מתגעגעת לעולם שבחוץ

ח ב י

New member
מתגעגעת לעולם שבחוץ

ובעצם, אני לא יודעת למה בדיוק אני מתגעגעת, שהרי יעל ואני יוצאות החוצה, אומנם ברגל בלבד אבל יוצאות. זכור לי שבסוף ההריון מאוד רציתי ללדת, להפסיק לעבוד ולשבת בבית. אולי אני מתגעגעת לחיוניות שהיתה לי בעבר (לאו דוקא בהריון, אבל גם). ומצד שני בבית אני כל הזמן עושה: ראשית, מטפלת בתינוקת שלנו 24 שעות, אבל גם מכבסת, מסדרת, מדיחה כלים, משלמת תשלומים בטלפון, דואגת לדברים רבים שעל סדר יומנו כמשפחה (כמו תמיד). ובכל זאת, משהו חסר. מעבר ל"פגיעה" בעצמאות שלי, מעבר לישיבה בבית. אני מנסה לחשוב: איך נראו הימים שלי קודם? עבדתי קשה מאוד, שעה של הגעה לעבודה וחזרה כל יום, דאגתי כאמור לענייני הבית, יצאנו לבלות לא מעט, אבל לא כל יום כמובן. האם אלו הבילויים בזוג שחסרים לי? אני מרגישה מנותקת מעולם האנשים המבוגרים, למרות שהנקתי מול שידורי ההתנתקות, אני רואה הרבה יותר טלויזיה מקודם ובכלל זה חדשות. קשה לי להגדיר, אבל זו הרגשה מתסכלת משהו המצטרפת לתשישות הפיזית ולדאגות בינהן מציאת מטפלת/משפחתון (אין לי אפילו כוחות להתחיל לחפש, אבל יש לי זמן, 3 חודשים עד החזרה לעבודה)
.

בלינקה

New member
אמרת בעצמך

את מתגעגעת לעולם של מבוגרים. לשיחות שהן לא רק פיפיקקי, שינה, פיצ'רים חדשים בהתנהגות, הנקה, גזים ופליטות. את רוצה לנהל שיחה אינטליגנטית עם אנשים על דברים שנוגעים לעבודה שלך, לענייני אקטואליה, לשופינג (ולא לתינוקת). את רוצה להרגיש בן אדם, ולא רק אמא. מובן ומוכר. וגם זה יגיע.

ח ב י

New member
נכון, מאוד חסר לי דו-שיח של ממש

עם מבוגרים, מעבר לבעלי העייף, לחברותי שטרודות בעיניהן (ילדים ועבודה) והשיחות הטלפוניות איתן תמיד מגיעות לעולמי הצר (והפחות מעניין) ונקטעות באיבן...

בלינקה

New member
אני חושבת שבין השאר בגלל זה נפתח

הפורום הזה. ישמח/יעודד אותך לשמוע שכולנו היינו שם? זה נפתר אצלי, במידה מסויימת, בפגישות פנים אל פנים עם חברות מהפורומים. כאלה שהכרתי כבר בהריון ולידה, אבל שרבות מהן פגשתי לררשונה בבתי הקפה והקניונים של חיפה אחרי הלידה.

ח ב י

New member
יהיה לי מאוד נחמד להפוך את ההכרות

הוירטואלית לממשית, כשיתאפשר
.

יעליק24

New member
מאוד מאוד מזדהה../images/Emo70.gif

אמנם אין לי ממש זמן כרגע לפרט, אבל אני מרגישה שאני חייבת לשפוך קצת את שעל ליבי, אעשה זאת כשאחזור מהסידורים (קנית עוד חזיית הנקה, זאת שיש לי לא נוחה
)ובכלל איזה כייף לצאת קצת
עם הבעל ויואבי
נראה לי שלא יצאתי כבר שבוע מהבית
בקיצור שאחזור אפרט, ובנתיים שולחת
הזדהות.

אמיתמי

New member
דאגתי לך

הייתם חולות בשבוע שעבר. אז טוב שכבר יותר טוב. מזדהה מאוד עם הצורך בשיחה עם מבוגרים. ובכלל הצורך החברתי. אולי תארגני לחברות שלך ולך אחר צהרים כזה בבית או בחוץ? אגב לצאת רק ברגל, עשיתי מעשה ולקחתי את הקטנה במנשא באוטובוס! סתם להסתובב. אולי זה גם יתאים לך.

בדיוק מה שבלינקה אמרה ועוד...

גם לי היתה תמונה רומנטית בסוף ההריון של איזה כיף יהיה להפסיק לעבוד ולשבת בבית עם הילד ולטייל עם עגלה עם כל האמהות. לא היה בחלום קטע של כביסות אינסופיות ושל הנקות אינסופיות ולא לאכול ולא לשתות ולא לעשות פיפי ולהיות כל כך ג'יפה ומוזנחת ועייפה עד שכבר לא אכפת לי. לא חלמתי גם על תינוק שצורח תוך כדי טיול בעגלה בקניון וגם לא על העובדה שאמהות לא יוצאות החוצה כשיש גשם, או כשסתם קר. גם לא חלמתי על מה זה לסחוב תינוק בסלקל ועגלה ותיק במעלה ובמורד המדרגות וגם לא על איך שהבעל שלי יהפוך מנפש תאומה והחבר הכי טוב שלי לקולב לשים עליו את התינוק ברגע שהוא נכנס בדלת. במבט לאחור אני לא יכולה שלא לצחוק כשאני חושבת כמה שהייתי תמימה וקלולס חחחחחחחחחח

yoyo10

New member
אהבתי את התאור

של הבעל כאל קולב לשים עליו את התינוק ברגע שהוא נכנס הביתה את האמת זה בערך מה שציפיתי מהאימאות אבל זה לא עושה את זה יותר קל אף פעם לא הייתה לי התמונה הרומנטית הזאת בראש ונראה לי שבגלל הסיבה הזאת לא רציתי ילדים הרבה שנים

ארנט

New member
../images/Emo6.gif קולב... אהבתי....

תיאור משעשע ונכון. התחושה הזאת של : "קח אותה כבר ותן לי כמה דקות להרגיש את הגוף שלי בחזרה". כמו שאת רואה התחושות האלו הן אצל כולן, ואותי לפחות זה מנחם. הידיעה שלא "השתגעתי" ושזה נורמלי להרגיש כך והידיעה (מהניסיון עם הבכור) שכל התחושות האלו הן זמניות.

ח ב י

New member
כל כך הרבה תמונות רומנטיות התנפצו

לי במהלך ההריון והלידה, הרי מקצתם:
ראיתי את עצמי בשמלות הריון, לא תכננתי קילוגרמים על קילוגרמים של בצקת שיקשו עלי למצוא אפילו מכנסיים בחנויות לבגדי הריון.
רציתי לידה עם שיכוך כאבים אפידורלי, לא תכננתי לידה טראומטית עם אפידורל שלא עבד ואפזיוטומיה מפה עד אילת.
תכננתי חופשת לידה עם הליכות בוקר וערב עם תינוקת במנשא (טוב לילדה, טוב לי טוב למשקל). לא תכננתי קרע בשריר שבוע אחרי הלידה שיהפוך אותי צולעת ואת הדריכה על הרגל לכואבת בטרוף, ותינוקת שמסרבת למנשא.
רציתי חופשת לידה רגועה, מנוחה מהעבודה והלחץ. לא תכננתי להדבק בגרדת בביה"ח ולהפוך את כל הבית פעמיים תוך 10 ימים, להתגרד (עד היום, תופעת לואי של הטיפול החוזר) עד צאת נשמתי ועד זוב דם, ולהיות בהסגר על מנת לא להדביק אורחים. יהיה טוב.

עששית

New member
../images/Emo41.gifלגבי התינוקת שמסרבת למנשא:

ניסיתי כמה פעמים? ניסית בכל מיני תנוחות? ניסית כשהיא רגועה? כי אולי תמשיכי לנסות והיא תתרצה. אני ניסיתי כמה פעמים ולפעמים היא אהבה ולפעמים לא.

משוש30

New member
יש לך אולי עוד חברות בחופשת

לידה? חברות שלא עובדות? אנשים שלא ביקרת הרבה זמן? אני בחופשת לידה פשוט שרצתי אצל חברים. ארזתי את מתן הופ לאוטו ונסיעות בכל הארץ. חוץ מזה קראתי המון ספרים ושרצתי בפורומים למיניהם. גם הלכתי למפגשי פורומים. אולי כדאי לראות אם יש בנות מהפורומים בחופשת לידה מהאזור שלך שאת מתחברת אליהן ולהיפגש איתן. גם טילנו. בגיל שבועים מתן עשה את נחל חלילים בגיל חודש טיל במכתש הגדול ובגיל שלושה חודשים העביר את הלילה הראשון שלו באוהל...תצאי איתו כמה שיותר אם קשה עם העגלה אפשר עם מנשא. ככל שהזמן יעבור הדברים יתאזנו יותר ויותר ואולי אפילו תמצאי שקשה לך להפסיק את חופשת הלידה ולחזור לעבודה עוד 3 חודשים...אני בכל מקרה חזרתי לעבודה אחרי 3 חודשים ולא מצטערת לרגע.

ח ב י

New member
יש לי חברות בחופשת לידה

אבל לצערי מטעמים טכניים הניידות שלי למרחקים ארוכים אפסית (אוטו נטול מזגן לא יתאים לתינוקת קטנה בחום הזה) והן כולן גרות באזור ירושלים (גרתי שם 11 שנה). חברותי הקרובות יותר פיזית עסוקות במרץ החיים: עבודה, עבודה, עבודה. ספרים זה רעיון, יש לי המונים בספריה הביתית שקניתי ולא קראתי או לא סיימתי. אני מוצאת שקשה לי להתרכז בספרים כבדים, אני אקנה כמה קלילים. למשל המליצה לי חברה על הספר החדש של יעל הדיה (אהבתי את הקודמים). מפגשים עם חברות פורומים: אני מרימה את הכפפה. אם יש מישהי מאזור כפרסבא/רעננה/הוד השרון אשמח לדעת! תודה על העצות

POOH*

New member
אני בהוד השרון...

לצערי אני נטולת אוטו ורשיון. אבל אני בבית עם גיא ומאי ואנחנו נשמח מאד לחברה. אתן מוזמנות מתי שרק תרצו..
POOH

משקולת

New member
מבינה אותך מאוד, ולראייה הודעתי

כמה שרשורים למעלה... אני גרה בהרצליה, ועוד לא כ"כ יוצאת איתו מהבית (לבד), אבל בהחלט אשמח לחברה בעתיד הקרוב!

אמיתמי

New member
אל תצחקי - סודוקו

בשבועות הראשונים שלי עם נועה, זה היה האתגר השכלי שלי . הרגשתי שאני צריכה להפעיל קצת את הגלגלים. עכשיו אני אלופה, אבל לא כל כך צריכה את זה.

למעלה