מש' הבריאות ממליץ: תנו פחות סויה לי

טובה13

New member
מש' הבריאות ממליץ: תנו פחות סויה לי

להלן הכתבה שהיתה היום בידיעות. מה עושים עם תחליפי חלב? בחודש האחרון אני נותנת תחליף חלב בטעם סויה . האם להפסיק ולעבור לסימילאק ללא לקטוז? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3115232,00.html תודה טובה

באמת מדאיג ויש קישור בעברית על סויה

ובדיוק קניתי היום כמה קרטונים של אלפרו...כי אני שולחת גם לגן. זה שמשרד הבריאות מזהיר אך נמנע מהמלצות- משקף את המדיניות הזהירה שלו מול יצרנים שעושים הרבה כסף ממוצרי סויה ופיטו אסטרוגנים... וזאת למרות שיש באמת לא מעט מידע על סויה בהקשרים השונים והרבה שאלות לגבי זו המהונדסת... למרות שמטרנה למשל, שהשתמשתי הרבה ממנה, מצהירה כי הסויה אינה מהונדסת. השאלה הנשאלת שוב ושוב לגבי התזונה בעולם של המזרח- מיליארד סינים וכ"ו??? לי אין מספיק מידע? מה אתם אומרים רז וגיא?

guybz

New member
במזרח אוכלים רק סויה מותססת ferment

לדעתי אין בכלל מקום לדיון על הערך התזונתי של סויה, שפשוט לא קיים. עוד אחד ממנועי הכסף של עולם המזון המתועש. נזקי הסויה כל כך ברורים שבאמת חבל על הזמן. לעומת זאת סויה מותססת או מותפחת fermented בצורת גבינה או יוגורט כפי שמכינים במזרח הרחוק זה מזון מאד בריא. אבל אני גם מתנגד לכל הפורמולות למיניהן בין אם צמחיות או חלביות, ומקרה רמדיה לא הפתיע אותי לרגע אחד. היהירות של תעשיית המזון כאילו היא יודעת ליצר תחליף לחלב אם.......ונועלים את הילדים על הרכב מינרלים חלבונים ושומנים מדויק אך מקרי אותו החליטו אוסף חוקרים לתת לילד שלך. בדיוק כמו ההחלטה על חיסונים.... מה כן? טוב תלמה את יודעת את דעתי הרדיקלית- חלב אורגני לא מורתח ולא מפוסטר. המקור לחלב כזה הוא קודם כל ציצי (בתנאי שהאמא אוכלת גם בשר וגם עשב) ואם זה לא הולך אז חלב עיזים אורגני. גיא

razgalili

New member
סויה בדיאטה

כמות הסויה בדיאטה המזרחית היא שולית, ולא כפי שמציגים אותה יצרני המזון במערב. וחוץ מזה, אם מליון סינים אוכלים משהו זה עדיין לא אומר שזה בריא. את יודעת כמה זבובים יש בעולם ומה הם אוכלים?

פחות סויה

נכון, סויה זה לא כל כך בריא כמו שחושבים. עדיין - סימילאק ללא לקטוז מכיל קסאין (החלבון בחלב). ספציפית לילדים לשנו קסאין עשוי להיות יותר בעייתי. אם זה ילד קטן מאד שהחלב הוא מקור תזונתי משמעותי עבורו, הייתי נשאר עם סויה. אם זה ילד גדול יותר שאוכל עוד דברים - חלב אורז או שקדים עדיף. הערה לגבי מיליארד הסינים - הם חיים בעיקר מאורז. המרכיב של סויה בתזונה שלהם קטן ממה שחושבים. תרבות ה"בריאות" המערבית מטיפה לצריכת כמויות עצומות של סויה.

למעלה