מתאמן כבר חודש בחדר כושר

מתאמן כבר חודש בחדר כושר

בפעם הראשונה מזה הרבה שנים שיש לי באמת מוטיבציה להתאמן. אם בפעמים קודמות הייתי מתחיל ודועך, עכשיו זה מרגיש אחרת. כבר קרה בתקופה הזאת שלא הלכתי שבוע לחדר כושר, וחזרתי אליו בתיאבון רב.
אני עדיין לא מתאמן עם תכנית, עושה מה שמרגיש נכון. בדרך כלל 10-15 דקות אירובי ואז עובר למכשירים, מנסה להתמקד כל פעם ב2-3 קבוצות שרירים (מבין רגליים, כתפיים, ידיים, בטן, גב וחזה) ובסיום האימון דופק ארוחה.
כשניגשתי למדריך בחדר כושר וביקשתי תכנית הוא נתן משהו לא ממוקד: ארבעה אימונים בשבוע, שניים מתוכם אירובי 45 דקות + בטן, בשניים האחרים אירובי 10 דקות +מכשירים, סט אחד עם 15 חזרות בכל מכשיר (בלי פירוט של אילו מכשירים). אמר להישאר עם התכנית הזאת 4 חודשים ואז לבוא שוב. נראה קצת כמו "דמי רצינות" יותר מאשר תכנית. אז אני לא נצמד אליה בינתיים אבל כן מנסה לשלב יותר אירובי ממה שמרגיש נכון (אני לא אוהב ריצות וממש פוחד מעוצמת דפיקות הלב במהלכן) ובמקום לעבוד סט אחד על כל מכשיר אני עובר 3 סטים עם 15 חזרות מקסימום, מוריד או מוסיף לפי הרגשה.

תסכול אחד שאציין: אני בינתיים נצמד למכשירים אבל רואה מסביבי מתאמנים שמשתמשים בכל מיני עזרים (משקולות, מקלות, כדורים) כדי לגוון את התרגילים שלהם. נורא רוצה גם ולא בטוח איך אפשר ללמוד. בטח אצטרך להציק לאנשים האלה ולבקש מהם שילמדו אותי, לא בטוח עד כמה זה מנומס כי בסך הכל הם לא מדריכים ובאו להתאמן כמוני. מצד שני אולי דווקא ישמחו ללמד.

לסיכום, יש פער בין הכיף לגלות דברים בעצמי לבין הכדאיות ללמוד אותם, שאני צריך לבדוק מה לעשות איתו.
אשמח אם יש למישהו הערות על כל מה שכתבתי, אם בקשר למה שאני עושה בחודש האחרון או עצה לגבי הלמידה בחדר כושר. תודה.

ארוחה אחרי אימון - אשמח לחוות דעת...

הארוחה שאכלתי אתמול אחרי האימון כללה:
2 ביצים
2 צנימים (קמח מחיטה מלאה)
2 "קבבים מן הצומח" של טבעול.
250 ג' גבינה לבנה (חצי קופסא גדולה).
ירקות: גזר, חסה, מלפפון וצנוניות.

רוב הזמן נח

Well-known member
מה אתה רוצה שנכתוב לך על כל זה?

שיחקת בחדר כושר.
שתרצה, תמיד תוכל להתחיל להתאמן ברצינות.
&nbsp

The Pinky P

New member
תגיד לי מה יש לך? אתה במחזור?!

בן אדם מגיע ושואל שאלה לגיטימית.
אין לך דבר מועיל להגיד אז עדיף שלא תגיד.

ברכות על המוטיבציה!

ברכות לך על המוטיבציה! החלק הכי קשה הוא להתחיל. כל הכבוד לך !
"ללמד את עצמך" לא רק שלא מומלץ לדעתי, זה גם מסוכן. כמו שאתה לא מלמד את עצמך לנהוג או להפעיל כלי כבד או לירות, אתה גם לא אמור, לדעתי, ללמד את עצמך שימוש במתקנים בחדר כושר ותרגילים מורכבים בו.
אני אישית בעד לרדת מהמכשירים ולעבור לתרגילים מורכבים, מכמה סיבות.
* יותר כיף
* מפעיל יותר שרירים ויותר קבוצות שרירים, במיוחד שרירים מייצבים וזה, לדעתי, מאוד חשוב
* תנועה יותר טבעית
אבל לא "ללמד את עצמך" תרגילים כאלה! זה מסוכן!
ההמלצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך עכשיו היא, אם אתה יכול, למצוא מאמן שמוכן לעשות לך אימון אישי פעם בחודש אולי. ככה זה לא הרבה מאוד כסף (אימון אחד בחודש, אולי כ200ש"ח בניחוש גס). הוא יוכל לבנות לך תוכנית לפי הבקשות שלך, להדריך אותך לעשות נכון את התרגילים, ולעדכן לך את התוכנית כשאתם נפגשים וגם לבדוק שאתה מבצע נכון. אם יש לך אפשרות לסידור כזה, יכול לעזור לך .
בהצלחה

תודה על התגובה ועל החיזוקים!

ההתחלה הזאת שונה מפעמים קודמות, הפעם כשאני עושה הפסקה גדולה מדי בין אימון לאימון זה מרגיש חסר. עכשיו למשל אני ביומיים הפרש שכנראה יתארך עוד בגלל עבודה ומבחנים
.
ודווקא בגלל זה אני מלא אופטימיות
.

כל כך רוצה לרכוש ידע לגבי התרגילים המורכבים גם ברמה הטכנית של איך עושים, וגם ברמת התכנון מתי כדאי לעשות מה ולאיזו מטרה.
האפשרות של לקחת מאמן אישי שיפעיל אותי בשלט רחוק ובמספר מינימלי של מפגשים נראית באמת הכי טובה. מצד שני, המגוון שראיתי עד כה בדעות ובקביעות לגבי תכניות אימונים ותזונה מבלבל מאוד אבל יכול להיות שדווקא לשאול הרבה אנשים שאלות קטנות, כל אחד בתורו, יעזור למצוא את הדרך שמתאימה לי... אצטרך לחשוב על זה עוד.

שוב, תודה!

MidNight Flame

New member
להתאמן זו אומנות שצריך הדרכה בה

האופציות הטובות ביותר שעומדות בפנייך לפני שתעשה טעויות הן לקרוא את הספר "Starting Strength" ובנוסף או במקום למצוא מאמן אישי ולקחת סדרה של אימונים ע"מ שילמד אותך איך אתה צריך להתאמן. מיותר לציין שאתה צריך לבחור את המאמן הנכון וזה לא פשוט.

בהצלחה!

הבלבול נמשך... הבוקר קראתי את הקטע הזה.

הייתי בעבר אצל מאמן שהסביר לי במפורש שצריך לחלק את העבודה לקבוצות שרירים ואנשים שפגשתי בחדר כושר עכשיו גם היו שואלים אותי: "על מה אתה מתאמן היום..?"
והנה עכשיו הקביעה הנגדית הזאת.
הגיוני שה"אמת" נמצאת איפשהו באמצע, לא?

חחח גדול

הבעיה שזה לא רק עצות בכתבות אינטרנט, עקרונות ברזל שסותרים זה את זה מופיעים בכל מיני דברים שאנשים אומרים (מהמתאמן בעל הנסיון למאמן בעל הידע).

מחזיר אותי שוב לשאלה המקורית, כמה הכניסה לעולם האימונים צריכה להיות לפי הדרכה מסודרת והצבת עקרונות ברזל, וכמה לפי ניסוי וטעייה, למידה מה מרגיש נכון וטוב ומה לא.

MidNight Flame

New member
יש יותר מדרך אחת, למען הגילוי הנאות

אני משתייך לאנשים שהתפישה שלהם לגבי אימון דומה לפסקה שהבאת.

The Pinky P

New member
תחשוב בהגיון...

תחשוב על כל פעולה גופנית שאתה עושה, האם רובן ככולן של הפעולות הללו מצריך עבודה של שריר אחד בלבד או שרוב הפעולות מצריכות
עבודה משותפת של כמה קבוצות שרירים כאשר יש קבוצת שרירים אחת מרכזית ותמיכה שלה ע''י קבוצות שרירים נוספות?

תרגילים מורכבים שמפעילים כמה קבוצות שרירים יחדיו הן הרבה יותר טבעיות, אף פעם שריר לא עובד סולו, תמיד יש "שיתוף פעולה" ביניהם.

D4n

New member
חדרי כושר- 2

אהלן ריבוע

אכן עולם האימון בכלל וחדרי הכושר בפרט הוא עולם מרתק, מעניין ובהחלט מלא במידע וקשה לדעת לפעמים מה באמת צריך לעשות וממה עדיף להמנע.
האמת, שזו אחת הסיבות שזמנו החלטתי ללמוד את התחום, כדי להבין איך להתאמן נכון. ראיתי שיש המון דעות ורציתי להבין מה מקובל בעולם המדעי.
אז בהמשך למה שכתבתי לallgrownup1, על כך שמומלץ להציק למדריך כושר ולהבין ולהבהיר את השאלות שעולות לך- ממליץ גם לנסות להוציא מידע מקצועי מהרשת. לא ציינתי משתנים חשובים כמו גיל, רקע בכושר גופני, מצב בריאותי וכו'- כל אלה משפיעים מאוד על האימון המיטבי עבורך. ממליץ לך להתחיל לקרוא בACSM- AMERICAM COLLEGE OF SPORTS MEDICINE, שהוא הגוף המוביל כיום במידע מהימן ובדוק לגבי טכניקות אימון. הפרסומים שלו הם באנגלית, מקווה שתוכל להתמודד עם זה.
http://www.acsm.org/
הרעיון העיקרי שאתה צריך לזכור הוא שכל מידע שאתה מקבל חשוב שיהיה ממקור סמכותי ומהימן, עדיף בעל שם עולמי. יש הרבה מאוד אנשי מקצוע שמעבירים ידע שהם צברו מתוך ניסיון, והרבה פעמים הידע הזה חסר בסיס מדעי(מה שנקרא EVIDENCE BASED PRACTICE).
באופן כללי אציין שההמלצות הבאות נכונות לרוב האנשים:
* 150 דקות מצטברות של אימון אירובי בעצימות בינונית בשבוע
* 2 אימוני כוח בשבוע
* 2 אימוני גמישות בשבוע

אימון כוח לרמה התחלתית הוא אכן אימון מחזורי של כל קבוצות השרירים בגוף, סט אחד, עם 12-15 חזרות. זהו אינו אימון של "דמי רצינות" אלא אימון שנועד להכין את הגוף שלך, את מע' השרירים שלך ואת המערכת העצבית להתמודד עם עומסים גבוהים יותר בהמשך.
וכן- לעיתים משקוליות חופשיות לא ייכנסו לתוכנית הראשונית.
בהצלחה, מקווה שתתמיד.

MidNight Flame

New member
אם יש מקום שלא הייתי לומד ממנו זה הACSM

ותקן אותי אם אני טועה - אתה פיזיותרפיסט ואומר משפט כמו : "אימון כוח לרמה התחלתית הוא אכן אימון מחזורי של כל קבוצות השרירים בגוף, סט אחד, עם 12-15 חזרות"? אני הייתי נזהר מקביעות חד משמעיות כאלה ובאופן אישי כמאמן? גם לא מסכים איתן.

למעלה