משתפת...

Betterfly

New member
משתפת...

אתמול בערב דיברתי עם בחור חמוד. משום מה היו לו יותר מדי מאפיינים שדומים לאקס אבל רבאק, אם אני נהנית אז למה לא... מה שתרם מאוד זה שהוא יזם את השיחה, משהו שגרם לי להרגיש שוב. קמתי בבוקר ו... החוויה המוכרת מלפני שנים, של הדחקה, חזרה- פתאום, חשבתי עליו אבל הוא היה כמו זיכרון רחוק, קצת לא נעים, אך מעוקר מרגשות. הרגשתי שאני יכולה לטרוף את העולם... ממש כך. שאני יכולה לצאת לדייט, בלי לחץ כמובן, וגם אם הדייט ייכשל אני עדיין ארגיש טוב עם עצמי. ואז הנה מה שקרה במהלך היום- התחלתי את הבוקר בשיחה עם מישהו שגר במעונות לידי. הייתי במצב רוח ממש טוב, שנונה/ מעניינת וכו'. ואז השיחה התחילה לעבור לפסים יותר אישיים, ומפה לשם כבר הגעתי ללהעביר על עצמי ביקורת ולהצטער על 20 אלמנטים שונים מהחיים שלי. המשכתי לעבודה (מעבדה) וכבר אז התחיל לי זומזוםזום בראש, בלאגן של רגשות ומחשבות. בעבודה גיליתי ש... עדיין משעמם לי כמו בימים הטובים של הדיכאון. הייתי חודשיים באוף בגלל מבחנים ואז בגלל הדיכאון ועכשיו כשחזרתי גיליתי את גודל ההזנחה שהשארתי מאחוריי וכמה שאין זמן לכפר ולתקן. הלכתי לשבת בשירותים ולדבר לעצמי (הרגל שפיתחתי לי לאחרונה- מקום שקט שאפשר בד"כ להניח בו את הראש ולישון בלי שיסתכלו עליך מוזר ולאחרונה גם לחשוב את כל המחשבות ולקבל כוח להמשיך), ואז במתכונת המצב רוח הטוב והביטחון העצמי תפסתי את עצמי, יצאתי מהשירותים והלכתי לנסות "לתקן". היוזמה ניתקלה בקיר כמובן. עשיתי את המינימום שאפשר ועפתי משם. משם והלאה המצב רוח שלי נפל ברמות אפילו יותר קשות מלפני היום בבוקר- הגעתי ושום דבר לא משך אותי לעשייה כמו בבוקר. הגעתי למצב שאני נופלת למיטה ולא יודעת איך אני קמה. הגעתי למצב שאני מתקשרת לחבר האחרון שנפרדתי ממנו (לא האקס המיתולוגי חלילה!) ומוציאה עליו את העצבים. לא ייאמן אבל אני במצב טיפה יותר טוב אחרי שחברה שלי דיברה איתי. אבל עדיין... התחושה הזו שאם לא היינו רבים לפני שבוע היינו עוד בקשר והוא היה מגלה בזמן ובקצב שלו מי אני ומה אני ורוצה שוב... לנסות... משגעת אותי ברמות. עכשיו זה דקירה, לפני שעה מפלה שאין כדוגמתה.

Betterfly

New member
שכחתי לציין

שמה שהכניס אותי למיטה זה שוב המחשבות על האקס, שמטריפות אותי, שגורמות לי להרגיש שהיה יכול להיות אחרת. החיים שלי שהיו יכולים להתרחש.

קאלרז

New member
אולי, אולי אולי

זה בגלל שהכי קשה בעולם להרפות. את מאוד מאוד קרובה ומסוגלת להשיג משהו יותר טוב מהזבל האנושי שהביא אותך למצב הזה מלכתחילה, ואז את חווה איזושהי רגרסיה למצב של להתגעגע אליו שוב - בדיוק כשמשהו עם מישהו אחר מתחיל להתפתח.

Betterfly

New member
העניין הוא

שאני יודעת שעוד לא מדובר על משהו שמתחיל להתפתח. סתם הניצוץ העיר אותי קצת. אין לי ציפיות בקשר לבחור ההוא, אם יש אז זה בערך הדבר הכי גרוע שאני יכולה לעשות לעצמי (לפתח סיפור אשלייה סביב למישהו חדש).

קודם כל קבלי ../images/Emo24.gif

אוף - אני כל כך מבינה אותך יתרה מכך, כל בחור חדש שאין לך רגשות אליו יגרום לך לכאב גדול ויגרום לך להשוות בינו לבין האקס עד שיגיע האחד שלשם שינוי תתאהבי בו ואז לא תשווי בינו לבין אחרים, תהיי בעולם אחר, מרחפת ומבטיחה לך שיהיה טוב. למה הכל הולך לנו כל כך קשה???

Betterfly

New member
לא יודעת...

אני נדה כל הזמן בין "בסדר" כזה עד כמעט אופוריה להכי גרוע ובקאנטים שיכול להיות (שכמה שאני לא אנסה להעביר אותו במילים, אפילו לעצמי ברגעים הטובים, לעולם לא אוכל לעשות זאת). למה קשה לי, את יודעת... לחיים פתרונים. אני לא רוצה אפילו לחלום על התאהבות (מפחדת להיפגע בשנית), רק רוצה חיים טובים, אושר שלא תלוי בדבר ולא מושפע כל כך בקלות ממה שקורה ומכל הדברים הרעים שמן הסתם אולי כדאי להדחיק (כמו קשר שלעולם לא יוכל להתממש, שאני הרסתי אותו וכו').

הגלגל הזה....כל כך מוכר..

יקירתי אני כל כך עייפה כעת, שנדמה לי שאני מסוגלת לכתוב רק שטויות מעורפלות. בכל אופן - תחזיקי מעמד. זה הישג מופלא כל יום שאת לא מתקשרת למיתולוגי. אולי גם אנחנו , הנמנעות, נתחיל לספור ימי נקיון? אז לילה טוב לכולן אני קורסת. אה, נזכרתי מה רציתי לכתוב לך: את יודעת בטח מה זה כאבי פאנטום, נכון? כוונתי לכאב הזה שנוצר אצל אנשים שקוטעים להם יד או רגל והן "כואבות" להם? אז אני מרגישה שכל הרצונות שלי ב"גבר" הם סוג של כאבי פנטום.. המקום הזה שפעם היה כל כך מלא, שוקק, סוחף וחיי פתאום נקטע. זה כואב, זה חסר , זה נע מחוסר תחושה מרוב כאב לדקירות נוקבות ומטריפות דעת. אני יכולה להבטיח לך בהן צדק שזה נע במעגלים והם כל הזמן קטנים. הולכים וקטנים - לאט, אבל בטוח. בנתיים, זה פשוט כואב. מחבקת אותך.

Betterfly

New member
תודה ../images/Emo24.gif

ו.. מצטערת לאכזב, עוד לא הכל מושלם, שלחתי לו מייל היום על כל הדברים שלא הצלחתי לומר לו (כי הוא נפנף אותי מן הסתם). בסוף המייל רשמתי לו שאני ממשיכה לחיות את החיים שלי בלעדיו, שיום אחד הכאב ייעלם כי הוא חייב להיעלם. פתאטי או מה?

ועכשיו, כמו גדולה !

פשוט הניחי את המעשה הזה מאחורייך. או קי? בשיטת אשת לוט - פשוט הפני את מבטך בכוח קדימה אל המשך ההימנעות ואל תתני יותר מידי מקום לצעד הזה. אם תתחילי עכשיו לנתח את מעשייך, תגיעי מהר מאוד למסקנה שאת "לא מסוגלת" להינתק ממנו וזה לא מה שאת צריכה עכשיו. מעדת? לסדר את האיפור ולהמשיך הלאה. בלי לחשוב. ועוד חיבוקי לדרך. את יכולה , מה זה יכולה.... מוגש כשירות לציבור מזקנת העדה...

Betterfly

New member
חחחחח ../images/Emo6.gif

קשה לא לנתח, את יודעת? מנסה שלא. ניסיתי על עצמי כבר את כל הפסיכולוגיות האפשריות שזה מדהים עד כמה כלום לא עזר עד היום- לנתח, לא לנתח וכו'. אז אתמול התייעצתי עם ידיד שאמר שלדעתו זה דווקא טוב- סגירת מעגל וכו' (גם הפסיכולוגית אמרה אבל מצד שני שנייה אחרי זה אמרה שהיא רוצה לראות אותי מתנתקת, שהיא בד"כ לא אומרת את זה לאנשים כי כל אחד בקצב שלו אבל במקרה שלי אני נהרסת לחלוטין ואני חייבת להפסיק!!). היום בבוקר מרגישה קצת אחרת. טוב נראה... צריך להתעסק גם בדברים אחרים, מנסה להזכיר לעצמי.

אכן, קשה להבין כמה התמכרות

לא מגיבה בשום אופן לשום "ניתוח" ולשום פסיכולוגיית מעמקים. כי מה שאני הבנתי זה שהנסיון שלי "להבין את עצמי" היה פשוט תירוץ זול וגס להמשיך לדבר על האהוב הסורר שלי ולהשקיע את עצמי עוד קצת בבוץ האינטימיות החד- צדדית שיצרתי לעצמי. המחלה שלנו ערמומית ובת זונה. אגב, הכרת פעם מישהו שנגמל מסמים או מאלכוהול באמצעות טיפול פסיכולוגי? אני לא.

Betterfly

New member
המממ גם אני לא

גם לא מכירה הרבה אנשים באופן כללי
כשחושבים על זה... כן יש המון מהמשותף בין התמכרות לאהוב להתמכרות לסם- אני מניחה שמתחרפנים קצת בהתחלה, חושבים על הזמן על להשיג את הסם או שאם היה לי עכשיו הכל היה בסדר, פתאום הכל נראה נורא (החיים בבלאגן אמיתי בשני המקרים), לא יודעים איך לעבור את היום. אבל כמה קווים מבדילים- לדעתי, יציאה מסם וכל התסמינים המלווים את הגמילה לוקחת בכל פעם תקופה קצרה יחסית- יש קריז גופני, כמה חודשים של התארגנות מחדש ו... הופה. כבר לא חושבים יותר על הסם, יש חיים אחרים. הבעיה השנייה היא הבעיה הפסיכולוגית שלדעתי יותר עמוקה במקרה של היקשרות לאדם אחר. מצד אחד, ההשוואה לסם פתאום גורמת לי לחשוב שהעניין פתיר
. מצד שני, אותה השוואה גם גורמת לי לחשוב שאני עוד עלולה למצוא את עצמי כג'אנקי כל פעם שקצת רע לי (מה שאנשים עושים ובכך שוברים את כל ההישגים של תקופה מסוימת במחי יד אחד). כן, אני מתחילה להבין שחשיבה לא עוזרת לצאת מהלופ אלא מחזקת את ההתעסקות (בגלל זה נשבעתי לא לדבר עם חברות, כמובן שהשבועה החזיקה מעמד איזה חצי יום). אגב קיבלתי ממנו תשובה אבל אני לא אדבר עליה כי אני לא רוצה להתעסק בזה יותר מדי.

מסכימה איתך

את צודקת לחלוטין באבחנה שיצרת בין התמכרות לחומרים כימיים שהגוף למעשה לא זקוק להם וגם לא מייצר אותם , ובין ההתמכרות שלנו. זאת אחת האבחנות הכי רלוונטיות להתמכרות נשים. גם ההימנעות שלנו היא לרוב הימנעות זמנית. הדבר שיותר דומה למצב שלנו היא הפרעת אכילה - אי אפשר להפסיק לאכול אבל צריך להימנע מסוג מסויים של מזון וללמוד באופן כללי לשלוט על האכילה. בעיקר בקונטקסט של מינון. לדעתי האישית מאוד הפרעת אכילה ואשליית אהבה זו אותה התמכרות.

Betterfly

New member
משהו כמו דיאטה לכל החיים? ../images/Emo3.gif

אני מאוד מפחדת שזה ימשיך לקרות עם בני זוג אחרים. יש לי דייט ביום חמישי, אגב... כנראה.

האמת?

זה חלק שאני עוד לא ממש סגורה עליו. מאחר שלא התנסתי בעצמי עדין ביצירת הקשר ש"אחרי"... אני עדין תוהה מה משמעותה של דיאטה נפשית קבועה שכזאת. כנראה שכלי העבודה שייצרתי לעצמי בהימנעות יצטרכו פעם לעבור ניסויי. לגבי יום חמישי אפשר , אם את רוצה, לעשות סימולציה מקדימה של הפגישה.

Betterfly

New member
זה קצת בא בספונטניות היום

כי הבריזו לי בפעם השנייה... האמת, מרגישה ביטחון בפגישות אז לא יודעת אם יש צורך. אני מנסה לקחת הכל באיזי כרגע.
שנטי. חזרתי מחדר כושר הרגע.
נראה לי שאני אשיג לי גם עוד חוג לפעמיים הריקות שבשבוע וסגרתי לי את כל הערבים הפנויים הבאים להימנעות ממחשבות מציקות ולקצת פעילות

Betterfly

New member
חברה הבריזה

דייט בא במקום.
נוסעת לאסוף אותו מת"א. מקווה שיהיה כיף.

Betterfly

New member
חזרתי

חמוד אבל לא בשבילי. אני מחפשת בחורים ציניים. הוא בחור.. שאומר דברים מתוקים, ברמה של... לא מאמינה על הסוכר הזה.

איך יש לך כוח לפגישות עיוורות

לדעתי פגישה עיוורת לא מוצלחת רק מגבירה את האובססיה. אני מעדיפה לחכות עד שמישהו יעשה לי את זה. לא יכול להיות שנגמרו הבחורים על פני כדור הארץ נכון????

למעלה