מתגים וגבהים

ARCH 2

New member
מתגים וגבהים

עד כמה נתתם את הדעת על כך? האם חשבתם על מראה נקי בגובה העיניים וכן על כך שהילדים יוכלו להדליק לבד את האור בחדרם (סביבות גובה מטר), או לחילופין, השארתם את המתגים כמו שנהוג ברוב הדירות הסטנדרטיות? אנחנו בשלב הזה של התכנון וכל הזזה ושינוי עולה כסף. להכפיל במספר המתגים והנקודות בבית יוצא סכום גבוה מאוד. אשמח לשמוע/ לקרוא את דעתכם האישית בנושא.

mol3

New member
אני חושב שיש גובה מינימום

ודווקא בגלל שרצו שילדים לא יגיעו למתגים ושקעים. גם מתג אפשר לפרק ולדחוף בו משהו. צריך לבדוק בחוק החשמל. אין לי מושג מה הגובה המינימאלי. אם החוק קובע מינימום, קשה להאמין שאיזה שהוא חשמלאי שפוי יעשה שינוי כמבוקש.

fireman

New member
החוק מגדיר

גובה מינימום לכל דבר. עקרונית אפשר להתקין מפסקי תאורה בגובה של מטר ואפילו 80 ס"מ...מסתבר שזה אפילו מאוד מקובל לאחרונה הפכנו לאנשים עצלנים יותר ויותר שאפילו את היד אנחנו כבר לא צריכים להרים בכל אופן, אצלי בבית מפסקי התאורה למעט זה של המטבח שהוא נמוך יותר בגובה 1.4 מ' כמדומני. לחו"ד מההיבט המקצועי יותר תוכל למצוא בפורום "חשמל ותאורה" שמספרו 770.

ARCH 2

New member
נכון, זה נהיה פופלרי מאוד

תודה שהפנית אותי לפורום השני, שאלתי גם שם.

בינא

Member
גובה מותר למתגי חשמל ע"פ התקנות

מותר לשים בכל גובה רצוי ובלבד שלא ירד מ-40 ס"מ מפני הרצפה.

מאגר

New member
בינא קבל תיקון לחוסר ידע

קבע המחוקק לא יותקן מפסק אביזר סופי לחשמל במתח 220V בגובה שיהיה נמוך מ-10 ס"מ מגובה פנל על ריצפת 00 הווה אומר לא יותר נמוך מ-17 ס"מ מגובה ריצפה ברם זאת ניתן יהיה להתקין אביזר סופי לחשמל במתח נמוך גם על הריצפה בתנאי שהאביזר יועד לכך ע"י היצרן ואבר את הבדיקות המתאימות ויש לא את התקנים המתאימים להגנה בפני מים וחומצות ברמה המתאימה. אשר לגובה מפסקים בבתים מקובל היום מאוד התקנה בגובה של יד כלפי מטה כלאמר גובה של בין 70 ל-80 ס"מ מגובה הריצוף

זה נחמד אבל לא הכרחי

כשהילידם מגיעים לעצמאות של לכבות אורות, הם כבר על קצות אצבעות מגיעים למפסק סטנדרטי, מצד שני זה ישאר כך הרבה אחרי שהילדים כבר יהיו גדולים. גובה מינמום הוא 40 ס"מ אבל גובה 1.4 מטר ייתן מענה טוב לשתי העולמות

למעלה