מתגבשת קבוצת לימוד

עדי5

New member
מתגבשת קבוצת לימוד

שלום מתגבשת קבוצת לימוד הומאופתיה- בה יביאו אנשים מקרים בהם הם זקוקים לסיוע או רוצים להראות מקרים מיוחדים או אנקדוטות מיוחדות. לקבוצה יכולים להגיע הומאופתים או סטודנטים להומאופתיה (קלאסית) כיון שמדובר בקבוצה בה כולם משתתפים, מכל הרמות, הפגישות הן ללא תשלום ולמטרות סיוע הדדי. המפגשים יכולים להתקיים כל פעם אצל משתתף אחר, או אצלי בחיפה לפרטים- עדי [email protected]

שלום עדי וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ברכות על היוזמה תחזקנה ידייך. אישית אגיע בשמחה אבל חיפה רחוקה מידי עבורי. אם יהיה מפגש באיזור השרון אשמח לדעת. בכל מקרה נשמח אם תשארי בסביבתנו ואף לידע את אלה שאליהם את קרובה, שיש בתפוז בית להומיאופתים קלאסיים, שהוא בתחילת דרכו ומיועד לכל מי שמבקש לדעת או להודיע. את האוירה את יכולה לראות ולחוש בשירשורים. ברכות ושפע מכל טוב. אלישוע

enatti

New member
קבוצת לימוד און ליין

היי עדי מה שלומך? הרבה זמן לא התראינו... מה דעתך שנארגן כאן בפורום שלנו קבוצת דיון און ליין? אפשר להעלות תקצירי מקרים, נדון ברעיון שעולה בכל מקרה ונציע דרכי טיפול. אפשר לדבר על אבחנה מבדלת, שורות, רמדיס קטנות ומעניינות ועוד. יש כאן הרבה אנשים נפלאים וקשובים שיוכלו להשתתף. הולך? כל טוב ענת

אחלה רעיון ענתי ../images/Emo45.gif

מעניין ללמוד מבעלי המקצוע על דרך ההסתכלות (ודאי שונה ממרפא למרפא), דגשים וכו'.

enatti

New member
תודה חמדתי

וכפי שכבר קלטתי את רוח הדברים בפורום, יהיו פה הצעות ורעיונות מעניינים מכולם. (גם כאלה שאין להם תעודה ממוסגרת על הקיר
) ליל מנוחה ענת

במכתב הפתיחה

של הפורום בשער הכניסה, כתוב שהמקום פתוח. אפשר לעשות הכל. רמדיס, מחלות, סימפטומים, רפרטורי, מטריה מדיקה, פרובינג וירטואלי, חלומות, ריפוי. הבית פתוח להצעות ומוכן לבדוק כל מיני אפשרויות לקידום ורווחה של הכלל. ידוע הדבר שהומיאופתיה אינה נזקקת לאדם בפועל. מספיק הסיפור שלו. לכן המדיה הזו היא מצויינת למטופלים. השאלה היא מי מוכן לקחת אחריות לטפל באנשים שאין לנו שמץ של מושג מיהם., אולי רק מכרים וקרובים שיסכימו ללא תמורה מצידם ובעילום שם כמובן. אבל גם כך זהו תהליך לא פשוט, שאורך כשעה פנים אל פנים. כאן אני מגיע לנקודה שאולי מהווה פריצת דרך,( או שלא ) והיא להביא את ההומיאופתיות שלי לנקודה כזו שתוכל לרפא גם במדיה מסוג זה, ותוך הסתמכות על חוט שני שעובר במשפט או מילה. זה מה שחלמתי שיקרה, את זוכרת ענת ככה ראינו בהתחלה. ואולי אפילו להראות שהומיאופתיה היא רטט של אינפורמציה ואינה נזקקת לרמדי בפועל. יש מספר הומיאופתים בעלי אמון רב שניסו לבדוק זאת עד הסוף. שמעתי על הומיאופת קלאסי ידוע שאומר למטופלים שלו בטלפון לרשום את שם הרמדי, להכניס לכוס מים ולשתות. אשרי המאמין. יש הומיאופת קלאסי ידוע שחי במדבריות ארה"ב ומטפל דרך אמצעים אלקטרוניים. הפורום מורכב ממטפלים, מטופלים, ואנשים שסתם עברו בדרך ונשארו בסביבה ואולי קוראים שלא מגיבים. זה יכול להביא את ההומיאופתיה אל העם ולהראות שהיא פשוטה, הגיונית, אמיתית ונתונה לכל דורש. זהו איזור ספר, חלוציות.

נראה לי -

קצת בעייתי לדון על מקרים בפורום פתוח. אפילו אם לא מצינים שם בכל מקרה יש כל כך הרבה פרטים שיכולים "להסגיר" את האדם כך שזה יכול להיות לא אתי ומנוגד לסודיות שאנחנו מבטיחים לכל מטופל. באתר האגודה יש פורום התיעצות סגור שמתאים יותר לסוג כזה של דיון. לצערי הרב אין שם כמעט דיונים. אז להומאופתים שכאן-תיכנסו לשם עם מקרים ותעירו את האתר.... עירית

../images/Emo45.gif אהלן עירית

כמובן שיש משהו בדבריך, אבל הרעיון הוא לצאת מהפורמט הסגור והמרוחק ולהביא את ההומיאופתיה החוצה אל העולם, שכולם יוכלו ללמוד ולהעביר הלאה. כל אחד יעמיד לעצמו את הסייגים. דרך אגב אפשר לעשות זאת דרך חלומות, עם חלומות לא הייתה שום בעיה עד כה, להיפך. זה יכול להיות נפלא. יותר מזה, הייתי רוצה שיהיו, כפי שענת אמרה, דיונים שכוללים לא רק הומיאופתים. אולי אפשר להביא סיפורים מהקליניקה, בעיות אקוטיות של ילדים, שיחות על רמדיס ועוד כל מיני נושאים מרתקים. בלאו הכי זה נעשה כבר. פשוט צריך ללמוד לנוע נכון ובעיקר להסיר את החשש מפני הצנזורה. אין זמן וטעם בדיונים סגורים. לא באתי הנה בשביל להכנס לחדרים סגורים. בואי נצא כבר מהקונכיה, מהפלצנטה. את רואה שבהתחלה ואפילו בהמשך, פיענוח החלומות וההקשר שלהם עם הנסיבות והתמונה, יתכן שיצרו מצב של שינוי דינמי במצב של מי מהמספרים. אלא שלא התנהל מעקב אחרי זה. כפי שאולי שמת לב היו גם לא מעט מצבים שיכולים להחשב כראקציה. זו גם הומיאופתיה. כי כאשר מפענחים דבר בעצם משדרים את הרמדי. רק שלא יידעתי את החולם ולא צרפתי לו דף הנחיות כמו בקליניקה. ואולי באמת צריך לתת סוג של הנחיות כלליות, כמו תיעוד, כמו טיפול לכל דבר. אם יש התנהלות שפועלת על פי קריטריונים ותפיסה הומיאופתית זה עדין יהיה הומיאופתיה בעיני, אפילו אם לא ניתנה הרמדי בפועל. האם אני טועה, זה עדין הומיאופתיה עירית ? והאם עדין יהיה שם הפורום הומיאופתי וראוי לעצמו ? בשביל זה צריך גם אותך ועוד אחרים, לא בשבילי הקמתי את המקום. קחי אותו. נצא לאור, כמה זמן עוד נותר לנו. החולי עמוק ומסוכן לכולנו וצריך לצאת מהמרתפים. תסתכלי מסביב. פה לא יעזור ארניקה. ולו יהיו כאן חיים אולי זה יקרין ויהדהד החוצה ויעשה גלים. אני יודע את זה. זה אמיתי. ראיתי את זה קורה בחושים מלאים. נדמה לי שסיפרתי לך פעם. לפני כ 5-6 שנים נפגשנו קבוצה של הומיאופתים אצלי במרתף הבית. בהתחלה היינו כ 20 איש ואישה. בסוף נשארנו מספר נשים ושני גברים. מהרגע הראשון התחלנו להבחין בדינמיקה מופלאה שקוראת במפגש ולאחריו. דברים שעסקנו בהם התרחשו לנגד עיננו ובימים והשבועות שלאחר מכן. היום כולם נשא הרוח, כל אחד פנה לדרכו. אני מקווה שהם זוכרים. בכל אופן אפשר לעשות זאת גם כאן. איני רואה יותר טעם בריפוי של פרט. הכלל חולה ויש מגיפה. ובמגיפה ההומיאופתיה נעשית תכליתית גרידא. ההומיאופתים, כמו בתהליך ההבראה, יוצאים החוצה אל פני השטח.

הי אלישוע../images/Emo13.gif

יש משהוא מדבק בדרך שלך ובלהט שלך ואני רוצה להאמין שזה יכול ללכת. יחד עם זה הפורום הזה, הוא מקום פתוח לכל אחד ולי לא נראה שאני יכולה להביא בפרוט מקרים מהקליניקה. לספר בכמה מילים על מקרה ולבקש דיון זה לא רציני....כך שלי אין כרגע דרך ללכת בה במסגרת הפורום הזה. אולי, אם תתחיל אתה, דיון הומאופתי במקרה מסוים זה יתפתח ויקח אותנו לכיוונים שלא חשבתי עליהם. אני מבטיחה להרים את הכפפה ברגע שאראה אותה....
עירית

noati

New member
../images/Emo13.gif אני איתך

בואו נצא מהקונכיה... לא צריך לחשוף יותר מידי כדי לקבל תמונות שמובילות לרמדי. אמנם יש לא מעט מקרים שבהם שפת הגוף היא זו שנותנת את הרמדי...אבל כדי להרחיב את דעת הציבור הרחב וכדי ללמד עוד ועוד אנשים על ההומאופטיה, מהותה ויכולות הריפוי והעזרה שלה לאנושות צריך להשתמש במדיה הזו דווקא כי היא פתוחה וגלויה לעיני כל. לא?

enatti

New member
להעיר את ...

היי עירית, נחמד שאת מזכירה את האתר, אבל חשוב לסייג שהכניסה לפורום אפשרית לחברי האגודה בלבד. ובנוגע להתיעצות און ליין, חשוב לבקש אישור מהמטופל במידה ומעלים מקרה, אולם הכוונה לא רק למקרים אלא גם למטריה מדיקה וכו' כפי שאמר אלישוע. כל טוב ענת

אני מאוד הייתי שמחה אם

הייתם, בעלי המקצוע, מספרים על הרמדיס השונות. ודאי שלא על כולן.... למשל אפשר להתחיל בפולסטילה.... מתאים?

../images/Emo141.gifפולסטילה היא כלנית

והיא ממשפחת הנוריתיים. וכמו שאלישוע התחיל עם העופרת אפשר גם עם הכלנית... תגידו כל מה שעולה לכם למראה הכלנית-ברגשות ובאסוציציות חופשיות. עכשיו אין כלניות בחוץ אז אפשר לחשוב על כלנית ו/או להסתכל בצילום. נראה מה יבוא... עירית

עדי5

New member
.

נשמע טוב, למרות שיש לי תחושה שצריך לארגן משהו יותר ייחודי. משהו מחייב יותר. אבל אפשר להתחיל ולראות לאן יוביל... עדי

למעלה