מתבלט איך להשקיע 20-30 אשח והוראת קבע

The new me9

New member
מתבלט איך להשקיע 20-30 אשח והוראת קבע

זו בטח אחת השאלות הכי נדושות
ובכל זאת,

פורום חדש.. אז עוד מותר :)

אני משקיע עצמאי דרך חברת ביטוח כלשהי (רק להדגיש שאין לי ייעוץ מהבנק).
בעבר הפסדתי יותר כסף משהרווחתי במסחר בבורסה.

יש לי 20 אש״ח שאני רוצה להשקיע בשוק המניות.
אני רוצה להפריש כל חודש עוד 6-10 אשח (אולי בהוראת קבע)

ואני מתלבט איך. יש לי כסף שאני מוכן להשכיב ל3-5 שנים.
ברמת סיכון גובהה (אבל לא ספקולטיבית כמו גז)

יש לי כמה אופציות, מה הייתם ממליצים?

(1) לעשות סקר שוק לגבי פוליסות חיסכון בחברות הביטוח השונות.

(2) להשקיע חלק בברקשייר האת'אוויי
וכל חודש להוסיף לשם גם.

קראתי ספר של וורן באפט. השיטה שלו לבחירה נשמעת מאוד מעניינת. אבל לא הצלחתי ללכת לפיה.
אז חשבתי שלהשקיע בחברת ההשקעות שלו - זו דרך מספקת.

(3) להשקיע במדד הבנקים בישראל

(4) מדד rsp בארהב

(5) אחר? לחכות שאאגור מספיק כסף ליועץ השקעות פרטי?

אגב, מבחינת תזמון הייתם ממליצים לחכות קצת אחרי תחילת שנה, כי זה חודש שידוע במימושים אחרי ראלי סופשנה?

השף מ

New member
אני אעשה בשבילך מה שעשיתי בעבר

במקום אחר, בתפקיד אחר , בשביל מישהו אחר , בשם מישהו אחר ..
ואני מצטט - בחור בשם אדגר , המכונה גם קובריידר

אדגר- הרשיתי לעצמי להעביר תשובה
שהבאת בפורום שוק ההון ,ולתת לה את הבמה כאן-

בניית תיק
ההנחה: אפשר לדעת רק מה שקרה בעבר, אי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד. לא תצליח לתזמן את השוק.
מטרה: לבנות תיק יעיל (סיכון- סיכוי), אגרסיבי (תשואה-סטיית תקן ,דו ספרתיים), טווח ארוך, בלתי תלוי במדינות או סקטורים ספציפים (למעט basic materials ו-reit בגלל הקורו' הנמוכה עם שאר השוק).
אסטרטגיה: קביעת משקולות יעילים, קנייה חד פעמית + קנייה חודשית (לפי המשקולות המקוריים), איזון פעמיים בשנה (4 ביולי, 1 בינואר למשל).
כלי: השקעה אינדקסית.

ולהלן התיק:

*** ארה"ב - מניות 72.5% ***

9.08% - ארה"ב, מניות גדולות - מעורב, באמצעות SPDR
24.93% - ארה"ב, מניות גדולות - ערך, באמצעות
VANGUARD INDEX TR VALUE VIPERS
10.22% - ארה"ב, מניות קטנות - מעורב, באמצעות
ISHARES TR RUSSELL 2000
20.08% - ארה"ב, מניות קטנות - ערך, באמצעות
ISHARES TR S&P SMLCP VALU

4.68% - ארה"ב, סקטור - חומרי גלם, באמצעות
SECTOR SPDR TR SBI BASIC
3.43% - ארה"ב, סקטור - REIT, באמצעות
VANGUARD INDEX TR REIT VIPERS

*** בינלאומי - מניות 20% ***

5.34% - בינלאומי - ערך, באמצעות
VANGUARD INTERNATIONAL VALUE FUND
5.38% - בינלאומי - שווקים מתעוררים, באמצעות
VANGUARD INTL EQUITY INDEX FD EMR MKT
5.06% - בינלאומי - אירופה, באמצעות
VANGUARD INTL EQUITY INDEX FD EUROPEAN
4.38% - יפן, באמצעות
ISHARES INC MSCI JAPAN

*** ארה"ב - מניב-אג"ח 7.5% ***

2.45% - דיבידנדים, באמצעות
ALLIED CAP CORP NEW
2.48% - TB לטווח קצר באמצעות
ISHARES LEHMAN 1-3 YEAR TREASURY BOND
2.49% - אג"ח באמצעות
ISHARES TR LEHMAN AGG

סיכום
לא יאומן איזה מידע מועיל רשמתי למעלה, בטח יעבור לעמוד 5 לפני שאנשים בכלל יקלטו מה הולך כאן, לגזור ולשמור.
אין לראות באמור לעיל משום עיצה לביצוע פעולות במניות (במיוחד אם הקורא אינו רוצה להרוויח בשוק ההון).
בכל מקרה, התיק שהצעתי *רחוק* מלהיות מלא וללא חסרונות, רבותי בל נשכח שאנחנו בפורום אינטרנט,
אני לא מכיר את הבן אדם, ופשוט רשמתי תיק שנראה לי על פניו מעניין ועונה לצרכים באופן כללי.
למשל, אין שום התייחסות להגנות ולביטוח של התיק, אין שום התייחסות למרכיב הדולרי
(ולא לביטוח, אם בכלל, נגד ירידת הדולר), עכשיו גיליתי ששמתי יפן ולא אינדקס פאסיפי (שיפן היא 70% ממנו), ועוד אלף דברים.

האם אתה לא חושב שהחשיפה לארה"ב (ול$) גדולה מידי?
חשיפה לארה"ב גדולה? כן, מדי? לא. השוק האמריקאי הוכיח את עצמו ב-100 שנה אחרונות כשוק היעיל יותר מבחינת סיכוי/סיכון. מי שמסתמך על נתוני העבר כדי לבנות לעתיד, חייב לתת משקל עודף לשוק ההון הגדול בעולם.

האם אפשר למשל להוריד את המשקל ל-50%? בהחלט, ואז למשל הייתי נותן יותר לאירופה, ולשווקים בינלאומיים.
חשיפה ל-$ גדולה? בהחלט. זה ללא ספק חיסרון, ואולי הכי גדול של התיק, אבל כמו שציינתי קודם, אפשר להתמודד עם ביטוח, אפשר להעביר את החלק המכניס (אג"ח) למטבע המקומי.

לא עדיף להעביר מקטע גדול יותר של התיק לארופה?
לדעתי 5% ישירות באירופה + בינלאומי - ערך נותנים חשיפה מספיקה. לא לשכוח שיש קורו' בין אירופה לארה"ב ואין טעם להגדיל את המשקל הזה יותר מדי.

האם לטווח המדובר, לא היית חושב גם להשקיע בסין ובהודו בניפרד ולא כחלק מהשווקים שגמרו לישון?
אני לא נביא, ואני לא יודע מה יהיה בהודו וסין. חשיפה לשווקים מתעוררים חושפת להודו וסין בצורה מספקת (20% בערך), ואם ברזיל תהיה כלכלת העשור הבא? קרן האינדקס תמשקל אותה בצורה אוטו', זה מה שיפה באינדקסים. למה הדבר דומה? אני לא צריך לנחש אם גוגל היא מניית העשור, אני משקיע ב- S&P500, ברגע שגוגל גדולה/טובה מספיק הם כבר ידאגו להכניס אותה לאינדקס. ברור שזה יהיה אחרי עלייה ניכרת, אבל זה מנטרל ממני את כל מוטיב הניחוש. כנ"ל לגבי השקעה במדינה ספציפית.

תוכל להסביר מדוע בחרת לתת מישקל רב כל כך לארה"ב?
מאוד פשוט, לשוק האמריקאי יש יחס של סיכוי/סיכון (תשואה/ס"ת) יעיל ביותר. יש נתונים שהולכים אחורה 100 שנה ויותר, והשוק מאוד צפוי. לפחות עד עתה. אין לי מנוס אלא להניח שגם העתיד יהיה ככה. יכול להיות שזה החיסרון הגדול ביותר של המודל (שים לב שזה החיסרון הגדול ביותר השני שמוזכר עד כה... זה הולך ומתדרדר )

אתה מאד מוערך על ידי
תודה.אבל התיק מעורר תהיות?

נו מה? לא ציפיתי שזה יתחיל בזה ומכאן והלאה כל התגובות יהיו

אין התיחסות למניות בישראל?
למה לא? ישראל היא 3-5% מאינדקס שווקים מתעוררים? שזה 5% מהתיק? חצי סיכה על מפת העולם, לא? אגב, זה קצת מעיק, כי האינדקס עוקב אחרי טבע ואולי כמה בנקים, לא מי יודע מה. אבל אין מה לעשות. צריך להזהר לא להיות מוטי מדינה (מחקר גילה שמנהלי קרנות בניו יורק נוטים להשקיע יותר בחברות שבסיסם בחוף המזרחי, ומנהלי קרנות ב-LA משקיעים יותר בחברות בחוף המערבי). בשביל תיק אינקדסים שנועד לט"א, עם מינימום תחזוקה, אני לא חושב שזה יהיה הוגן להשקיע במדינה שנוחתים בה רקטות... סורי.

חשיפה מוגזמת לדולר ?
יאפ, ציינתי את זה. חיסרון בולט של התיק.

השף מ

New member
ועוד שאלות ותשובות , מה אתה אומר קובריידר ?

נדמה לי שיש פה חשיפת יתר לענף הנדלן באמריקאי ?
עלית כאן על נקודה חשובה. בזמנים אחרים, הייתי שם 10% על -REIT. עכשיו שמתי פחות מ-5%. אבל כמו שציינתי למעלה,
לא כדאי לוותר על ה-REIT בגלל הקורו' הנמוכה ההסטורית שלו עם השווקים האמריקאים.
זה פשוט פנינה שהשוק נותן בחינם. ובאותו הקשר, סקטור חומרי גלם וסקטור מתכות יקרות. לצערי אין עדין ETF סביר שעוקב אחר מתכות יקרות.( כבר יש כמה..)

מה התשואה שהתיק השיג ב 3 השנים האחרונות ?
3 שנים - 50% מול 40% של ה-S&P500
5 שנים - 60% מול 32% של ה-S&P500

ככל שהולכים יותר אחורה, התיק מתחיל להפסיד לעומת ה- S&P, ואחרי זה עוד שואלים אותי אם אין חשיפה גדולה מדי לשוק האמריקאי...

אני יכול לתאר לעצמי שסימלצת מספרים אמיתיים?
כן, אבל לא צריך לקחת אותם ברצינות גדולה מדי. אפשר לשנות כל משקל בפלוס-מינוס %, ועדין התיק ישיג את מטרתו. לי היה יותר נוח להעתיק ולהדביק מאשר להקליד ולעגל.
השקעה חודשית ואיזון פעמים בשנה חשובים הרבה יותר ממשקלים מקוריים מדוייקים. יש מספיק מחקרים שמראים תיקים שונים, שמשיגים תוצאות שונות לחלוטין, אבל מתקרבים לאותם מספרים אם כל חודש קונים אותם באופן קבוע על פני מספר שנים.

אני מניח שיש סיכונים שצריך לקחת ?
לא בהכרח, אפשר לוותר על חלק מהם, אפשר לשלם פרמיום ביטוח, אפשר להיות קריאטיבים ואפשר להחליט שלוקחים אותם. זה צורך הרבה זמן.

במקום אג"ח וחומרי גלם יהיה את באפט ?
מטרת האג"ח היא גם ליצור קורו' שלילית וגם להיות נכס מכניס. בשביל להשקיע בבאפט אתה צריך הון התחלתי מספיק גדול (מניות B עולות 15K, לא?)
או ברוקר שיאפשר לך לקנות חלקי מניות (יש כמה כאלו).

משקל גדול יותר לבינלאומי (לסין ואסיה ספציפית) ופחות לארה"ב (בערך 45% במקום 65% אצלך).?
אפשר לשנות את התיק שייתן משקל יותר גדול לבין-לאומי. לא הייתי משקיע במדינה ספיצית, למעט יפן
(למעשה הייתי מכליל אותה כחלק מאינקס הפסיפי, לא יודע למה לא עשיתי את זה למעלה).
אחד החסרונות בשווקים בין לאומיים, שקשה להחשף למניות בגדלים שונים, למשל חשיפה למניות קטנות, גדולות, קטנות - ערך,
גדולות - ערך, קטנות - צמיחה, וכו'. חשיפה כזאת מוכיחה את עצמה כיעילה מבחינת קורו', ס"ת, תשואה, וכו'.

זה עדיין מופיע בהודעות הנבחרות , רלוונטי ?

The new me9

New member
תודה!

1. ממתי ההודעה המקורית?

2. מהם המשקלים הביססיים בלבד?

3. מה לגבי תזמון- אפשר להכנס מתי שרוצים?

4. מה לגבי החברה של וורן באפט. לא כדאי להשקיע? הוא יודע מה הוא עושה

KobeRider

New member
פשש, כמה שנים טובות עברו, והמידע עדיין תקף

הדבר היחיד שהייתי מסייג זה שתיק חדש ולא גדול יחסית לא צריך כל כך הרבה ניירות בתור התחלה. אפשר להסתפק במשקלים הבסיסיים בלבד.

בכל מקרה, The new me9 (היו 8 חדשים לפניך לא כולל אותך?) מעוניין בהשקעה לטווח קצרצר (עד 5 שנים). לכן אני בספק אם בכלל מניות מתאימות. לצערי בטווחים כאלו אין מנוס אלה מהדברים הבטוחים, המשעממים וללא הרבה פוטנציאל רווח.

אם בכל זאת רוצים להיות ממש אגרסיביים, אז אפשר 35% מניות גלובאליות, 65% אג"ח. הסיכון לא קטן לטווח זמן כזה.

The new me9

New member
המון תודה

1. ממתי ההודעה המקורית?

2. מהם המשקלים הביססיים בלבד?

3. מה לגבי תזמון- אפשר להכנס מתי שרוצים?

4. מה לגבי החברה של וורן באפט. לא כדאי להשקיע? הוא יודע מה הוא עושה

KobeRider

New member
לדעתי מ- 2007-2008

משקלים בסיסיים. צירפתי לך טבלה כללית שיכולה לתת לך מושג. תוכל לקרוא עליה עוד כאן: http://thebigpicture.co.il/blog/?p=1297 (זה חלק 10 מתוך סדרה בת 14 חלקים).
שים לב שאתה מגרד את העמודה השמאלית. 5 שנים זה זמן ממש קצר לבניית תיק. במקרה הכי אגרסיבי אפשר ללכת על 55% מניות, אבל דע שאתה לוקח סיכון לא קטן. אם הזמן שלך למימוש התיק אינו גמיש (יש לך תוכניות עם הכסף לעוד 5 שנים בדיוק), אז הייתי מוריד את הסיכון משמעותית והולך על פחות מ-20% מניות.

תזמון. אל תנסה לתזמן. אולי תרוויח ואולי תפסיד, אין דרך לדעת. אם אתה מתכנן הפקדה חודשית כפי שציינת הרי שתוך חודשיים תכפיל את התיק, חצי שנה אח"כ תשלש אותו ותוך שנה וקצת תרבע אותו. אז התזמון עכשיו ממש לא משנה הרבה. ובטח שאין לך טעם לנסות כל חודש לחשוב אם זה הזמן המתאים או לא. אל תתיחס לחדשות או לעיתונים כלכליים. בכום ההפקדה שלך גדול משמעותית ביחס לתיק, ולכן כל ירידה בשוק בשנתיים הקרובות צריכה להתקבל על ידך בברכה. אל תנסה לתזמן אותה, ואם השוק יורד אל תנסה לחכות שזה יעבור. לא תצליח.

ברקשייר. לבחור את מניית ברקשייר זה כמו לבחור כל מנייה אחרת. אם אתה סומך על המנהל שלה (ועל המנהלים העתידיים שלה), אז תקנה אותה באיזשהו סכום קטן. נגיד 1-2 אחוז מהתיק. אחוזים גדולים יותר כבר יוצאים מהתחום של "תיק השקעות" ונכנסים לתחום של "בחירת מניות".

למעלה