מתאמנת שלי בשיא חדש בדדליפט - מעל פי 2 משקל גוף

יפה אבל שאלה

זה יפה.
אבל אני תוהה, מעבר ל"רושים" מה המטרה הפרקטית-מעשית לאנשים חובבנים לעבוד על משקל שמאפשר הרמה אחת?

MidNight Flame

New member
רושים? אני מניח שהתכוונת לרושם...

את מניחה שהיא חובבנית - למה? 110 זה בהחלט לא המקסימום שלה, שימי לב למהירות בה המוט עלה.
זה היה נטו מבדק יכולת לפני נסיעה לצילומים שאני מנוע מלספר עליהם יותר מידי.
בכל אופן, כמו בכל טווח חזרות יש תרומה גם לחזרה בודדה, בדדליפט באופן ספציפי אני לא מעודד כניסה למקסימום אמיתי מעל 3-4 פעמים בשנה בגלל התובעניות שלו מכלל המערכת.

כשאני כותבת חובבנים אני לא מתכוונת לזלזל

א) כן, אני מתכוונת ל"רושם". עברית היא שפה קשה....
ב) במונח "חובבני" אני מתכוונת לכל מי שלא ספורטאי במקצוע. כל מי שלא מגיע לאומפיאדה או לפחות אליפות ארופה, זה ספורטאי חובבן. אני רצה מרתונים וגם נכנסתי לאחרונה לאולטרה מרתונים ואני עובדת מאוד קשה ואולי אפילו עובדת בצורה מקצועית, זה לא הופך אותי לספורטאית מקצועית. אני חובבנית כי זה תחביב.
ג) תודה על התשובה. מעניין. החכמתי, קצת. חוץ מזה, תמיד כיף לראות "כמה אני יכול לעשות אם ממש אנסה", כן? בהצלחה, יפה מאוד!

MidNight Flame

New member
לא לגמרי מקבל את החלוקה הזאת

לא צריך להיות ספורטאי ברמה אולימפית כדי להיות יותר מספורטאי חובב.
ספורטאי כוח עובדים כל הזמן סביב ה1-5 חזרות (את מוזמנת להציץ בערוץ שלי ביו טיוב, יתן לך מושג טוב יותר למה התכוונתי).
כניסה לסינגל מקסימלי אצל משקולנים למשל קורת המון, כמעט כל אימון. אומנם לא בדדליפט אבל בסנאצ' ולא מעט גם בקלין אנד ג'רק.
יש שיטות אימונים שמבוססות על חזרה אחת - כמו למשל השיטה הבולגרית.

MidNight Flame

New member
אגב מרתונים / אולטרה-מרתונים

יש לי שני אולטרה-מרתוניסטים לשעבר ושתי מרתוניסטיות שמתאמנים אצלי באימונים אישיים.
הם החבר'ה עם הפציעות הכי הכי חמורות, פציעות שחיקה שקשה להשתקם מהם.
עם כל האהבה לריצה - ממליץ לך בחום לזכור שהגוף שלך צריך לשמש אותך עוד כמה וכמה שנים טובות ואני לא בטוח שריצות למרחקים ארוכים הם דרך טובה לשמור עליו.

המטרה היא לא השנים שבחיים אלה החיים שבשנים

ואני גם עובדת כח פעמיים בשבוע כדאי למזער נזקים

דדליפט 110ק"ג זה יותר טוב לגוף מריצת אולטרה מרתון בקצב רגוע? כל אחד ומה שמדגדג אותו.

MidNight Flame

New member
יש שאלות שהתשובה עליהן אפורה, ספציפית במקרה הזה?

כן. הדדליפט יותר בריא לגוף מריצת אולטרה מרתון.

motibari

New member
ריצות של 5-7 ק"מ כפעמיים -שלוש בשבוע גם יכולים להזיק?

להזיק הכוונה לשחיקות וכל מה שדיברת עליו.
&nbsp
כמובן שעם הריצות האלה אני משלב אימוני כח (4 פעמים בשבוע) וביניהם אימוני רגליים כבדים.

MidNight Flame

New member
עד נפחים של חצי מרתון אין סיבה שתהיה בעיה

מעל לזה מתחיל להיות בעייתי.

נכון

כן, אני יודעת שספורטאי כח עובדים ככה. פשוט חשבתי שהם מעטים ושלרב האנשים עם מטרות של תחזוקה או כח כללי וכו' אין הרבה תועלת בעבודה כזאת. גם קורה שאני טועה.
כל שיטת אימון והמטרות שלו כנראה.

למעלה