משתפת אתכם ב"תגלית" האחרונה שלי

שריק7

New member
משתפת אתכם ב"תגלית" האחרונה שלי

אני חייבת לתאר לכם את ההרגשה וההנאה הנגרמות מאכילת ירקות ופירות אורגניים.
לאחרונה אני רוכשת רק אותם, ואם חסר משהו שחשוב לתפריט שלי- מסתפקת בירקות רגילים. והתגלית? הטעם והריח של האורגניים הרבה יותר מרוכזים. היום למשל, אכלתי דלורית מאודה במעט מים וטעמה היה ממש נפלא!!! עד כדי כך, שאוהבת מלח מושבעת שכמותי - יכולה לוותר בקלות על ההמלחה. כאשר חותכים כרובית כזו- הניחוח שלה מרוכז הרבה יותר מ"הרגילה" . טוב- יש שיתווכחו על הגדרת "ניחוח" לכרובית..
נכון שמגלים בדרך זו כי המוצרים השונים קטנים יותר... אך- זה בדיוק מה שעושה הרגשה טובה! יודעים ש"נחסכו" מהפרי שלנו ההורמונים הנפלאים המעבים את כיסם של המגדלים..... ואכן- שינוי זה (ועוד אחרים) גזרתי על עצמי בעקבות הדיווחים של מי שהתנסו בשיטות אכילה מבריאות. אני בטוחה שנדרש זמן כדי להשיג תוצאות! אישית, אני מתקשה להיכנס בבת-אחת לדיאטה חמורה, לכן נטלתי ממה ששמעתי וקראתי את המוקדים החשובים לי. למרות שכבר רזיתי מתחילת המחלה, המעבר לזלילה מרובה של ירקות ופירות השיל ממני עוד מעט... (כבר אין, בעצם, עודפים) בקיצור- ממליצה בחום על קבלת הגזירה הנעימה: אכילת פירות וירקות!!!! רצוי להכניס לתפריט היומי 60-70 אחוזים מהנ"ל. או- לאכול רק פרי/ירק לפי שיטתו של בועז. ולכל מי שביקר אצל אלטרנטיבאים למיניהם ומאמין בגישות אלה: הקיץ הוא עונה מתאימה במיוחד להרגלת הגוף לתזונה כזו. שכן, מע' העיכול מסתגלת לכך היטב בתנאי חום. מומלץ בחום!
שרי

tiaa1

New member
הי שרי....איפה את קונה ירקות

אורגניים? ואיזה ירקות? מעבר לטעם האם יש עוד תועלת?

שריק7

New member
הי טיה- טוב, אנחנו מאזורים מרוחקים

אבל העיקרון הוא חנויות טבע. בנוסף, יתכן שתתוודעי למגדלים פרטיים שאף עוסקים לעיתים במשלוחים. בעירך יש ,כמדומני, 2 חנויות של רשת ניצת הדובדבן. ובוודאי עוד אחרות שאיני מכירה. את צריכה לברר מהם הימים בהם מתקבלת סחורה כזו, כי אצלנו, לרוב, זה כרוך בהזמנה מראש. רבים עורכים גם משלוחים. התועלת?? כל המוצרים גדלים בתנאים טבעיים ללא דשן כימי וללא ריסוס נגד מזיקים!!! כך מכניסים לפה מוצרים נטולי רעלים. די חשוב, לא? אבל יש הבדלים בשוק הזה בין מפיצים שונים, ולוקח זמן עד שמגיעים לחנות האופטימלית . אני חושבת שאם תעלי את הנושא בין ידידים מעירך, וודאי תגיעי לממליצים על חנות מסויימת בתחום הפירות/ירקות אורגניים. ואגב- ביצעים אורגניות נמכרות בכל ה"סופרים" הגדולים. חג שמח, שרי

tiaa1

New member
שרי תודה. אכן יש רשתות של

ניצת הדובדבן אבל בעיקר בשוק....וזה רחוק לי. אולי אעשה גיחה כדי לבדוק ואגיע איתם להסדר....אנחנו צורכים די הרבה כי אני צמחונית וכעת מנסה לרדת במשקל ומנסה להתקיים בערב על סלט גדול... בדר"כ אני מזמינה הכל מחנות של חרדים בשכונה לידי,וכך אני מקבלת הכל ממילא נקי מחרקים...מגידול"כשר" וגם בד"ץ...לא שזה משנה לי במובן הדתי. זו חנות יותר מוזלת עקב האוכלוסיה.... על איזה ירקות את ממליצה? לגבי ביצים-רק הבן שלי אוכל. אני -לעתים רחוקות בפשטידה ...2 ביצים לכל היותר....ובאמת יש אורגניות... תודה ולילה טוב..

מרוצה

New member
../images/Emo9.gifהיי טיה.../images/Emo24.gif

מזמן לא כתבתי אליך. נעמה לי תשובתך לגבי לילה לבן ועוד... לגבי ירקות אורגניים יש הרבה מגדלים, כי זה באופנה. אני יודעת על קבוץ אייל ששם מגדלים ירקות אורגניים. לא יודעת על פירות. תנסי והעיקר שיעזור לך.

tiaa1

New member
תודה. קיבוץ אייל קצת רחוק לי..אבל

אתקשר לניצת הדובדבן ....לברר אם יש מישלוחים.שוב תודה.

daud

New member
אמנם דברים אורגניים הם יקרים אבל...

בשני תחומים אני מצליח לשמור על אורגניות שמן זית ו צמחי תבלין שאת חלקם אני מגדל ו חלק אני אוסף כן לא יאמן אבל אפילו באיזורים עירוניים יש צמחי תבלין ומאכל שגדלים בכל מקום

mira ker

New member
דאוד, אולי אתה יכול לצלם את צמחי

התבלין שאתה מוצא בעיר, ותשלח אותם לפה, כדי שנוכל לזהות אותם? אם זה לא קשה מאוד כמובן. יהיה טוף מירה

שריק7

New member
מירה - מעניין אם תקבלי צילומים

הכוללים תבלינים בלבד, או שמא ישתרבבו לשם עוד צמחים
שרי

daud

New member
אפילו יותר טוב...

למדתי לזהות אותם מספר אז אני אחפש את השם שלו ואשים אותו כאן.

שריק7

New member
../images/Emo8.gifדאוד! הרמיזה שלי לצמחים אחרים

היתה שאולי יהיה גם עשב מזן שונה, שאתה מזהה היטב....

daud

New member
בעולם המודרני כולם מזהים אותו.

אחרי הכל נדמה לי שזה העשב היחיד שיש לו מפלגה

mira ker

New member
אתה רוצה לומר לי דאוד שאתה מוצא

צמחי תבלין בתל אביב? ככה סתם צומחים להם? אגב כבר הלכת לקטוף את צמח המלוח בגן העצמאות? יהיה טוף מירה

daud

New member
בדיוק כך

ו אפילו יותר מכך צמחי מרפא מממ לגבי המלוח, מצאתי אבל הם דיי אנמיים כנראה שבמדבר הם יותר טובים.

mira ker

New member
בייחוד השנה שהיו הרבה גשמים

בנגב, כנראה שהמלוח התפתח נהדר. אפשר לקטוף את העלים ולייבש אותם לצרכים שלך? יהיה טוף מירה

tiaa1

New member
דאוד, נזכרתי.....מה עם השמן???

מתי אתה מגיע למקומותינו???

tiaa1

New member
אני בקניון ב....4.7.03 ב"ה או

"בעזרת הגזר הגמדי".....

tiaa1

New member
שרי....זו בדיחה....אפרט מיד בהודעה

פרטית . תביטי למעלה כשהמעטפה תהבהב....