל להשעין את המזרון על הקיר כשהמיטה לא בשימוש, מה שיותר נוח לך.

אני אומר שוב שיש לעשות זאת רק אחרי שמסדרים את ארגז החול, אחרת החתול פשוט יימצא מקום אחר להתפנות בו, כמו למשל הספות או ארון הבגדים.

לחתולים מבוגרים לא צריכה להיות בעיה להתאפק. ייתכן שהוא סובל מבעיה רפואית, ואז יש צורך בבירור אצל וטרינר.

נו, בסופו של דבר יצא לי ארוך בכל זאת...

AmirGol

New member
תודה על התגובה.

שלושת החתולים משתמשים בארגז החול הבודד הזה כבר יותר משנה (ולפני כן, שלישיה קצת שונה השתמשה בארגז האחד הזה בערך חמש שנים). אבל באמת ניקיתי אותו בתדירות נמוכה מידי בשבוע האחרון...

יש רעיונות בנוגע לניקוי המיטה? אחרי כל מה שניסיתי, היא עדיין מסריחה. בעצם, אולי עם כל הסירחון, הם יעדיפו להשתין בארגז ולא על המיטה
.

Yukita

Active member
מנהל
יתכן שכן צריך בדיקה רפואית

העובדה שהשתן הוא על המיטה ולא במקומות אחרים לא אומרת שאין בעיה. השתנה במקום שאיננו ארגז החול אינה בהכרח השתנה ללא כל שליטה - לעתים קרובות מאוד מדובר בהשתנה מודעת במקום אחר מתוך תחושה שבארגז "לא טוב" כי כואב בגלל דלקת בדרכי השתן או משהו אחר.
&nbsp
אם נראה לך שזה חתול מסוים (גיזמו?), כנראה כדאי לבדוק את זה. דלקות לעתים צריכות טיפול כדי לעבור בהקדם וכדי שהחתול לא יתרגל להמשיך להשתין מחוץ לארגז.

ארמורגם

New member
אם כך מה שהצעתי תקף

תוסיף עוד ארגז וכנראה שהבעיה תיפתר.
&nbsp
העובדה שעד היום כולם השתמשו באותו ארגז רק מחזקת את טענתי.
נסה ותחזור לדווח. מה יש לך להפסיד?

למעלה