מתאגרפת אמריקנית נהרגה בקרב

מתאגרפת אמריקנית נהרגה בקרב

אגרוף נשים/ סערה בארה"ב בעקבות מותה של המתאגרפת בקי זרלנטס בעת קרב חובבים מכות בראש וחדרי מיון. לא מיליון דולר ולא בייבי מאת יואב גורן דווקא כשיותר נשים נמשכות לאגרוף, כולל נשים אמידות ומשכילות, הגיעה הטרגדיה. הבדיקות המונעות יקרות, הענף מסוכן וגם מה שנשאר ממוחמד עלי לא מפחיד אף אחד. ביום ראשון שעבר ד"ר בקי זרלנטס, מרצה לגיאוגרפיה ופעילת איכות סביבה, חטפה מכה מיריבתה, הת'ר שמידט, במהלך קרב אגרוף בעיר דנבר, נפלה, איבדה את הכרתה ו-16 שעות לאחר מכן מתה בבית החולים. הטרגדיה הזאת היא תקדים באגרוף הנשים, כאשר זרלנטס היא האשה הראשונה שמתה מקרב. זה אינו תקדים כלל באגרוף החובבני: רק במדינת קולורדו, היכן שזלרנטס מצאה את מותה, נהרגו 12 אנשים בקרבות אגרוף, האחרון ביניהם ב-2001. בשלב זה, שבוע לאחר המוות, איש אינו יודע מדוע בדיוק זרלנטס מתה, כאשר לכל מי שצפה בקרב ברור כי הימנית שהכניסה שמידט לרקה של זרלנטס לא היתה חזקה במידה כזו שהורגת אדם בריא. זרלנטס לבשה מגן ראש, אך ידוע כי היא סבלה מבעיה כלשהי בכלי הדם במוח עוד לפני הקרב. ופה טמון המפתח לתיבת הפנדורה שנפתחה בשבוע האחרון בארצות הברית: מי בודק את הספורטאים החובבנים, בעיקר במקצועות הקרב האלימים כמו אגרוף? ההמשך (שווה לקרוא!) ב"הארץ". האתר דורש הרשמה אבל היא חינם, וקצרה מאוד. http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?contrassID=2&subContrassID=3&sbSubContrassID=10&itemNo=563311

אני יכול לספר לך סיפור מאצלנו...

אנחנו שולחים את כל הממתחרים לבדיקות ארגומטריות מתחרה של הליגה המקצוענית נשלח לבדיקה לפני קרב אצלנו ונמצאה אצלו בעיה. באותו הרגע הקרב שלו בוטל!!.. לא לוקחים סיכונים בענינים האלה, ומוות לא שווה את הקרב. דרך אגב אנחנו גם מבטלים קרבות לאנשים שמסרבים לחתום על חוזה שאומר שהם מודעים לאן הם נכנסים ונלוות אחרות ....- בוטל קרב כזה דווקא למשהו מלחימה משולבת, כן גם להם אנחנו מבטלים. כי אסור להתפשר על הדברים האלה. יניב

מה לגבי אימונים?

אם למישהו מתגלה בעיה העלולה לסכן אותו בקרב, הרי הוא מסתכן גם באימון. האם נותנים לו להמשיך להתאמן?

../images/Emo4.gifשאלה טובה....

לנו זה עוד לא קרה.... אני משער שעם בעיות בלב לא משחקים.... מי ירצה לקחת עליו את הסיכון.... יניב

הבעיה היתה בכלי-הדם במוח, אבל אני

לא שואל על המקרה שלה, אלא על החיים שלנו כאן. נניח שמגלים לאדם שמתאמן אצלך בעיה שיכולה לסכן את חייו - לא בעיה בגב או בברכיים, אלא משהו שיכול להרוג אותו. תמשיך לאמן אותו?

lironmarko

New member
רק בליווי רפואי צמוד

אם אני לא יכול לאפשר את זה אני אמשוך את האימון שלי לכיוון פטי מאשר קבוצתי ככה שאין לי 7 עיניים עליו .. לירון

שים לב לטבלה בסוף המאמר לגבי הרוגים

באורח פלא האיגרוף נמצא בתחתית הרשימה אחרי מקצועות ספורט כמו פוטבול או צלילה. נתון מענין ומפתיע... עוד נקודה לציון,ע"פ המאמר, ניתן היה להבין שהיתה לה בעיה רפואית. אם היא היתה, לדוגמה, קופצת במוט, גם אז ייתכן שהיה מתרחש נזק טרמינאלי.

אבל אנחנו לא בצלילה או קפיצה במוט,

או אפילו פוטבול. בוא נתייחס לתחום שלנו, שאחרים יתייחסו לשלהם. רק לנוחות הציבור, הטבלה: ============================= הרוגים כתוצאה מפעילות ספורט מס' הרוגים לכל 100,000 ספורטאים 1. מרוצי סוסים 128 2. צניחה חופשית 123 3. מצנחי רחיפה 55 4. טיפוס הרים 51 5. צלילה 11 6. מרוצי אופנועים 7 7. קולג' פוטבול 3 8. אגרוף 1.3 * נתונים: שירותי הבריאות האמריקאים

זה סוסים זה? זה ויילדע חייס

מרוצי סוסים מובילים את טבלת ההרג? נשמעים כמו אחלה כלי לרחוב. מישהו עומד להרים את הכפפה ולהתחיל לשווק סוסי קרב לרחוב?

למעלה