../images/Emo45.gif אהלן עירית
כמובן שיש משהו בדבריך, אבל הרעיון הוא לצאת מהפורמט הסגור והמרוחק ולהביא את ההומיאופתיה החוצה אל העולם, שכולם יוכלו ללמוד ולהעביר הלאה. כל אחד יעמיד לעצמו את הסייגים. דרך אגב אפשר לעשות זאת דרך חלומות, עם חלומות לא הייתה שום בעיה עד כה, להיפך. זה יכול להיות נפלא. יותר מזה, הייתי רוצה שיהיו, כפי שענת אמרה, דיונים שכוללים לא רק הומיאופתים. אולי אפשר להביא סיפורים מהקליניקה, בעיות אקוטיות של ילדים, שיחות על רמדיס ועוד כל מיני נושאים מרתקים. בלאו הכי זה נעשה כבר. פשוט צריך ללמוד לנוע נכון ובעיקר להסיר את החשש מפני הצנזורה. אין זמן וטעם בדיונים סגורים. לא באתי הנה בשביל להכנס לחדרים סגורים. בואי נצא כבר מהקונכיה, מהפלצנטה. את רואה שבהתחלה ואפילו בהמשך, פיענוח החלומות וההקשר שלהם עם הנסיבות והתמונה, יתכן שיצרו מצב של שינוי דינמי במצב של מי מהמספרים. אלא שלא התנהל מעקב אחרי זה. כפי שאולי שמת לב היו גם לא מעט מצבים שיכולים להחשב כראקציה. זו גם הומיאופתיה. כי כאשר מפענחים דבר בעצם משדרים את הרמדי. רק שלא יידעתי את החולם ולא צרפתי לו דף הנחיות כמו בקליניקה. ואולי באמת צריך לתת סוג של הנחיות כלליות, כמו תיעוד, כמו טיפול לכל דבר. אם יש התנהלות שפועלת על פי קריטריונים ותפיסה הומיאופתית זה עדין יהיה הומיאופתיה בעיני, אפילו אם לא ניתנה הרמדי בפועל. האם אני טועה, זה עדין הומיאופתיה עירית ? והאם עדין יהיה שם הפורום הומיאופתי וראוי לעצמו ? בשביל זה צריך גם אותך ועוד אחרים, לא בשבילי הקמתי את המקום. קחי אותו. נצא לאור, כמה זמן עוד נותר לנו. החולי עמוק ומסוכן לכולנו וצריך לצאת מהמרתפים. תסתכלי מסביב. פה לא יעזור ארניקה. ולו יהיו כאן חיים אולי זה יקרין ויהדהד החוצה ויעשה גלים. אני יודע את זה. זה אמיתי. ראיתי את זה קורה בחושים מלאים. נדמה לי שסיפרתי לך פעם. לפני כ 5-6 שנים נפגשנו קבוצה של הומיאופתים אצלי במרתף הבית. בהתחלה היינו כ 20 איש ואישה. בסוף נשארנו מספר נשים ושני גברים. מהרגע הראשון התחלנו להבחין בדינמיקה מופלאה שקוראת במפגש ולאחריו. דברים שעסקנו בהם התרחשו לנגד עיננו ובימים והשבועות שלאחר מכן. היום כולם נשא הרוח, כל אחד פנה לדרכו. אני מקווה שהם זוכרים. בכל אופן אפשר לעשות זאת גם כאן. איני רואה יותר טעם בריפוי של פרט. הכלל חולה ויש מגיפה. ובמגיפה ההומיאופתיה נעשית תכליתית גרידא. ההומיאופתים, כמו בתהליך ההבראה, יוצאים החוצה אל פני השטח.