משתמשים בהרבה מלח בבישול ?

shronyor35

New member
משתמשים בהרבה מלח בבישול ?

אשמח לקבל חוות -דעת ,ממי שמכיר ומשתמש ,
בצמח בשם סליקורניה .

קראתי עליו ,שזהו צמח שטעמו מלוח ,ומשמש כתחליף טבעי למלח,
כתיבול לכול תבשיל,אך הוא מזיק כמו מלח.
(שימושי גם לכול מי שנמנע מהוספת מלח,עקב יתר לחץ -דם .
אולי יש פה מישהו שכבר התנסה בבישול עם צמח הסליקורניה ?
 

shronyor35

New member
מה אף אחד לא מכיר ,ולא ניסה את צמח התבלין "סליקורניה" ?

 

חיהק

New member
סליקורניה

הצמח מוכר וגם אני קניתי ומסקנותי הם, כצמח טרי המליחות מורגשת מאוד
הוספתי לניסיון בצלחת אוכל בזמן האכילה והוא די הורגש .
בבישול הוא נעלם. מה גם שכלכלית לא נראה לי כדאי כי צריך כמות די גדולה לשימוש על בסיס קבוע, אבל לפיזור על צלחת אוכל או בסלט די עושה את העבודה .
 

shronyor35

New member
בסופו של דבר החלטתי לקנות ולנסות את הצמח כתחליף למלח, ו -

בעת הוספתו לסלט הירקות ,צמח הסליקורינה הוסיף טעם נפלא ומליחות נעימה.
אך בתבשיל דגים שהכנתי ,הוא לא השפיע בכלל ,למרות מליחותו החזקה,והשתמשתי במלח.
אנסה מחר להוסיפו למרק שאכין,ונראה שם את השפעתו על המליחות.
בכול מקרה כתוספת בסלט טרי ,כתחליף למלח,הוא מוצלח ביותר.
 
למעלה