מתאם רשת רשת ו-usb

pinkys brain1

New member
מתאם רשת רשת ו-usb

הי לכולם (שוב
) הפעם בפינת השאלות: יש לאחותי מחשב נייד ש,משום מה, התברר שאין לו כניסה לכבל רשת אז הוא עובד כרגע רק על בסיס wi-fi. היא צופה דרכו בנטפליקס (כי אין להטלויזיה חכמה, אז מפעילה דרך המחשב ומחברת את המחשב לטלויזיה דרך hdmi), אך כאשר היא צופה בו שאר המכשירים בבית המשתמשים בwi-fi עובדים נורא לאט (מבחינת גלישה), לכן חשבתי אולי לקנות לה מתאם כבל רשת ולחבר אותו לכניסת usb במחשב שלה, כדי שהגלישה שלה תהיה על האינטרנט החוטי במקום על ה-wifi. האם זה פתרון טוב? האם יש מתאם טוב מומלץ (במידה וזה חוקי להמליץ על דברים כאלה, שלא ייחשב כפרסומת או משהו)?

pinkys brain1

New member
BTW - שאלה בנושא דומה

בדירה (לא הדירה מהפוסט הקודם, של אחותי) יש מפצל תקשורת (מקווה שזה השם הנכון) של בזק (החלק הזה שמתחבר לקיר ויש לו כניסה אחת של טלפון וכניסה שנייה של ADSL) &nbsp לכניסה של ה-ADSL יש כבל, שהקצה השני שלו מתחבר לראוטר של בזק ומשם יוצאים כבלי רשת ל-2 מחשבים נוספים. עכשיו, בחדר אחר יש גם מפצל תקשורת דומה כזה, ום שם יש מחשב שהייתי רוצה לחבר אותו לאינטרנט (ולא דרך כבל רשת מהראוטר הנוכחי אלא דרך כניסת ה-ADSL הזאת שקיימת בחדר) &nbsp האם חובה שיהיה גם בחדר הזה הזה ראוטר (/מודם?), כדי שיהווה את הקישור בין ה-ADSL לבין כבל רשת? האם יש דרך לחבר את המחשב ישירות לכניסת ADSL הזאת בצורה אחרת (מתאם כלשהוא?)...מה עלי לחפש (מבחינת כלי / תכונות של כלי) בשביל לבצע את החיבור של המחשב בחדר הזה לנקודת התקשורת שקיימת בחדר? &nbsp תודה! &nbsp

blzvi

Active member
בבית יש רק ראוטר אחד

הכל ההתקנים בבית יקבלו אינטרנט רק מראוטר זה או ע"י כבילה חוטית או ב wi-fi אין שום אפשרות לפצל את קו הטלפון לשני ראוטרים. כך שתבין שהראוטר השני שלך יחובר ב LAN לראוטר העיקרי . אתה רשאי לצאת מהראוטר הראשי עם סוויץ' ולחבר אליו התקנים נוספים. בראוטר השני כאמור אתה מבטל DHCP ונותן לו כתובת IP קבועה ברשת הבייתית ככה עובדים

pinkys brain1

New member
הבנתי (נראה לי
)

זאת אומרת שאם אני מגיע למצב שאין לי אפשרות להוציא כבל מהראוטר הנוכחי לחדר ה"מבודד", אז האפשרות ה(כמעט) יחידה שלי זה הפתרון של החשמל? (ניסינו מגדיל טווח wifi אבל הקליטה לא טובה..) &nbsp &nbsp

pinkys brain1

New member
שאלה לגבי switch

הי א. אם אני רוצה לבדוק לגבי אפשרות של הוספת switch - איזה "שאלות" עלי לשאול (או - אלו פרמטרים חשובים אני צריך לבדוק) לפני רכישה? (כרגע מדובר על תשתית בזק עם ספק של 40mb) &nbsp ב. לכמה "נפילה" בקליטה עלי לצפות בשימוש ב-switch (ביחס לחיבור בכבל ישיר)? כלומר, האם שימוש ב-switch נחשב לאופציה טובה מבחינת ביצועים? מה בדר"כ המהירות המתקבלת ב-average case ביחס למהירות שמתקבלת בכבל רגיל (בחיבור קווי מתקבלת כיום מהירות סביב 35) &nbsp תודה

HelpSupport

Active member
המפצל הראשון נקרא מיקרופילטר ...

"מיקופילטר VDSL/ADSL הוא התקן הנדרש על מנת לאפשר שימוש באינטרנט פס רחב בו זמנית עם שירותי הטלפון הקווי, ללא המיקרופילטר ייתכנו בעיות בגלישה וישמעו רעשים בקוו." ולכן צריך להיות בכל שקע שיש בו גם טלפון בלבד. ל"חדר האחר" יש לפרוס כבל תקשורת מהנתב וזה הפתרון הזול ביותר באם ניתן לביצוע. אם ה"חדר האחר" צמוד לחדר עם כבל תקשורת ואפשר לחבר את החדרים בכבל רשת ולחדר הצמוד לקנות מתג תקשורת קטן, אשר אליו יחובר כבל התקשורת מהנתב + כבל תקשורת למחשב בחדר + הכבל שמגשר בין החדרים. אפשרות נוספת ויקר קצת יותר - העברת תקשורת דרך החשמל. בהצלחה.

pinkys brain1

New member
מה איכות ה"קליטה" של הפתרון דרך החשמל?

אני יודעש שהפתרון הכי טוב היה לחבר את המחשב ישירות לראוטר, אבל כרגע לא נראה לי שנצליח לסדר את זה (מבחינת מרחק ופריסת כבלים, מבלי לשבור את כל הקירות / רצפה..) ולכן ניסיתי לבדוק אפשרויות אחרות יש לנו כרגע מגביר wifi שנותן קליטה כלשהיא לחדר הזה ומאפשר גלישה, אבל קליטה ממש גרועה והאינטרנט שם איטי בטירוף, ואם הפתרון של החשמל נותן מהירות גלישה טובה אז אולי יהיה שווה לעבוד עם זה...

HelpSupport

Active member
אין לי נסיון עם מתאמי תקשורת דרך החשמל ...

תוכל לקרוא את "המדריך המקוצר לאינטרנט מהיר" https://zuzu.reviews/internet-guide/ &nbsp נזכרתי באפשרות נוספת - מגבר WiFi זול יותר מהנ"ל אבל מוגבל קרא -> https://zuzu.reviews/מבחן-מאריכי-הטווח-wifi-הגדול/

pinkys brain1

New member
יש לך המלצה לאתר אמין וטוב לבדיקת מהירות אינטרנט?

עשיתי איזשהוא שינוי עם מגדיל הטווח שיש כרגע, ואכן ניכר שיש איזשהוא שינוי במהירות האינטרנט אבל ניסיתי להריץ בדיקה ב-2 אתרים: tgspot ו-fast ומתקבלים שם ערכים שונים דרסטית אחד מהשני וזה ממש מוזר כי במחשבים אחרים שאני מריץ מתקבלות תוצאות יחסית זהות (הראשון מציג קצב העלאה של 20mb והשני מציג קצב העלאה של 7..הרצתי את הבדיקה כמה וכמה פעמים והמספרים נשארים יציבים +/- בשני האתרים האלה... &nbsp אז אני לא בטוח מי מהם יותר אמין / אכותי / כדאי להסתמך עליו

pinkys brain1

New member
זה שחיבור פיזי יותר טוב - אין לי בכלל ספק

העניין הוא ששני האתרים שציינתי למעלה מציגים לי את התוצאות שכתבתי כאשר אני מריץ אותן *על אותו מחדש* ו*באותה צורת חיבור* (בשני המקרים המחשב שעליו הרצתי אותן היה מחובר דרך wifi, ואף יותר מזה - דרך *אותו* wifi)

pinkys brain1

New member
אגב, באתר של ivory כתוב שהמתאם הזה נועד לרשת

חשמל חד פאזית &nbsp אם יש בבית תלת פאזי - זה לא יעבוד? (למה?)

blzvi

Active member
תצטרך לבדוק

אולי בעזרת חשמלאי שהם חוברים על אותה פזה

למעלה