מתאם שקעים ליפן

Simbbam

New member
מתאם שקעים ליפן

היי חברים,

אני מעוניין לקנות כמה מתאמים לשקעים חשמליים שיתאימו ליפן. לפי מה שזכור לי, כשניסיתי לפני שנתיים בריקושט לקנות מתאמים היה להם סט שלם למכירה שלא כלל בתוכו מתאם ליפן אלא רק אירופה וארה"ב וכאלה....
יש למישהו המלצה איפה אפשר לקנות?

herouth

New member
מתאם שקעים לא מספיק

צריך גם שנאי, אלא אם המכשיר מציין שהוא מותאם גם ל־220 וגם ל־100 וולט. המתח ביפן הוא 100 וולט שזה נמוך אפילו יותר מארה"ב. ואם מדובר במכשיר עם הספק גבוה (קומקום, סיר אורז חשמלי וכו'), אז צריך שנאי כבד וגדול שעומד בזרם גבוה.

mishel s

New member
אבל אם מדובר למשל בלאפטופ או איפון להטענה

או משהו בסגנון, סביר להניח שמתאם זה כל מה שהוא צריך.
אני מניח שהוא לא לוקח איתו סיר אורז חשמלי ליפן לטיול של שבועיים :)

herouth

New member
שוב, זה תלוי אם כתוב על המטען בפירוש

...שהוא תואם ל־100 וולט. אחרת זה לא יעבוד. היום יש הרבה מטענים שמסוגלים לזהות את המתח ולהתאים את עצמם, אבל יש גם כאלה שלא. ואז הם צריכים שנאי. במקרה של מטען לטלפון, זה שנאי קטן, אבל עדיין צריך שנאי.

semuelf

New member
בישראל כבר לא מוכרים כאלה

לפחות נכון לפעם האחרונה (כמה שנים) שניסיתי לקנות.
יותר משתלם למכור סט יקר עם כל המתאמים בהרבה כסף, מאשר חתיכת פלסטיק ושני חוטים בזול.

כשתגיע ליפן תעבור בחנות אלקטרוניקה ותקנה.
(שוב, נכון ללפני כמה שנים, היה להם)

johnny d

New member
אל תקנה בארץ

מאוד פשוט , אם זה מיבש שיער, או משהו בסגנון, יהיה לך יותר זול לקנות אחד חדש שמתאים ליפן ביפן.

אם זה להטענה, אז רוב המטענים מתאימים לטווח של 100-240V, ואז אתה צריך רק מתאם לשקע.
זה עולה כ-3 ש"ח ביפן, בחנויות של 100 ין, או דון קיחוט או חנויות בסגנון.

Simbbam

New member
איך אומרים "מתאם לשקע"?

Haramachi

New member
ככל שאני זוכר, לקחתי איתי מתאמים של ארה"ב.

אני זוכר שהשקעים ביפן נראים בדיוק כמו אלה של ארה"ב (צרים ומאורכים) ולכן המתאם של ארה"ב יתאים גם ליפן. גם המתח די זהה (100 במקום 110).

למעלה