מתבוללת יקרה או למי שמכיר: צריכה את המתכון לבריסקט המפורסם

shira1960

Active member
חברה אמריקאית (כזאת שבמשלת פעמיים בשנה) שאלה אותי אם יש לי מתכון לבריסקט אבל בלי קטשופ. בטח שיש, כי אני לא מכינה עם קטשופ בכלל. אבל אז נזכרתי במתכון המפורסם שהמתהוללת הביאה, הבריסקט של גרמה, וחשבתי להעביר לחברה האמריקאית. אני אפילו לא זוכרת אם יש בזה קטשופ! נו, סליחה על הסיפור...ואם יש למישהו בהישג יד או מקלדת, אשמח למתכון המפורסם

shira1960

Active member
אני הכנתי ככה וזה בלי קטשופ
תודה רבה - אני אעביר לה
חנה - כמה שאלות:
1. אם מעבירים לתנור, כמה מעלות?
2. לפני ההגשה, את ממליצה לבשל שוב בתוך הרוטב 30 דקות? אף פעם לא הכנתי ככה, בדרך כלל מחממת ממש כמה דקות.
3. הטעם לכיוון המתוק?

נערך לאחרונה ב:

חנהפ

Active member
1. 150-160 מעלות למשך כ- 4 שעות
2. אני מבשלת ברוטב כדי להטמיע בפרוסות את הרוטב
3.לא מאוד מתוק

בבקשה

בריסקט סבתא של החצי,

מצריך השרייה של הנתח

לנתח קוראים ברוסט או חזה (חזה ידעתי, ברוסט יעלה לימדה אותי). חוץ מהבשר צריך שניים שלושה בצלים, שום, עשבי תיבול מיובשים (טימין, רוזמרין, בזיליקום - תערובת שכזו), אפשר יין אדום, אפשר א. מרק בצל.

בריסקט של גרמה, סבתא של החצי

המרכיבים:
נתח לבריסקט (במשקל של כשני קילו)
2-3 בצלים גדולים פרוסים
שיניים קלופות מראש שום (או שום גבישי)
מלח, פלפל לבן לפי הטעם
תערובת עשבי תיבול (mixed herbs) לפי הטעם
אפשר 2 כוסות יין אדום להשריית הנתח
אופן ההכנה:
1.לילה קודם שוטפים את הבשר. שמים בתבנית עם בצלים פרוסים, שיני שום (אבקת שום), פלפל לבן, תבלין תערובת עשבי תיבלון ואם רוצים יין אדום.
2.למחרת מוסיפים מעט מים, לכיסוי כשליש המנתח (כולל היין אם שמים) (ישמשו אח"כ לרוטב), מכסים היטב ברדיד אלומניום.
3.צולים בחום בינוני, כשעתיים וחצי לנתח במשקל שני קילו.
4.לאחר שהצטנן מעבירים למקרר כדי להקל על הפריסה.
5.לאחר שהתקרר מורידים שומן מהרוטב.
6.אפשר לעבות את הנוזלים עם קצת קמח ו/או אבקת מרק בשר/בצל – אנחנו משתמשים בנוזלי הבישול כרוטב (דליל) כפי שהם.

shira1960

Active member
תודה!! היא בארה"ב אז אני מניחה שהם קונים את הנתח שנקרה בריסקט כאן.ואני מתנצלת על הכותרת - ממש לא התכוונתי לכתוב "מתבוללת" o_O

shira1960

Active member
תודה אורני ושאלה למי שמכירה-
כתוב "חום בינוני" - כמה מעלות?
האם את האבקת מרק בצל מוסיפים בהתחלה או רק כשמכינים את הרוטב בסוף?

תודה אורני ושאלה למי שמכירה-
כתוב "חום בינוני" - כמה מעלות?
האם את האבקת מרק בצל מוסיפים בהתחלה או רק כשמכינים את הרוטב בסוף?
לדעתי חום בינוני הוא 180-200 מכלות. למיטב הבנתי אבקת מרק הבצל משמשת לעיבוי הרוטב בסוף

shira1960

Active member
קודם כל תודה לכולם.
העברתי להן את המתכונים ואז הסתבר שבעלה לא אוכל פטריות, בצל, שום (דיאטת פודמאפ) ועוד אורחת לא אוכלת קטשופ או בשר עם פירות. החברה אמרה שהיא תזמין להם פיצה ושלום על ישראל 🙄

michalgad

Active member
קודם כל תודה לכולם.
העברתי להן את המתכונים ואז הסתבר שבעלה לא אוכל פטריות, בצל, שום (דיאטת פודמאפ) ועוד אורחת לא אוכלת קטשופ או בשר עם פירות. החברה אמרה שהיא תזמין להם פיצה ושלום על ישראל 🙄
אויש נו באמת, אז מה היא בכלל שואלת על מתכונים. מילא בלי פטריות ( יש לי שניים כאלו בבית ) אבל גם בלי בצל שום וכל היתר… פיצה נשמע אכן פתרון מעולה

shira1960

Active member
אויש נו באמת, אז מה היא בכלל שואלת על מתכונים. מילא בלי פטריות ( יש לי שניים כאלו בבית ) אבל גם בלי בצל שום וכל היתר… פיצה נשמע אכן פתרון מעולה
האמת, אני אוכלת איתם כל כך הרבה פעמים שהייתי צריכה לחשוב על עניין הבצל ושום (שכחתי מעניין הפטריות). אמרתי לה שתכין עוף בתנור :)

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
טוב, פספסתי את כל האקשן...
תודה לאורני שהביאה את המתכון ובאמת הצחיק קצת שהיא בקשה מתכון בלי לציין את כל המגבלות הללו...
בטוחה שנהנו מהפיצה...

למעלה