מתברר שהאקדמיה אינה פוסלת יידוע "עודף" של פייסבוק, גוגל ואפילו חמאס. הנה קטע ממאמר מהאתר:

דוברי העברית נוטים להוסיף את ה' הידיעה למגוון רחב של שמות: שמות של ארגונים ומותגים, שמות עיתונים, אוניות ומטוסים ועוד. להלן מבחר דוגמאות:[2]
  • שמות ארגונים: אנחנו משווים את ישראל למדינות ה־OECD, מקבלים מידע פיננסי מן הפדרל ריזרב ובודקים את מדד הדאקס (הגרמני). ארגוני הטרור חיזבאללה וחמאס נוהגים בעברית גם ביידוע 'החיזבאללה' ו'החמאס'.
  • שמות מסחריים: שמות הרשתות החברתיות רווחים ביידוע: הפייסבוק, האינסטגרם והטיקטוק; ויש גם מי שמחפשים בַּגוגל ושולחים הודעות בַּווטסאפ.
  • עיתונים (זרים): הטיימס הלונדוני, 'כנס הג'רוזלם פוסט', 'לטענת הדר שפיגל' (ותינתן הדעת שהשם 'דר שפיגל' עצמו כולל את תווית היידוע הגרמנית).
  • אוניות, מטוסים וחלליות: הטיטניק, מטוסי ההרקולס, מַסוקי היסעור, אסון הצ'לנג'ר (לצד אסון מעבורת החלל צ'לנג'ר).
  • שונות: נגיף הקורונה.
במזכירות המדעית של האקדמיה אנו נמנעים מלפסול את השימושים האלה.

אני מודה - הופתעתי.

trilliane

Well-known member
מנהל
היידוע הזה מטריף אותי לא פעם וצורם לי מאוד... במקרים שבהם השם מיודע גם במקור – פחות (למשל שמות עיתונים לרוב מיודעים כבר במקור).
רונית גדיש, שפרשה לא מכבר מתפקיד המזכירה המדעית (או ראשת המזכירות המדעית) סובלנית ממני לנושא היידוע, ואני מעריכה שהדברים הנ"ל מייצגים את גישתה.

למעלה