מתגרשים או לא?

רוניטו

New member
מתגרשים או לא?

כשיש ילדים ומשפחה, אך מרגישים שאין תקשורת, לא מילולית ובוודאי לא מהנשמה. נשארים או עוזבים

magenta73

New member
אם המצב בבית רע

ויש מריבות, ויכוחים וכן הלאה... עדיף לעזוב ולהתגרש ברוח יפה מאשר להישאר "בשביל הילדים". חוסר תקשורת? על זה אפשר לעבוד. קודם להתחיל לתקשר, אחר-כך טיפול זוגי וכן הלאה.

ד נ י ת3

New member
איזה שאלה וכמה אחריות את רוצה

שנקח. יש כלכך הרבה סיבות להתגרש. לא כל אחד יכול/מסוגל לעבור גירושים. לא כל אחד יכול להתמודד אח"כ עם החיים. לפני שעושים צעד לפירוק - לדעתי כדאי לנסות לשקם. אולי ללכת ליעוץ זוגי.

magenta73

New member
רציתי לכתוב לך משהו

ואז ראיתי את הכרטיס והמצב האישי. כל אחד יכול לעבור גירושים. כל אחד יכול לעבור פרידה. זה כואב, זה קשה. כן. אבל זה אפשרי. את צעירה. מאוד. יחסית. כן...(הכל יחסי) אני מסתכלת על זה בעיניים של ילדה להורים גרושים. הורים שהיו ביחד 15 שנה יותר מידי. שהתחתנו מהסיבות הלא נכונות ועשו אחד לשני את המוות. היה לשניהם קשה בהתחלה, השינוי, אבל הם יופי הסתדרו אחר כך. הרבה יותר ממה שהם היו מסתדרים ביחד. יש כמה צדדים למטבע...

ד נ י ת3

New member
מסכימה איתך

ולכן... לפני שאני אתן למישהוא עצה אם כן או לא להתגרש - אני אשאל אותו אם הוא בכלל מסוגל לעמוד בזה. לא כל אחד יש לו את החוסן הנפשי לעבור גירושים. לי אישית הגירושים עשו רק טוב, אבל יש לי המון חברות שסובלות. ולכן זו היתה התשובה שלי. אם זה סתם כי יש שיגרה או חוסר תקשורת - נורא קל לשאול אם להתגרש, אם זה משהו מהותי - אז כן. בכל מקרה שווה ללכת ליעוץ זוגי בין אם מחליטים להשאר או לפרק. יעוץ זוגי יכול לעזור לשפר את התקשורת ו"לסדר את הראש" - להיות יותר החלטיים. בשורה התחתונה - קשה משתי שורות כלליות לתת עצה. ועל זה אמר לי פעם - לפני שאת נותנת עצה תבדקי את כל הנתונים. פה חסרים לי נתונים.

magenta73

New member
כן...

אין כאן הרבה נתונים... ובכלל, את צודקת...

רוניטו !

רוניטו יקרה! המצב אותו את מתארת אינו מצב שכיח. פעמים רבות במהלך החיים אנו עוצרים תוהים ושואלים אנה פנינו מועדות? יש ימים שהשמש המשפחתית מחייכת אלינו ויש ימים שעננים מעיבים עליה. עלייך לברר לעצמך את עמדותייך לגבי הדברים להם את מצפה בתקשורת המשפחתית הן הזוגית והן הבין אישית? קיימים דרכים העשויים לשפר את התקשורת בבית . עלייך לשאול את עצמך האם עזיבה למשל של הקן תוסיף או תגרע מהתקשורת בניכם או במה היא תועיל לך? באשר לשאלתך אם עוזבים או נשארים אני מבינה שלהישאר גם זאת אופציה עבורך. ואם אכן זוהי אפשרות כדאי למצות אותה מכל הכיוונים. בברכת הצלחה עליזה -------------------------------------- מאמנת לשיפור והעצמת הזוגיות והמשפחתיות

למעלה