מתאם ומועדי הגשת מועמדות לתואר שני פסיכולוגיה

maayan862

New member
מתאם ומועדי הגשת מועמדות לתואר שני פסיכולוגיה

אני רוצה להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית וחינוכית של הילד...
כמה שאלות למבולבלת בתחום (חבל שאין מקום שמרכז את כל הפרטים הללו):
1. מתי נערך המתאם בכל שנה ? ראיתי שהשנה נערך באוקטובר... האם יש רק מועד אחד כל שנה?
2. כמה זמן אורך קורס הכנה למתאם? הבנתי שההכנה למבחן דורשת למידה של לפחות 3 חודשים רצוף בלי לצאת מהבית... האם אפשרי לשלב במקביל ללימודי תואר ראשון בפתוחה?
3. איך זה הולך מבחינת הגשת המועמדות לתואר שני? אני מסיימת את לימודיי ביולי 2015, מתי עליי להגיש מועמדות לתואר שני אם אני רוצה להתחיל ללמוד באוקטובר 2015? האם אני צריכה את ציון המתא"ם עד למועד הגשת המועמדות ואת גיליון ציוני התואר הראשון?
תודה לעונים

yael1085

New member
תשובות

היי מעיין,

1. מבחן המתא"ם מתקיים פעם בשנה באוקטובר.
2. קורס הכנה למתא"ם אורך בממוצע חודשיים וחצי. בדרך כלל אנשים משלבים עבודה או לימודים במהלך הלימוד למתא"ם, כך שזה אפשרי, אך מומלץ שהם לא יהיו אינטנסיביים וישאירו לך מספיק זמן ללמוד בבית. אני לא יודעת כמה הלימודים שלך בפתוחה אינטנסיביים, אבל עדיף שיהיו כמה שפחות.
3. אם כך, תוכלי להחליט אם לגשת למתא"ם השנה או בשנה הבאה, ותצטרכי להגיש מועמדות בעוד כשנה וחצי בפברואר 2015, כדי ללמוד באוקטובר 2015. לצורך הגשת מועמדות תצטרכי את גליונות הציונים ואת ציון המתא"ם. את לא חייבת לסיים את התואר לפני הגשת המועמדות אך את חייבת לסיים את כל החובות של התואר ולהיות זכאית לתואר לפני שאת מתחילה את לימודי התואר השני (דהיינו לפני אוקטובר 2015).

בהצלחה!!

maayan862

New member
תודה רבה יעל!

האם את במהלך תואר שני בפסיכולוגיה קלינית? הייתי שמחה להתייעץ עם מישהו שעושה את המסלול לא משנה באיזו אוניברסיטה...

למעלה