מתבח או מתווך או מטבח

Subway0

New member
מתבח או מתווך או מטבח ../images/Emo122.gif

תסלחו לי על שגיאות הכתיב.
נרשמתי למתווח (ירי בנשק ) ונאמר לי שגם מתנדבים שיורים בנשק אז בסופו של דבר נאלצים לעשות שמירה בטרמפידיות, או משהו כזה, רציתי לדעת אם זה נכון... ואיך כותבים את המילה כמו שצריך כי אני מאו נבוך מכך שאיני יודע לכתוב את המילה הזאת

Dawson girl

New member
מטווח ../images/Emo9.gif

ואני לא יודעת, מצטערת. חכה לאלה שיודעים
(ויש, אל תדאג).

מטווח אכן. אבל

אני חושב שלא... כאילו וואו, יש לנו פטור...! אחרי שתעשה מטווחים, תהיה זכאי לשאת נשק. לפי דעתי זה גם יהיה נחמד אם תתנדב לשמור פעם-פעמיים בחודש. זהו.. אבל קשה לי להאמין שמחייבים, כי עדיין, אנחנו כולה נעבור מטווח, לא קורס קרב מגע חחח.

Subway0

New member
הרופא שלי לא מרשה לי ../images/Emo5.gif

אני חושב שהרופא שלי לא ימליץ לי ללכת קרב מגע

רשאי... לא זכאי.

רשאי לשרת נשק - אין זכאות לנשיאת נשק. לעניין המטווח - יש לך בתור מתנדב פטור מתורנויות ושמירות. הפטור קיים לא בגלל שלא עברת הסמכה על נשק - אלא בגלל שהבעיות הרפואיות שלך (כל בעייה רפואית שמצדיקה פרופיל 21/24/30) לא מאפשרות לך. אם במקרה מסיבה כלשהי כן תעבור מטווח - הפטור עדיין תקף ולא תוכל לבצע שמירות. עם זאת, במידה ואתה מעוניין לבצע שמירות, תוכל לפנות לחר"פ פעילה ביחידה שלך ולבקש כשירות לביצוע שמירות. ייתכן ותזומן לועדה רפואית וייתכן שישלחו להם את האישור במייל.

roy gabay

New member
השאלה שלי אם מותר לי להערער

ולקבל נשק הביתה? כי סך הכל אני נשאתי נשק במסגרת המשטרה עברתי דרכם קורס ירי מעשי וכך הלאה-

אם אתה לא צריך נשק - לא תקבל.

אם אתה תשרת בבסיס שבו יש צורך לשאת נשק (מעבר לקו הירוק או כל דבר אחר), אז תהיה לך סיבה לפנות למפקד שלך ולבקש ממנו שיחל את הפרוצדורה להעביר אותך מטווח ולהחתים אותך על נשק. במידה ואתה משרת בבסיס עורפי כמו בקריה בו אף חייל כמעט לא נושא נשק - לא יתנו לך לחתום.

roy gabay

New member
אוקי לי יש נשק משטרתי בבית

של כיתת כוננות אם קורה משהו..

במידה ויש לך היתר לשאת נשק

באזרחות - הוא תקף גם בצבא. מדובר רק על היתרים של משרד הפנים, היות ובמהלך השירות אסור לך לעבוד באבטחה או בכל דבר אחר ולקבל היתרי נשק ממקומות עבודה. אני לא ממש בקיא בכיתות כוננות ביישובי קו התפר.. דברים כאלו אני ממליץ לך לבדוק מול רכז הבטחון של היישוב שלך (רבש"צ?)

היי

אני גר בראשון- - יש לי רשיון משטרתי על רובה ארוך (קרבין). אין אצלנו רכז ביטחון רק מפקד בסיס של המשא"ז

האם יש לך רישיון לנשק או היתר?

אם יש לך רישיון משטרתי (קרי - מסמך שבו כתוב שאתה רשאי לשאת נשק אישי מסוג X בעל מספר רישוי Y) - אתה רשאי לשאת את הנשק הזה. אם אתה סתם מתנדב משא"ז שעבר מטווח ויוצא לסיורים עם קרבין - אתה לא רשאי לשאת נשק - אלא רק בסיורים של המשא"ז מעבר לשעות בצבא. (למשא"ז אסור לתת לך נשק אלא אם אתה מלווה טיולים ומביא אישור מהארגון שאותו אתה מלווה, או במהלך סיור).

מה סוג הרישוי שיש לך?

מהן המטרות של הנשק? במידה והוא שייך לכיתת כוננות, האם הוא לא אמור להיות כל הזמן זמין באיזור המגורים? אני לא ממש מבין בזה, אבל לא נראה לי שיאפשרו לאזרחים להסתובב בראשון עם נשק סתם. בכל מקרה, בדוק מול קצין המשטרה האחראי על האיזור בו אתה מתנדב (וכמובן עדכן אותנו בפורום כדי שנדע להבא
).

למעלה