מתאמנת מעניינת

tailka

New member
מתאמנת מעניינת

אתמול באה בחורה מבוגרת ממש מעניינת משהי אחרי שלושה פריצות דיסק בעמוד שידרה צווארי - עברה משהו כמו חצי שנה מהניתוח והיא רוצה להתחיל להזיז את עצמה אני מתלבטת לגביה כאילו מצד אחת המכונות ממש כבדות אז אולי עדיף תוכנית עם מיקולות במשקל 2 קילו , אני בגישה ש-2 קילו זה לא ממש אימון אבל מצד שני היא מתחילה .. לא יודעת אולי לתת לה לנסות את שני התרגילים ולהחליט מה נוח לה? מה המגבלות של משהו במצבה (כאילו יש לה פלטינות) חשוב לוודא שיש לה תמיכה לצוואר בכל התרגילים ? תוכנית שחשבתי עליה חזה לחיצת חזה במכונה \ לחיצת חזה על ספסל גב חתירה כנגד מישקולות או מכונה \ פולי עליון רגליים לחיצת רגליים כתף כאן אין אופציה למכונות \ לחיצת כתפיים כנגד משקולות על ספה עם מעט הטייה לחיצת ארנולד כנגד משקולות על ספה עם מעט הטייה יד קדמית כפיפת מרפקים כנגד משקולות על ספה בהטייה \ כפיפת מרפקים כנגד פולי תחתון יד אחורית פה יש התלבטות - פשיטת מרפקים בשכיבה או בישיבה או פשיטת מרפקים כנגד פולי עליון מה דעתכם?

חן M

New member
תמיכה ...

תלוי מאוד בכמה דברים : מנח הגוף . גמישות , תנועה וטונוס שרירי באיזור . חוזק שרירים באיזור . הרגשה כללית שלה במנח . הסתכלות שלך על איזור C1-C2 לעומת T1-C7 . עלייך להתייחס להיבטים נוספים : ביום יום היא לא הולכת עם תמיכה בצוואר ולכן בתרגילי עמידה אני לא רואה צורך לתת לה תמיכה כלשהי אלה אם כן את רוצה ליצור לה פידבק "לצוואר ארוך" ... אבל יש פה הסתייגות מסויימת כי אמרת שיש לה פלטינות ואני לא יודע עד כמה ניתן אם בכלל אפשרי לייצר תנועה . אני מציע שתתייעצי בנושא תנועתיות צוואר עם הגורם המטפל : פיזיו' ... רצוי שתשאלי את יואל בנושא ואולי הוא יאיר לך כמה דברים . לגביי תרגילים במכונות לעומת חופשי : לא בכל המכונות ניתן לייצר התנגדות הדרגתית ולעיתים ההתחלה של המשקלים גבוהה מידי ... כל מאמץ בפלג גוף עליון עשוי להיות גורם לספאזם באיזור הצווארי . לעבוד במכונות זה לא בהכרח יותר בטיחותי מחופשי ... אני חושב שעבודה עם הגוף , משקולות קלות וגומיות יעשו את העבודה . בתרגילי שכיבה / ישיבה בהם יש תמיכה לגב / צוואר וודאי לגביי התחושה של המתאמנת לגביי הנוחות ותתאימי הגבהה במידת הצורך .

tailka

New member
תודה

אני אשן על מה שאמרת ובטח יהיו לי עוד שאלות

bodysculpt

New member
הכי חשוב לוודא

שהיא מתאמנת עם מאמנת רצינית שיודעת איך לגשת לעניין.

tigra1

New member
מסכימה עם חן

זה באמת תלוי במנח הגוף, התנועה והטונוס השרירי. צריך להתייחס לעוד 101 היבטים נוספים, ועל כן מומלץ שתתייעץ עם פיזיוטרפיסט שיתן לך הכוונה מקצועית וכיוון טוב יותר. סיגלית

למעלה