רונית הדודנית
Member
סלט כרובית עם בטטה מעולה / אשת סטייל
רכיבים (סלט גדול ל 4 סועדים)
כרובית קטנה – חיה, ללא בישול
בטטה בינונית – חתוכה לקוביות ואפויה בתנור (הוראות בהמשך)
שקדים טבעיים עם הקליפה – חופן קצוצים
תמר מג'הול – 2, מגולענים וקצוצים
בצל ירוק – ענף גזור לטבעות
תערובת ירוקים שאוהבים – כוס לפחות. קצוצים
(אני השתמשתי בנענע, פטרוזיליה, כוסברה, ובזיליקום – שימו מה שאתם אוהבים. כמה שיותר הרי זה משובח)
לרוטב
שמן זית – 4 כפות
חומץ בלסמי – 2 כפות
דבש/סילאן – 2 כפות
חרדל – כף (אני משתמשת בדיז'ון, חלק)
לימון – חצי, סחוט
מלח& פלפל גרוסים – לפי הטעם
1. אפיית הבטטה – מחממים תנור ל-220 מעלות (חימום רגיל למעלה ולמטה), מקלפים (כלומר היא חותכים לקוביות קטנות, מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, מדלפים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים כ- 15-20 דקות להשחמה. מוציאים מצננים
2. קוצצים את כל הירוקים, עלים בלבד (כמה שיותר הרי זה משובח. בכללי, משהו כמו כוס)
3. את הכרובית שוטפים היטב, מייבשים, מפרקים לפרחים, וקוצצים דק דק לפירורים (אפשר בסכין טובה או בקוצץ, ראו בסלט כרובית הזה)
4.. את הבצל הירוק גוזרים/חותכים לטבעות (אני גוזרת בצל במספריים)
5. את התמרים מגלענים וקוצצים. את השקדים קוצצים – משתמשים בסכין טובה
6. את מרכיבי הרוטב מערבבים היטב יחד בקערית/בקבוקון
7. שמים את כל מרכיבי הסלט בקערת ערבוב (כולל קוביות הבטטה). משאירים קצת מהשקדים הקצוצים בצד לקישוט. שופכים מעל את הרוטב ומערבבים היטב (!). הכי טוב עם הידים.
8. מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים את יתרת השקדים לקישוט ומגישים בסטייל – ככה פשוט!
סלט נוסף:
כרובית
גזר
בצל סגול
ברוקולי (לא חייב)
מיונז
מעט לימון
מלח
פלפל
ועוד אחד מוצלח מאד

רכיבים (סלט גדול ל 4 סועדים)
כרובית קטנה – חיה, ללא בישול
בטטה בינונית – חתוכה לקוביות ואפויה בתנור (הוראות בהמשך)
שקדים טבעיים עם הקליפה – חופן קצוצים
תמר מג'הול – 2, מגולענים וקצוצים
בצל ירוק – ענף גזור לטבעות
תערובת ירוקים שאוהבים – כוס לפחות. קצוצים
(אני השתמשתי בנענע, פטרוזיליה, כוסברה, ובזיליקום – שימו מה שאתם אוהבים. כמה שיותר הרי זה משובח)
לרוטב
שמן זית – 4 כפות
חומץ בלסמי – 2 כפות
דבש/סילאן – 2 כפות
חרדל – כף (אני משתמשת בדיז'ון, חלק)
לימון – חצי, סחוט
מלח& פלפל גרוסים – לפי הטעם
1. אפיית הבטטה – מחממים תנור ל-220 מעלות (חימום רגיל למעלה ולמטה), מקלפים (כלומר היא חותכים לקוביות קטנות, מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, מדלפים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים כ- 15-20 דקות להשחמה. מוציאים מצננים
2. קוצצים את כל הירוקים, עלים בלבד (כמה שיותר הרי זה משובח. בכללי, משהו כמו כוס)
3. את הכרובית שוטפים היטב, מייבשים, מפרקים לפרחים, וקוצצים דק דק לפירורים (אפשר בסכין טובה או בקוצץ, ראו בסלט כרובית הזה)
4.. את הבצל הירוק גוזרים/חותכים לטבעות (אני גוזרת בצל במספריים)
5. את התמרים מגלענים וקוצצים. את השקדים קוצצים – משתמשים בסכין טובה
6. את מרכיבי הרוטב מערבבים היטב יחד בקערית/בקבוקון
7. שמים את כל מרכיבי הסלט בקערת ערבוב (כולל קוביות הבטטה). משאירים קצת מהשקדים הקצוצים בצד לקישוט. שופכים מעל את הרוטב ומערבבים היטב (!). הכי טוב עם הידים.
8. מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים את יתרת השקדים לקישוט ומגישים בסטייל – ככה פשוט!
סלט נוסף:
כרובית
גזר
בצל סגול
ברוקולי (לא חייב)
מיונז
מעט לימון
מלח
פלפל
ועוד אחד מוצלח מאד
