מתב"ע ועד לשינוי תב"ע

M הדרך

New member
מתב"ע ועד לשינוי תב"ע

רוב המגרשים בארץ מחושבים לפי %%%% אצלנו זה מחושב לפי מ"ר (.ציון אחוזי הבניה בתב"ע משמש את אדריכל המבנה לקביעת גודלו של השטח העיקרי המותר לבניה על המגרש . לדוגמא:במגרש של חצי דונם (500 מ"ר ) מותר לבנות 35%. החישוב יהיה: 500X35%= מ"ר 175.לרוב מחולקים אחוזי הבניה לכל קומה בהתאמה. אחוזי הבניה בקומת הקרקע יהיו כפופים ל'תכסית' הקרקע. ולמה סיפרתי לכם את כל זה?? אצלנו קווי הבנין הם בתחום 3 מטרים מכל צד, ו-5 מטרים מאחורה ומקדימה.ורציתי ל"קרב" את הבית קדימה ולהגדילו מעט, לשם כך נחוץ שינוי תב"ע . אלו הן ר"ת של תכנית בניין ערים - מסמך תכנוני חוקי המגדיר את יעודי הקרקע, זכויות הבניה, והשימושים המותרים שבתחומה.תב''ע יכולה לחול בתחום תכנית המתאר המקומית - שינוי לתכנית המתאר, או לחול באזור שמחוץ לתכנית המתאר. תב''ע מורכבת ממספר מסמכים שהחשובים והבולטים שבהם הם התקנון והתשריט.התקנון הוא התיאור המילולי של התכנית, המפרט את מטרות התכנית והוראותיה.התשריט הוא הביטוי הגרפי, החד-ממדי של תב''ע, בו מוצגים יעודי הקרקע, קוי בנין, גבולות התכנית, וסימונים וסמלים נוספים החיוניים להבנת מטרת התכנית ומהותה.נוסף על שני מסמכים אלה, ניתן לעיתים לצרף נספחים המתארים תיאור רב-מימדי, עיצובי ואדריכלי של התכנית, וכן מתארים את ההשלכות הנוספות שיש לתכנית על הסדרי התנועה, גינון, וכד'. נפגשנו עם חברה באזורנו אשר מטפלת בשינויי תב"ע יותרו לנו עוד כ-40% שטח לבניה. אמה מה.. החברות גובות בין 3000$ - 5000$ לטיפול בתיק של שינוי תב"ע. הדעות ביני לבין החצי שלי חלוקות, אני אומרת לוותר...הוא אומר שאני אצטער..כל הענין קם ונופל על כך שלא ניתן "לקרב" את הבית קדימה כי זה פוגע במיתאר השכונה. מה שאומר שנוכל להוסיף כ-70 ס"מ מכל צד של הבית. רק אדגיש ואומר כי חל איסור מוחלט על התחלת בניה טרם ההיתר, ואם בחרנו בשינוי בת"ע לעיתים זה יכול לקחת 3 שנים כי זה בוועדה המחוזית נשמע לי המון המון, ויקר יקר. במיוחד לאור העובדה שאו טו טו הולכים לבטל את אגרות הבניה ונראה לי איך שנפרע חובנו לעיריה הן תבוטלנה
מישו שמע על ביטול האגרות?מתי?היכן? מה אתם להגיד?? ממליצה על אתר תכנון ובניה בישראל ,תוכלו לקרוא את המדריך המלא לבניה עצמית..יש בו חוזים,חוקים ומה לא??

לאמסכים

New member
שמירה על קוי בניה הם לטובתך ולמענך

לדעתי 6 מטר משכן לשכן זה מעט מידי אבל זה מה יש .

שתי הערות

(א) נראה לי שאת מבלבלת בין קווי בניין לאחוזי בנייה. בכל המקומות יש גם קווי בניין (נקבע במטרים מגבול המגרש) ויש גם אחוזי בנייה (נקבע כאחוז משטח המגרש). לרוב – קווי הבניין משאירים מספיק "משחק" כדי להיות בתוך אחוזי הבנייה ועוד לבחור איפה "לשבת". (ב) מותר לחרוג מקווי הבניין עד 10% ללא שינוי תב"ע (אבל עם אישור הוועדה ולאחר שמיעת ההתנגדויות של השכנים). לכן אם קו הבניין הוא 5 מטר, מותר לוועדה לאשר גם בנייה ב 4.5 מטרים (10% = 50 סנטימטרים). זאת במסגרת "הקלה".

M הדרך

New member
לא מבלבלת כלל

קווי הבנין הם על מגרש של 536 מ"ר שלנו הם 3 מטר מכל צד ו5 מטר מלפנים ומאחור אם היינו רוצים הקלה בקוי בנין זה רק החתמת השכנים וכמוהם גם הבריכה שהיא מותרת לקו בנין 0 החריגה מקוי בנין ב10 אחוז לא מעלה לנו את אחוזי הבנין אלא רק מאפשר מיקום הבית במנח אחר הלא כן? בדרישה להגדלת אחוזי בניה תב"ע לשינוי זכויות בניה במגרש לא יאשרו לנו חריגה מקו בנין קדמי בגלל המתאר הכללי של הרחוב, אלה רק במקרים של חריגה נקודתית (זוית חלון, בליטה ו/או מרפסת זיזית) זה כבר בוועדה מחוזית , ויכול לקחת עד 3 שנים, ומבחינת החוק אסור לתקוע יתד עד להיתר. לכן, האם כדאי בשביל 70 ס"מ בכל אחד מצידי הבית לשלם הון של כ-40 אלף שח.

בינא

Member
לא כדאי לשלם בשביל חריגה

מה שכן כדאי זה לקבל יעוץ ממתכננים מומחים לתכנון לנכים, אשר יוכלו להמליץ לך על "ירידה מכמה עצים" עליהם נראה כי טיפסת, ללא כל צורך ואיני מנסה לפגוע, חסוחללה אלא רק להאיר פן אחר של הנושא. נכה צריך לחיות בבית בו הוא יכול גם לתפקד לבד (מגיל מסויים), אחרת החיים הופכים לנטל כבד ובלתי נסבל על כל המשפחה. לכן הפתחים חייבים להיות מותאמים, מקלחת ושירותים, גובה שולחן האוכל, הכיור, שיש במטבח ועוד. יש המון חומר כתוב בנושא הזה ובמדינת ישראל, לצערנו, יש הרבה מאוד ניסיון עם תכנון לנכים. הפורום הזה קצת לא מתאים לדיון בנושא כי זה מקרה מאוד "מקצועי" ולכן המלצתי שתפנו, בסכום נמוך בהרבה, למתכנן מומחה (ניתן לקבל שמות מבית הלוחם) וותרו על ניסיון החריגה מקווי הבנין, כי לא יתנו לכם.

M הדרך

New member
ראשית בינה אחר חכמה אמרו חז"ל

ראשית תודה. לצערי הרב לא היום ולא בעתיד יוכל הבן שלנו לתפקד לבד. אין כל ספק שהתכנון של הבית מותאם ומונגש על פי כל הפרמטרים המומלצים לנכים. כולל דוח פיזיוטרפיסטית ומהנדס שיקם(טרם קיבלנו זה בהכנה) המרתף של הבית הוא יחידה בגודל 75 מטר וכולו מוקף חצר אנגלית, היחידה מתוכננת לבני יחד עם המטפלת. מעלית תחצה את כל הקומות על מנת שלא אחסוך ממנו ביקור בחדר של אחיו או סתם כי בא לי להתכרבל איתו במיטה. הסיבה היחידה שאמחנו בונית את קומת הכניסה "פלטה" זה כדי לאפשר לו נגישות מלאה בשטחים העיקריים. ובנימה אישית, אנו עושים הכל למען הילד שלנו, המון מחשבה עם המון כסף כדי להביא אותו לסביבה טובה נעימה ונגישה, אין לי ספק שאנשים כמוך שרואים ומאירים אורות אחרים הופכים את העולם לקל יותר. ערב נעים.

M הדרך...

נראה לי שהבית המתוכנן הוא גדול ונעים למשעי. שימי לב שיש לך מספיק מקום לגינה מצד אחד ומספיק מקום לחניה מצד שני. חבל יהיה לפגוע במרחבים האלו. להערכתי חבל יהיה להשקיע בשינוי כפי שבעלך מציע. והמרחבים שיש לך כיום עשויים להוות פינות חמד נפלאות של גינון ודרכי גישה לילד. אני הייתי שומר על המרחבים האלו. הרי בסופו של הליך, למה אנחנו תמיד רוצים בית פרטי, אם לא בגלל שאנחנו רוצים מעט מרחק בין הקירות שלנו לקירות שכיננו. (אני מבין שמדובר בקירות לא גובלים, אבל בכל זאת). גם צריך לקחת בחשבון את העתיד, כשהילדים כבר יגדלו ויעזבו את הבית, למה אתם תהיו צריכים את כל הגודל הזה? אני הייתי מקשיב לבינא בעניין. שיהיה לך יום נפלא והמון בריאות. שרון

M הדרך

New member
../images/Emo45.gif

איזה מזל שיש לנו אצבעות וניתן פעם לשים אצבע מטה אצבע מעלה...חחחחחחחח סיני זקן אמר לי פעם שלא חשוב מה בונים חשוב עם מי בונים, מזלי שהחצי שלי נתן לי את החופש להחליט על הבית כולו , (למעט חשמל כי כאן פישלתי בבית הנוכחי, בגלל שלא אהבתי כ"כ הרבה נקודות חשמל מול העינים אז ביטלתי כמה על הדרך...הוא לא שוכח לא סולח..חשמל נתכנן יחד
) תחילה רצה שנבנה באבן בגלל תחזוקה שאין למבנה, אני לא רציתי מהמון סיבות, 30.000 דולר הפרש,קר ומנוכר לסגנון הבית שאנחנו בונים, אז ויתר...אך מסכים הוא מסכים איתי על ההחלטה ולא חלילה מתוך מניפולציות שכל ההחלטות תהיינה שלי(כי לנו יש מעלית שזה 120.000 ש"ח ובית נורמאלי לא צריך מעלית, אם בעתיד יהיה לנו עודף כסף נעשה חיפוי אבן, אבל........רק עם אבנים עתיקות שלא מתאימות לבניה...רק לחיפוי..מה שאומר שזה רחוק רחוק..כי הן יקרות מאד.(אלו הן אבנים ממאה 18 19 שיש להם מראה מרהיב ביופיו. יומעולה גם לך

fireman

New member
אבני חירבה

אם תשאלי אותי.....מוכרים לאנשים זבל בכסף (המוווווווווון כסף) והמון נופלים לתוך הקלחת. בכל מקרה, הדבקה זה לא זה, אנחנו בנינו מאבן, זה ה-דבר.

fireman

New member
אל תתעסקי בזה

השכן שלי חרג מקו בניין ב7 ס"מ והוא מתרוצץ בין ועדות כבר 6 שנים וזה עוד מבלי שהיו התנגדויות בכלל. לבקש שינוי תב"ע בכדי לחרוג מקווי בניין ב30 ס"מ זה כמו לבקש מיו"ר הועדה המחוזית להביא לך את הירח. חבל על הזמן, על העצבים ועל הכסף. תסובבו קצת את הבית ותחסכו מעצמכם את הכאב ראש האינסופי הזה.

למעלה