משתפת בסיפור מרגש (בעניי)

סגול לי

New member
משתפת בסיפור מרגש (בעניי)

היום קרה לי דבר מופלא. הסיפור- יש לנו כלבה, שבערך פעמיים בשנה ממליטה. בהריון הקודם היא הוכשה על ידי נחש, וכדי להציל את חייה נתנו לה טיפול שכלל סטרואידים ואנטיויקה. מתכון ברור להשמדת הגורים. הכלבה ניצלה, והגיע הרגע הגדול, היא המליטה, כמה נורא, כולם היו פגים או מתים. אחד שרד, והיא לא הצליחה להניק אותו וכל היום היא מסתובבת איתו בפה מפה לשם וממש משתגעת. בוכה בלי הפסק, לא אוכלת או שותה כי לא רוצה לעזוב אותו. ממש נורא. אז היום היא באה אליי (סוף סוף, כי עד עכשיו היא ברחה) וכאילו ביקשה עזרה. הכנסתי אותה הביתה, שמתי לה שמיכה ואת הגור לקחתי וסחטתי לה את הפיטמות לבדוק אם יש חלב. היה קצת וגם לבן (מה שאומר שכבר עבר שלב הכולסטרום). הצמדתי את הגור לפיטמה תוך שאני חולבת אותה. היה מאוד מרגש לראות אותו יונק. והיא ממש הודתה לי וליקקה לי את הידיים. כל כך התרגשתי מזה. מה שאני בעצם מרגישה זה שבשל היכולת והנסיון שלי בהנקת ילדיי, הצלחתי לעזור לה. זה ממש מדהים לראות את הרגשות העצומים שיש לה לכלבה שלי. היא אמא אבסולוטית. סתם רציתי לשתף. ושאלה- רוב הסיכויים שהגור לא יצא בריא נכון?

Bakura

New member
מומלץ לעקר את הכלבה.

קישורים ללמה בפורום כלבים.

ממה שסיפר אי אפשר לדעת אם הגור בריא או לא

בגדול לוקח לגורים זמן ללמוד לינוק. ותעקרי את הכלבה שלך. בישראל מורדמים כל שנה מעל 100 אלף כלבים בדיוק בגלל שאנשים לא טורחים לעקר את הכלבות שלהם ונותנים להן להמליט. מיד עם הגמילה של הגור ומסירתו (לא לפני גיל 6 שבועות!) תעשו לכלבה, לכם ולכלבי ישראל טובה ותעקרו אותה!

סגול לי

New member
את צודקת, פשוט קשה לי

כאמא לעשות לה את זה. להחליט בשבילה שהיא לא תוכל ללדת יותר. ברור שזה טוב לכולנו שכך יעשה.

LeeKo

New member
אם תשימי לב...

בסיפור שסיפרת היא לא מאוד מרוצה לראות את הגורים שלה מתים או פגים(בע"ח מרגישים בפגמים האלה),ולכן היא מסתובבת עצובה כל הזמן ואף בורחת... מומלץ בחום לעקר אותה!גם לטובתה וגם לטובתך(ולטובת עוד אלפי כלבים שמחכים לבתים!)

לא קשה לך כאמא

לחשוב על כל הגורים שמתגלגלים ברחובות או מחכים במכלאות למאמץ? לא כדאי להפחית את כמות הגורים הנולדים?

סגול לי

New member
כן, הפנמתי את חשיבות העיקור

כשהיא תתאושש אני אעקר אותה. לגבי הגורים, אני באמת מאמינה שנתנו אותם לבתים טובים, אבל אין לדעת.

LeeKo

New member
שיהיה בהצלחה!

וכמובן,את מוזמנת גם לפורום כלבים!

כאמא לשלוש כלבות וחתולה

אף אחת מהן לא המליטה מעולם, החתולה והבוקסרית עוקרו לפני ייחום ראשון (בגיל שלושה חודשים וארבעה חודשים), הטריירית התייחמה בטעות בפעם הראשונה כיוון שהייתה חולה ולא יכולתי לעקר לפני (אך אחרי הייחום מיד עוקרה). את רוני, הכלבה השלישית שמחפשת בית, עיקרתי לפני חודש כשבבטנה היו תשעה גורים (חודש וחצי אחרי הייחום). היא ניצלה מחיים מחפירים בתנאים מזעזעים באתר בניה, והגורים שלא נולדו ניצלו עוד יותר ממנה. את אמנם מחליטה בשבילה לא ללדת יותר, אבל אני מבטיחה לך שאחרי עיקור היא תהיה בריאה ומאושרת הרבה יותר. לא קל ללדת פעמיים בשנה, לא נעים לטפל בכל כך הרבה גורים, הגורים סוחטים ממנה כל כך הרבה כוחות, תהליך הייחום וההזדווגות מקשה עליה ומכאיב לה... בשביל מה? כלבה מעוקרת לא מתייחמת, לא חולה בסרטנים ודלקות רחם, שהם נפוצים אצלם הרבה יותר מאצלנו. כל כך הרבה כלבים בריאים וצעירים מומתים בכל שנה כי יש עוד המונים שמחפשים בית... היום לגיטימי לזרוק כלב ברחוב, לנטוש אותו ו/או להתעלל בו, וכיוון שיש כ"כ הרבה כלבים זה קורה המון. אין מספיק בתים, ובטח ובטח שאין מספיק בתים טובים. ההחלטה שקיבלת נכונה. יהיה אחראי מצידך כבעלים לעקר אותה ולחסוך ממנה ומכלל הכלבים כאב ומוות. שמחה שיש אנשים כמוך, שיודעים לקבל, לעכל, להבין עד העצם וגם לעשות.

למעלה