מתביישת במדינה!

yafa israel

New member
מתביישת במדינה!

מתביישת ביהודים שעושים פרוגרומים בזרים.
מתביישת בנבחרי ציבור (ואוי לו לציבור) שמכנים את הסודנים סרטן כפי שכינו לא אחת את היהודים כסרטן.
מתביישת במדינה שלי שנבחריה נואמים כאחרון הפאשיסטים האנטישמים מתקופות אפלות ביותר באנושות כלפי הזרים.
פשוט מתביישת.
את האצבע המאשימה צריך להפנות לא אל הפליטים/מהגרים אלא לממשלה. וזה הספין שניסו לעשות. להסיט את האש מהממשלה לעבר הזרים.
בושה!

נ.ב
אין ספק שיש צורך בפתרון לבעיה.
אבל הסתה ופרוגרומים כמו גם התלהמות ואספסוף עם קילשונים ואבוקות זה בהחלט לא פיתרון.
גם לא שנבחרי ציבור שנמצאים בתוך הקואליציה יסיתו כנגד הזרים ולא יציעו פיתרון וירגיעו את הרוחות.

מחר תתקיים הפגנה שקטה מול ביתה של חברת הכנסת מירי רגב.

המנון מדינת ישראל בגרסתו המעודכנת.

baudrate

New member
אני מניח שהפוליטיקאים משתמשים בזרים

ומבקשי המקלט בתור שעיר לעזאזל. מבחינה זאת אין לממשלה אינטרס לפתור הבעיה,
כי טוב שיש שעיר לעזאזל.

מתכNET

New member
מתבייש באנשים כמוך!

12 אנשים התפרעו ואת מכלילה את כל המדינה?!?!
מתוך 120 חברי כנסת שניים התלהמו,ופתאום כולם פאשסיטיים?

אני מתבייש באנשים כמוך שהם תוצר של מערכת חינוך קלוקלת!! שששים להשמיץ את המדינה בכל הזדמנות.

yafa israel

New member
אנא תפנה למשרד החינוך

ותבקש ללמוד שוב את מקצוע הבנת הנקרא.
איפה כתוב שאני מכלילה את כל המדינה?
אני מתביישת במדינה בה נבחרי הציבור נוהגים כך. תעשה את ההפרדה.
איפה כתבתי שכל חברי הכנסת פאשיסטיים (כפי שכתבת - אולי אתה רוצה להוסיף עוד י' למילה?)?

ומי קבע ש12 אנשים התפרעו? רק מספר העצורים היה גבוה מזה.
זרקו אבנים על שמשות של חנויות, ניסו לעשות לינץ' בנוסעי רכב (בין השאר בחורה) הסתובבו עם חולצות עליהם כתוב "מוות לסודנים" (כך היה כתוב על החולצה). אני ראיתי את התמונות ועל אף שהמצלמה משמינה למיטב הבנתי היו שם הרבה יותר מתריסר פורעי חוק ואנדליסטים.

אסור לנו לנסות ולגמד את הבעיה. כי יש בעיה במדינת היהודים והיא לא הפליטים.
אסור לנסות ולכסות על אוזלת ידה של הממשלה ועל המחדל החמור בטיפול בנושא.
אסור לאכול את הספין של אותם חברי כנסת מהקואליציה שמנסים להסית את הציבור כלפי המיעוטים ולהסיט את דעת הקהל מהמחדל החמור של הממשלה.

סופי65

New member
להגיד מה "הם" לא בסדר, הכי קל...

ולא משנה אם ה"הם" זה הממשלה, נבחרי הציבור, מס' מתפרעים, פליטים סודנים, או שה"הם" אלו אנטשמים שפגעו ביהודים ..
המשותף לכל הנ"ל ועוד לדוגמאות אין ספור אחרות, היא מציאת האשם באחרים!!
כמו שאומרים "אל תדון אדם עד שתגיע למקומו"- במשך דורות היו בטוחים שהאנטישמיות והפוגרומים הם תופעה שקשורה ל"גויים" מעצם טבעם אולי.. אז הנה- שינינו את מקומינו בעולם (כמדינה עצמאית) וגילינו שגם אצלינו היא יכולה להיות . אנחנו יכולים כמובן ל"התנחם" בעובדה שמדובר במיעוט קטן, בעוצמה יחסית קטנה וכו' וכו', ובכך שוב לא לפתור בכלל את מקור הבעיה...
הבעיה לא מתחילה ולא נגמרת בשאלת הפליטים הסודנים. גם אם הנושא ייפתר ע"י הממשלה (שזה בהחלט תפקידה!), נצטרך עדיין להתיחס להתנהלות הבעייתית שלנו כחברה.

הסיבה שאנשים מסוימים יכולים לפגוע בזרים נובעת מאותה תכונה בדיוק שגורמת לך לקרוא לאנשים אלה אספסוף. אפשר לתאר תכונה זו כחוסר יכולת, שקיימת בכולנו, לראות באמת את האדם ה"אחר" מאיתנו (משתייך לקבוצה אחרת, לעם אחר, וכו'), להרגיש את המצוקות שלו .

כל עוד לא נכיר בכך שאותה תכונה של תיוג ה"אחר" היא המאפשרת לנו להתיחס אליו בזלזול, לפגוע בו, להכליל, לא לראות את מצוקותיו- אותה תכונה שקיימת בכל אחד מאיתנו, כל עוד לא נמצא בתוכנו את הכוחות והרצון האמיתי להידברות מלב אל לב , נמשיך לראות תמונות כאלה ואף גרועות (בסך הכל- הבדל של מינון...)

למעלה