בבקשה
בריסקט סבתא של החצי,
מצריך השרייה של הנתח
לנתח קוראים ברוסט או חזה (חזה ידעתי, ברוסט יעלה לימדה אותי). חוץ מהבשר צריך שניים שלושה בצלים, שום, עשבי תיבול מיובשים (טימין, רוזמרין, בזיליקום - תערובת שכזו), אפשר יין אדום, אפשר א. מרק בצל.
בריסקט של גרמה, סבתא של החצי
המרכיבים:
נתח לבריסקט (במשקל של כשני קילו)
2-3 בצלים גדולים פרוסים
שיניים קלופות מראש שום (או שום גבישי)
מלח, פלפל לבן לפי הטעם
תערובת עשבי תיבול (mixed herbs) לפי הטעם
אפשר 2 כוסות יין אדום להשריית הנתח
אופן ההכנה:
1.לילה קודם שוטפים את הבשר. שמים בתבנית עם בצלים פרוסים, שיני שום (אבקת שום), פלפל לבן, תבלין תערובת עשבי תיבלון ואם רוצים יין אדום.
2.למחרת מוסיפים מעט מים, לכיסוי כשליש המנתח (כולל היין אם שמים) (ישמשו אח"כ לרוטב), מכסים היטב ברדיד אלומניום.
3.צולים בחום בינוני, כשעתיים וחצי לנתח במשקל שני קילו.
4.לאחר שהצטנן מעבירים למקרר כדי להקל על הפריסה.
5.לאחר שהתקרר מורידים שומן מהרוטב.
6.אפשר לעבות את הנוזלים עם קצת קמח ו/או אבקת מרק בשר/בצל – אנחנו משתמשים בנוזלי הבישול כרוטב (דליל) כפי שהם.