משתפת.. תהיות לגבי ילד רביעי

משתפת.. תהיות לגבי ילד רביעי

הי בנות

לא הייתי כאן שנים. יש לי שלושה מהממים בבית, 7,5,2, שניים מתוכם בלידות טבעיות מהממות (בבית חולים). אחרי הקטן, מצאתי את עצמי מכריזה רשמית שזהו, סיימתי, מסרתי הכל. אני בת 38. ולאחרונה זה מדגדג. התחלתי להיכנס שוב לפורומים שהיו בית שלי, התחלתי שוב להתרגש מהגוזלים שאני רואה פה ושם. וזה מוזר לי. בהרבה מובנים אני מרגישה שאין לי את האנרגיות שהיו לי פעם, שאני לא בטוחה שאני מסוגלת לתובענות שנלווית לזה, ושאני מאלה שקשה להם לשחרר, כך שהתקופה הראשונה אצלי מאוד ארוכה. מצד שני... אני מתגעגעת לזה קצת. ואני יודעת שעם הקושי, אח"כ זה ילד לכל החיים.

וכן, אני גם חוששת מהשלכות רפואיות/בריאותיות. בלידה עצמה וגם אח"כ, הרי כולנו רוצות ילד בריא שמצטרף לשגרה ברוכה.

בקיצור, לא בטוחה למה כתבתי. רק מציפה את הדגדוג, שמאוד חדש ומאוד סותר רוחות אחרות שמנשבות כבר כמה זמן. ובתוך כל זה, אמא אחת שדווקא רצתה כבר זמן לעצמה ושמחה על זה, ופתאום מדגדג לה שוב.

רק יכולה לומר שהחיים מפתיעים,ולא תמיד הדגדוג הוא המניע

אני עכשו בהריון שלישי.
יש לי שני ילדים בהפרש 2.5 שנים. כשהצעיר היה בן שנתיים נפרדתי מאביהם. הייתי בת 38, מותשת ממאבק הפרידה והמאמץ לתמוך בילדים ובהשרדות כלכלית. לא היה לי גט, לא רצון בזוגיות, ובטח לא כוחות נפש לעוד תינוק.
ידעתי שיקח זמן עד שאהיה מוכנה לזוגיות נוספת, עד שאכיר מישהו מתאים, שבטוח ארצה להכניס את הקשר החדש באיטיות ובהדרגה לחיי ולחיי הילדים, וודאי שארצה לחכות לפני שאעשה עוד תינוק...היה לי ברור שבשנה שנתיים של פוריות שעוד יש לי, אין את הזמן הנחוץ, זה פשוט לא רלבנטי.
ואז... פגשתי בחור בלי ילדים, שהשלים עם המצב שלא יהיה לו ילד ממני.
עבר זמן. שלוש שנים. הגט ניתן להפתעת כולנו. החיים נרגעו קצת , ואז עוד קצת. גם אני הבשלתי עם הזמן לרצון ויכולת לבנות זוגיות רצינית. בן הזוג נכנס לחיינו בהדרגה, הילדים מצאו את מקומם, והיום, כולנו במצב הרבה יותר טוב.
ומתישהו,כשהייתי כבר בת 41 וחצי! בן זוגי ואני החלטנו שאפשר לנסות(מטומטמים שחיכינו.. אבל אופטימיים).
. וגם אז- רציתי ילד לא בגלל שהריח עושה לי דגדוג לעוד תינוק. אלא ברמה שאני רוצה עוד ילד - בשבילו ובשבילי, עוד בת/בן משפחה, עוד אח/ות לילדי, אבל..בלי להתלהב בכלל מהרעיון של גידול תינוק ופעוט

המחשבה הראשונה שלי היא "למי יש כוח לעוד תינוק ועוד כזה שאין לו סבא וסבתא שגרים לידי! שסוף סוף הילדים ישנים בלילה, מתקלחים לבד, הולכים לבד הביתה מביתספר, כל הג'אנק של התינוקות עף מהבית..ומה אני צריכה את זה".
תוך שלושה חודשים נכנסתי להריון ספונטני, הכל בסדר
והשבוע חגגתי יום הולדת 42 ותחילת חודש שביעי.
רק עכשו המחשבה על תינוק מתחילה להראות לי גם קצת חמודה, ריחנית, נעימה ולא רק כמו טירוף

וגם ההריון הזה עם ילדים גדולים בבית, הוא לגמרי שונה לטובה. (אמא, ראיתי שאת עייפה, אז הכנתי לך תה..)

מזל טוב לנו
ולגבי הקשישה

אני עובדת עם רופאות, אחת מהן מכירה אותי שנים ,אני מאד אוהבת אותה והיא מאד מצחיקה. התגובה של כל שאר הרופאות להריון:
יא איזה יופי!
התגובה של חברתי להריון:
אויש שאת מטומטמת! חשבתי שהגעת לגיל התבונה.
נכון. זה נורא. אני מתה.
יואו איך בא לי לצחוק לך בפנים! יואו!!! את תצטרכי שוב ללכת למסיבות חנוכה בגן ואני אצחק עלייך בלי הפסקה.
יא מגעילה, מילא שתגידי שבהריון בגיל מאה יש סיכונים, שתאיימי שיהיה לי לחץ דם, סוכרת, אבל להעלות את הנושא של מסיבות חנוכה בגן זה מתחת לחגורה. תתביישי! מציקה לאשה בהריון! חוץ מזה, הפעם אבא שלו הולך. עד כאן, מוכנה לסבול הכל רק לא מסיבות גן.
(צוחקות)
היא: עזבי, אני הולכת למחשב ,לכתוב עלייך case study על הריון בגיל השלישי.
אני: למה את? לפחות שאני אקבל על זה קרדיט.

מבטיחה לך שתהייה עוד אמא אחת לפחות בגילך.

היום יש המון נשים שמביאות ילדים בגיל מאוחר.
גם יחידניות וגם כאלה שנזכרות מאוחר.

thekt

New member
רק רציתי לכתוב שקראתי את ההודעה שלך

ועשית לי צמרמורת של התרגשות בכל הגוף.
שיהיה בשעה טובה! שיסתיים ההריון בלידה טובה ותינוקי בריא ותגדלו אותו בנחת

מישהי חכמה אמרה לי פעם "את אף פעם לא

תצטערי שיש לך עוד ילד אבל את עלולה להצטער
שלא עשית עוד אחד כשעוד יכולת"
ובהקשר הזה, אני מאמינה שאם מדגדג שווה לעשות. 38 זה ממש אבל ממש
לא גיל מבוגר ללידה רביעית, תעשי את כל הבדיקות ויהיה בסדר.

TWEETY =^.^=

New member
ואם בעניני קשישות ודיגדוגים עסקינן,,,,

נכנסתי לפה לראשונה כדי לחפש מידע בנושא שקיפות ושאר מרעין בשין ונתקלתי בשרשור המדהים הזה

אז גם לי היה דיגדוג,,,,אבל דיגדוג ממקום לא פתור שבא אחרי מלחמה רבת שנים בנסיון להביא ילדים לעולם,,,
הראשון שלי נולד כשחגגתי 39,,,והשני ,,,הממממ,,,ניסיתי וניסיתי עד גיל 45,,,בגיל 45 הפסקתי והתחלתי לחיות את החיים האמיתיים

בגיל 49 התחל הדגדוג המעצבן הזה,,,כאילו דאאא אני בת 49 מה אתה חוזר???
חפרתי בתוכי וחפרתי,,,והחלטתי יאללה הלכתי על זה,,,,,איך בא לי על ריח של תינוק, מגע של תינוק,,,,להניק,,,לא בא לי על לקום בלילה נכון,,,אבל זה עובר! מנסיון

לא בא לי על יסורי הגמילה,,,,אבל הם נגמלים בסוף ולא מגיעים לצבא עם טיטול
מנסיון !
בקיצור בא לי,,, יותר מלא בא והלכתי על זה,,,
היום אני חודש לפני גיל 50 ובחודש רביעי להריון
הללויההה ועכשיו רק בא לי ובגדול !!!!
אז אני קשישה,,,נכון! אבל עם תוחלת החיים היום יש סיכוי גדול שעוד אחתן את העובר/ית ואזכה לנכדים,,,כי היום בגיל 80 לא תמיד מחזירים ציוד

בקיצור,,,,לכל מי שמדגדג לה,,,לכי על זה,,,בלי פחד,,,ובאהבה גדולה

למעלה