מתבגרת עם בעיות סדר.

מתבגרת עם בעיות סדר.

סופר נני שלום. יש לי ילדה בת 16, הבעיה היא החדר שלה המלוכלך והלא מסודר בלשון המעטה. לא מדובר כמו אצל רוב המתבגרות בכמה מגבות ותחתונים על הריצפה, הבעיה הרבה יותר מסובכת. מספר רב של פעמים ניסיתי לדבר בנושא סידור החדר וכמה חשוב לישון בחדר מסודר, אך לא הצלחתי לשכנע כנראה. אני לא יודעת אם בעיות השינה שיש לה לא נובעות מכך, ביתי מתלוננת שהיא לא מצליחה להירדם עד שעות הבוקר המוקדמות ואז היא נופלת מעייפות, כך גם בזמן הלימודים. עלי לציין שאין לביתי בעיות עם הלימודים או עם הציונים, להיפך, על אף השעות המעטות שהיא ישנה. ה"בלגן חוגג" בחדרה. ובלגן זו מילה עדינה ביחס למה שקורה שם באמת, כל הבגדים הנקיים והלא נקיים על הריצפה, על הכיסא, על שולחן המחשב וכו', על ניקיון אין מה לדבר היא לא דאגה לשטיפת החדר זמן שקשה לי אפילו לציין. הרבה זמן היבלגנו בעלי ואני ולא התערבנו כי רצינו שזה יבוא מצידה אבל המצב כנראה נוח מאוד לילדה. בכל פעם שביקשתי שתסדר את החדר שלה זה גרר מלחמת עולם, לדעתה זה החדר שלה ואני לא צריכה להתערב. כך נוצר מצב שהקטסטרופה רק הלכה וגדלה והיום אני לא יודעת איך להתמודד עם זה. רציתי לציין שבדרך מקרה נכנסתי לחדר ומה שנגלה לעיני היה מזעזע. היה שלב ש"איימתי" שאני אוריד את הדלת מהמקום ע"מ להיות עם יד על הדופק, אבל כמו שהזכרתי הילדה מתבגרת ו"האיום" הוסר. ד"א היא לא מזמינה חברות אליה הביתה היא כמובן מעדיפה ללכת אליהן. סופר נני עזרי לי בבקשה בפיתרון הבעיה. תודה מראש,

למעלה