משתפת

משתפת

אני קוראת סמויה, פה ושם הגבתי בעבר, פעם ראשונה יש לי צורך לשתף.
אני בת 47 רווקה, גרה בזוגיות ב-5 שנים אחרונות עם בן זוגי גרוש +2 (בן 15 ובת 13)
אין לי איזה קונפליקט להביא או שאלה ספציפית, רוצה לשתף, להוציא כי משהו גדול עובר פה בבית ומרגישה שאין לי מספיק אנשים לספר להם.

אנחנו גרים באזור השרון, האקסית שלו גרה עם הילדים בעיר אחרת חצי שעה נסיעה מאיתנו. אצלה בבית הדברים מתנהלים בדרכה ללא חוקים וללא מסגרת, כל ילד עושה מה שרוצה ומתי שרוצה בערך, היא לא אומרת להם ללכת לישון ולכן הם ערים כל הלילה ולמחרת לא הולכים לבית ספר. ככה הכל מתנהל כבר מס' שנים. השנה הילדה כבר חסרה יותר מידי מבית הספר - מתחילת השנה הייתה הולכת לא הולכת עד שה"לא הולכת" הפך להיות העיקר. מזה כשלושה וחצי היא הפסיקה לגמרי להגיע לבית ספר עד שלפני חודש כל הגורמים המקצועים/טיפולים התעוררו בבת אחת (עד אז היו בסוג של תרדמת ואדישות מצידם) ובמהלך כל החודש התקיימו פגישות עד ועדת החלטה שהתקיימה לפני כשבוע. במקביל לפני כשבועיים היה ריב גדול בין הילדה לאמה ומאז הילדה אצלינו. לפי התחושה שלי לאמא קשה מידי איתה והיא העדיפה שהילדה תהיה איתנו.
בין ההמלצות שהיו באוויר על ידי הגורמים הטיפולים היה מעבר לבית ספר בעיר שלנו ומעבר מגורים אלינו ובועדת החלטה שהתקיימה לפני כשבוע הוחלט שאחרי פסח הילדה תתחיל בבית ספר בעיר בה אנו גרים וכמובן שהיא רשמית כבר גרה אצלינו.
כל התהליך הזה מותנה בשיתוף פעולה של ההורים ושל הילדה ומלווה על ידי פסיכולוגית שנפגשת עם ההורים ועם הילדה וגם מאמנת אישית שעובדת יחד עם הפיכולוגית התחילה להיפגש את הילדה - כלומר יש פה מאמץ גדול באמת לגרום לכל השינוי הזה להצליח.

אני מרגישה רגשות מאוד מעורבים לכל מיני כיוונים. אפילו עכשיו אני מנסה לכתוב על מה אני מרגישה ואני מבולבלת כי יש פה כל כך הרבה חלקים. אני רוצה שזה יצליח ואני רוצה גם לא לאבד את מה שהיה לי עד לפני שבועיים שזה היה להגיע הביתה ולהיות לבד. אני רוצה שהיא תכבד אותי ואין לי שמץ של מושג איך לגרום לזה. אני רוצה שהיא תדע שזה הבית שלה אבל זה גם הבית שלי ואני קובעת פה דברים שלפעמים היא לא מסכימה איתם.
עם כל הבלגן שיש לי בפנים אני כן יודעת ששמחתי לשמוע כשנודע לי שההחלטה היא להעביר אותה אלינו ולבית ספר בעיר שלנו, האופציות האחרות היו בלתי אפשריות והיו נכשלות ובטח מצב הילדה היה מחמיר.

זהו בינתיים..

kisslali

New member
לא פשוט מה שאת מספרת

לא פשוט לילדה שמגיעה לכזו רמה של הזנחה, ולא פחות מזה לא פשוט לך שבחרת להכנס למערכת מסוג אחד ומוצאת את עצמך אחראית לילדה בתחלת בגיל ההתבגרות.
כשאת אומרת שהתהליך מותנה ב... ומה אם לא יהיה שיתוף פעולה? מה יקרה אז?
מנסה לשאול בעדינות, איפה היה האבא לפי שזה הגיע עד לכאן? אין עוד מבוגרים אחראים מעורבים? מה קורה עם הילד? האקסית רוצה שהילדה תעזוב את הבית?
סליחה על מבול השאלות. ההצעה הכי משמעותית היא שאת, זוגך וכל המערכת הטיפולית תבין שאת 50% ממי שאחראי לה כרגע ולכן את צריכה לקבל תמיכה והכוונה, תוודאי שיהיה שם מישהו שיעזור לך להתמודד עם איך מציבים גבולות, איך שומרים על השפיות שלך בתוך כזה בלגאן - זה לא פשוט בכלל ויש לך את כל הסיבות לחשוש.

בהצלחה, ללי

כמה תשובות

עד כמה ימים לפני ועדת החלטה, קצינת ביקור סדיר של העיר בה היא למדה הייתה בעד להמליץ על אשפוז פסיכיאטרי לילדה במן מסגרת אשפוזי לימודי.
למזל של כולם זה ירד מהפרק אך כמובן שאם הדברים לא הסתדרו יכול להיות שזה יגיע לזה.
האבא היה מאוד מעורב כל הזמן, בכל התקופה אחרונה היה מגיע כמה פעמים בשבוע לבית של גרושתו כדי להעיר ולהקים את הילדים לבית ספר. הוא די חסר אונים מול גרושתו שיודעת טוב מאוד לדרוש דברים אך בפועל היא בעצמה לא מקיימת את מה שהיא דורשת מהצד השני. גם מול הרווחה ובית ספר הוא היה חוסר אונים. כבר לפני שנה הוא ביקש פגישה בבית ספר ועם עובדת סוציאלית ולא נענה בכלל, אז זה היה על רקע התפרצויות של הילדה + אי הגעה לבית ספר באופן סדיר.
האקסית לא מדברת על החזרה של הילדה אליה, להפך, לא הביעה שום התנגדות כשבועדת החלטה האבא אמר שהילדה עברה לגור אצלו.
הילד מאוד שונה מהילדה, הוא די מסתדר בבלגן כי הוא לא מרדן, אצלו מספיק שהאבא יגיד לו בטלפון "לך לישון" והוא הולך לישון. לילדה לעומת זאת יש בעיית גבולות, לא מקבלת סמכות, נעלבת ועושה ברוגז כשאומרים לה משהו שלא נראית לה.
אני כבר אמרתי לבן זוגי שיש לי בקשות או נושאים שאני רוצה שיעלו בטיפול וכבר נאמר לי לפחות על ידי בן זוגי שבהחלט אני אהיה חלק מהטיפול/פגישות/הדרכה וכו'.
יחד עם כל המצב יש לי מזל כי בן זוגי לא מצפה ממני לקחת על עצמי לטפל בילדה. גם בשנים שאנחנו יחד והילדים באים אלינו בן זוגי לא מבקש ממני לעשות בשבילם ולא מצפה וכל מה שאני עושה זה כי אני רוצה ואני באמת רוצה אך אין את הציפיה כי זה "התפקיד שלי כי אני אישה".

kisslali

New member
אשרייך

נשמע שאם ליפול לכזה מצב, אז לפחות עם בן זוג כמו שיש לך ותאמיני לי שזו 90% מהבעיה פתורה.

לא בטוחה שאמרתי קודם שזה לגמרי בסדר שתחשבי על עצמך בסיטואציה. עם כל הרצון לעזור לילדה, תדאגי להשאיר לך מקום לשמור על שפיות, על ההנאות שלך, ולאגור כוחות להתמודד ולעזור לאחרים.

ברוכה הבאה, ללי

שמחה שבאת לפה לשתף

ושהיית סמויה פה...
&nbsp
אני כ"כ מבינה את ההתלבטות שלך.
הרצון שיהיה לו טוב מול הרצון לשמור על מה ששלך, על הפרטיות שלך, על הזוגיות הפרטית שלכם
הרצון לעזור לילדה, כי היא באמת סה"כ ילדה, מול הצרכים שלך
ובמקרה שלך גם העובדה שככשנכנסת לזוגיות הזו, התנאים היו אחרים, הילדים היו מגיעים לביקורים קבועים, ועכשיו מדברים על 24/7. את בטח גם תוהה אם הגדול לא ירצה גם הוא להצטרף לחגיגה בקרוב...
&nbsp
בקיצור - לא פשוט.
ברוכה הבאה!

&nbsp

תודה

הבן לא מראה סימנים לרצות לבוא גם ואני דבר ראשון אמרתי לבן הזוג שאני לא מוכנה לקבל את שניהם יחד בשלב זה במיוחד
כשיש ברקע את כל ההתמודדות עם הילדה והבית ספר. בן הזוג אמר לי שאם הבן ירצה הוא יסביר לו שזה לא אפשרי בשנה הקרובה.

יש הפתעות בחיים אה?

לא ממש

היה נדמה לי שזיהיתי את הסיפור בפורום השכן בשבוע שעבר

יש איבחון של ODD?
&nbsp
האמת היא שחבל שאין לכם חברים שעברו דברים דומים. או שאולי יש?

אין לנו חברים שעברו כאלה דברים

איזה פורום?
היא עברה עכשיו אבחון אך אני לא בטוחה שאובחנה כ ODD אך לפי ההתנהגות שלה היא כן יכולה להתאים.
היא מאוד קיצונית בתגובות שלה, פתאום חיובית ואז הכל משתמה והיא שלילית. זה לא קל.

מחמם את הלב שאת...

מוכנה להיכנס לתהליך ולקחת על עצמך את המשימה.
נפלא שגם בן זוגך מבין שלא את המטפלת.
בנוסף - הייתי עומדת על כך שגם לך יהיה ליווי פסיכולוגי בתהליך !
ייתכן ואין צורך במפגש שלך יחד עם שני ההורים, אבל חיוני שגם את
תקבלי הדרכה, ותהיי משולבת באופן פעיל ביותר בתהליך הטיפול.
את צריכה מצד אחד הדרכה איך להשתלב ולתרום לילדה,
אבל לא פחות חשוב הוא שתקבלי הדרכה אישית כדי שתהיי מסוגלת
להכיל את מה שקורה עכשיו.\
לא פלא שאת מרגישה מבולבלת ואולי גם חסרת אונים,
לא פלא שאת מתקשה להתמודד עם כל העניין,
חיוני שתקבלי גם את עזרה ועכשיו !

poly1982

New member
בתור מישהי שגם קצת מגדלת מתבגרת לא שלה...

אני קצת מבינה אותך. אמנם אני לא במצב שלך אבל אני רואה נקודות השקה. גם אצלנו יש אקסית שמתפקדת רק כשנוח לה... לא ברמת ההזנחה שאת מתארת אבל אנחנו נאלצנו להתערב כדי שהילדה תסיים את ביה"ס היסודי בלי נכשלים בתעודה.
נשמע שאכפת לך מהנערה, וזה נהדר בעיניי. אם את רוצה שהמצב שלה ישתפר העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך - היא לפתוח את הזרועות ואת הלב ופשוט להיות שם בשבילה. ברור שאת צריכה את השקט שלך אבל נשמע שהיא בסיטואציה ממש לא פשוטה. את לא אחראית על החינוך שלה, לדעתי מי שצריך לקבוע גבולות זה האבא שלה, ואת תיאום הציפיות בנוגע למה מותר ומה אסור תעשי מולו, לא מול הבת שלו. התפקיד שלך כרגע - לטעמי - הוא יותר להכיל ולתמוך. זה נורא נורא קשה, אבל זו השקעה משתלמת לטווח ארוך.
אני ניסיתי לעשות את זה במשך השנים, והיום יש לי מערכת יחסים לא רעה בכלל עם הבת-של. (מודה שהיה יותר כיף איתה לפני שהיא הפכה למתבגרת טיפוסית ונרגנת, אבל ככה זה בחיים)
בהצלחה! תחזרי לשתף

&nbsp

לא פשוט

זה כל כך קשה לעמוד מהצד ולשמוע את הצרחות וטון הדיבור שלה כי לא רוצה לקום,
כל כך קשה לא להתערב. טעות ראשונה של הבוקר: התערבתי. ולמדתי לפעם הבאה.

המון תודה על הימילים שלך

poly1982

New member
אין על מה

ברור לי שזה באמת מאוד קשה, כי התפקיד שלנו כ״אמהות חורגות״ הוא מאוד כפוי טובה. מצפים מאיתנו להכיל, לתת, לא להפלות... אבל אסור לנו לומר מילת ביקורת.
רק שבמקרה שלך, מאיך שתיארת את מה שקורה עם הנערה, אני לא רואה איזו ברירה יש לך. את הגבולות צריך להציב האבא. מנסיוני גברים אוהבים להתחמק מזה לפעמים ולהשאיר לנו את העבודה המלוכלכת... אל תאפשרי את זה. אם יש דברים שמפריעים לך - תתקשרי את ישירות מול בן זוגך. אבל הילדה צריכה לקבל ממך כרגע מקסימום אמפטיה ותמיכה.
אני חושבת שזה ישתלם לשתיכן, אגב. במיוחד לאור העובדה שאני מבינה שיש בעיות גם ביחסים שלה עם האמא. את כמובן לעולם לא תחליפי את אמא שלה אבל אם תצליחי להיות משענת בשבילה, אני מאמינה שהיא תפנים את זה וכשהמצב ישתפר (וזה יקרה בסוף) את תתחילי להרגיש את הפירות של מאמציך.
שלא ישתמע שאני חושבת שצריך להיות טובים בשביל לקבל תגמול כלשהוא, ה״תגמול״ הוא היחסים עצמם - שלטעמי הם רווח נקי לכולם.
מקווה שהובנתי

בהצלחה! ואנחנו פה אם תצטרכי ייעוץ.

רוצה לשתף בתור בת חורגת

גם אצלי הנישואין של אבי לאם החורגת היו ממש בתחילת גיל ההתבגרות, כשהייתי בערך בת 11-12. זכור לי שחששתי ממנה לפני שנפגשנו, דאגתי שתהיה רעה או מנצלת כמו בסיפורים, פחדתי משינוי דרסטי בשגרת הבית ומהשתלטות שלה וכמובן שמאד אהבתי והייתי קשורה לאימא שלי, שנה לפני עוד חשבתי שיש סיכוי שההורים יחזרו...
בפועל אף אחד מחששותיי לא התממש, היום אני יודעת לומר שאני ברת מזל שקיבלתי כזו תוספת מדהימה למשפחה הקרובה שלי, שזה משהו שלא הרבה זוכים לו. היא הגיעה למשפחה עם שני ילדים משלה ועדיין מעולם לא הרגשתי שאני בעדיפות נמוכה יותר - היתה מטפלת בי כשהייתי חולה, קונה לי דברים קטנים "על הדרך" כשהיתה בסידורים (כמו גם לילדיה שלה) וגם - סליחה על הגועל - עושה לי ניקוי כללי כשהכינים היו חוזרות מפעם לפעם, בלי התמרמרות או כעס ועם הרבה אהבה והכלה.
כמו שאומרים כאן אם האם החורגת מהווה משענת לילד, מקבלת אותו כפי שהוא, לומדת לאהוב אותו ולבטא זאת זה יכול להיות בסיס מדהים ליחסים עתידיים. אני יכולה להבין למה במצבים כאלו יש המון חשש (כמו שהיה לי בזמנו) ובעיקר עם ילדה שמפגינה התנהגויות בעייתיות, אבל גם חשוב להדגיש את הפוטנציאל הענק לבניית קשר מוצלח וטוב... בעיקר עכשיו כשאמא שלה לא כל כך שם בשבילה, את בהחלט יכולה למלא את החלל באופן מיטבי, אם רק תרצי.

ושכחתי לציין

שבצירוף מקרים, גם אצלי היה מקרה של משבר גדול (מנטלית) שעברתי בסביבות גיל 14 ואימא שלי לא ידעה לתת לי את המענה. דווקא האם החורגת הייתה לי מקור לנחמה כשעברתי לתקופה קצרה לגור אצל אבא בעקבות המשבר - הייתה מקשיבה לי, מנחמת אותי, נענית לבקשותיי ובעיקר פשוט הייתה שם בשבילי, ואת זה לא אשכח לה לעולם שידעה לתת לילדה שהיא לא שלה.

poly1982

New member
כתבת מרגש

אני מאחלת לעצמי (ולפותחת השרשור) שתמיד יהיו לי כאלה יחסים עם הבת ה"חורגת".
כיף לשמוע.

תודה לך על השיתוף

מוכר לי מאוד מה שאת מספרת כי גם לי אמא חורגת ויש לי קשר נהדר איתה

למעלה