מתגעגע לסביבת עובדה ישראלית

mishmish910

New member
מתגעגע לסביבת עובדה ישראלית

אולי זה נשמע קצת מוזר, אבל ממש חסר לי הדינמיקה של העבודה בארץ.
פחות בקטע המקצועי, יותר בקטע של החבר׳ה.
מאז שהגענו לקנדה, ב 6 שנים האחרונות, הייתי סטודנט במשרה מלאה.
סיימתי את הלימודים, ישר מצאתי עבודה טובה בהנדסה, ונכנסתי ללופ של בית-עבודה (לא מתלונן).
אני עובד בחברה מאוד ״לבנה״ וקצת מרגיש פתאום זר.
באוניברסיטה היו מלא זרים והיה אחלה, אבל פה זה מרגיש שונה.
יש להם את הקטעים שלהם, באים ולא אומרים שלום, הולכים לאכול לבד. לפעמים יחד אבל לא קוראים לי.
לא יודע, פתאום אני מתגעגע לחבר׳ה מההייטק בארץ. איפה כל הביחדנס...
סתם שופך פה מחשבות

לא מוזר בכלל

בכמה מקומות עבודה עבדת בארץ? אם אתה סטודנט בשש השנים האחרונות
מצפים ממך ליצור את הקשר, זה לא כמו בארץ
פשוט תשאל את הקולגה לידך מתי הוא הולך לאכול והאם אתה יכול להצטרף
יש לי שורה ארוכה של דברים שאני מתגעגעת אליהם......זה רק אחד מהם
&nbsp

CANADA101010

New member
אכן לא רק יתרונות כאן. אני מאד מבין ללבך

אכן לא רק יתרונות כאן. אני מאד מבין לליבך. למזלי לא הייתי שכיר יום אחד בחיי
יש לי חבר שסיפר לי את אותן סיפור שלך. הפיתרון שלו היה להרשם לJCC ושם יצר חוג חברים ישראלים רחב. גם באם אלו שאוכלים לבד יקראו לך האם תמצא איתם שפה משותפת? האם נושאי השיחה שלהם מעניינים אותך? פעם בשבוע אני פוגש צעירים קנדים ומושאי השיחה הם פשוט בזבוז זמן לטעמי
תהנה מהדברים הטובים ותשאף לעצצאות

mishmish910

New member
הגדול הקולגות בסדר

נחנו מדברים לפעמים והנושאים מעניינים. אבל אני מרגיש סוג של ריחוק מהם. אולי זה עניין תרבותי ולוקח להם זמן להכניס אותי למעגל שלהם.
הכל מאוד פוליטיקלי קורקט ויש הרגשה שאני חייב ״ללכת על ביצים״ בנושאי שיחה מסויימים.
אני מרגיש שאם היה לי בצוות איזה אירני, ברזילאי, או כל סוג מהגר אחר, זה היה יותר קל. כולם פה קנדים הרד-קור וזה מוזר.
העיניין הוא שרק עברנו ל gta ממונטריאול ושם המנטאליות שונה מאוד. בכללי קוויבקוואהז יותר פתוחים.
לא יודע. לא הרגשתי ככה בלימודים, אבל שם הייתי בחברת מהגרים וצעירים.
אבל חייב לציין שסביבת העבודה טובה מאוד. לא מלחיצים כמו בארץ ונותנים זמן לפתח וללמוד.

dannyk27

New member
אם אתה לא תעניין אותם, הם לא יתענינו בך,

נסה להקשיב להם ולמצוא מכנה משותף לך ולהם, נושאים שיעניינו את כולכם, לשם כך אתה צריך להיות די בקי לא באקטואליה אלא לרוב בזותות, זה מה שבעיקר מעניין את הקנדים.

למעלה