משתתפת חדשה

רונית75

New member
משתתפת חדשה

שלום לכולן, אני בת 28, מנסה להרות מינואר השנה, ללא הצלחה. הפסקתי לקחת גלולות בינואר ומאז קיבלתי פעמיים: אחרי 32 יום, ואחרי 47 יום. לקחתי גלולות כעשר שנים (דיאנה) עקב בעיית אקנה. המחזור לפני הגלולות היה סדיר מאוד. ברגע שהפסקתי לקחת גלולות האקנה חזר (ובגדול). יש לציין שאין לי בעית השמנה. א. האם זה אומר שיש לי בעיה של שחלות פוליציסטיות ? ב. אם החום עולה, האם זה אומר שיש ביוץ ואין לי שחלות פוליציסטיות ? חג שמח !
 
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בעיה של שחלות פוליציסטיות אני חושבת שזה רק רופא יכול להגיד לך ואת האמת שהאיחורים האילו ניראים לי די נורמלי לגבי משהיא שרק הפסיקה גלולות בינואר הגוף עדיין משחק ומנסה לחזור לשיגרה שלפני הגלולות. בכל אופן מאחלת לך המון בהצלחה ובשאיפה שבחודש הבא ניראה שני פסים
 

מעיןבר

New member
הי רונית וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ראשית - לא לקפוץ למסקנות. אכן לאחרונה יש כאן קצת חשיפה לכל מיני נושאים כגון שחלות פוליציסטיות, אנדומטריוזיס ובעיות אל ביוץ אבל זה לא סיבה לחשוש מיד שגם לך יש בעיה כזאת. אקנה אינה בהכרח בעיה שמקורה בשחלות פוליציסטיות ואם בעבר היה לך מחזור סדיר ואין בעיות נוספות כגון משקל יתר ושיעור אז לא לקפוץ למסקנות. את אחרי תקופה ארוכה של נטילת גלולות בעלות מינון גבוה יחסית של הורמונים ואי הסדירות עם הפסקתן אינה מפתיעה. הגוף התרגל מאוד לסדרה חיצונית של ההליכים ההורמונליים שלו וקשה לו לחזור לתפקוד עצמאי. לצערי ככל שמינון ההורמונים בגלולות גבוה כך גם תקופת ההסתגלות מתארכת (אני מציעה לך גם לעיין בתשובה שכתבתי לאוזה וכן לערוך חיפוש קצר ואז תגלי כמה נשים סובלות מבעיות סדירות עם הפסקת הגלולות). עליית החום משמעה בהחלט שיש ביוץ, אבל זה לא שולל שחלות פוליציסטיות כי גם שחלות כאלו מבייצות - תלוי מהי חומרת התסמונת ובגוף האישי של כל אישה. אם את מאוד חוששת מקיום התסמונת אני מציעה לך לפנות לרופא/ה שלך ובירור קצר יכול לפתור את התעלומה - בדיקת דם ובדיקת אולטרסאונד ייתנו לכם את המידע הנחוץ. שיהיה בהצלחה!
 

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה.

גם לי נראה על פי מה שכתבת שנבהלת קצת מוקדם מדי. אחרי לקיחת גלולות לגוף לוקח זמן לא מועט (בחלק מהמקרים) להתנקות. אני מציעה שתתאזרי בעוד קצת סבלנות ותשתדלי לא להלחץ מכל הדברים שכתובים כאן, האמיני לי שרוב הנשים מצליחות להכנס להריון בלי לדעת את המילים שהזכרת
. בהצלחה.
 
למעלה