מתגרשים ורכוש

ronen12341

New member
מתגרשים ורכוש

שלום, המצב הוא כזה: אני בהליכי גירושין, המגרש נרכש על ידי אביה לפני החתונה - בנינו את הבית ואנחנו גרים בו כבר 5 שנים. הבית רשום על שם אשתי ולפני 3 שנים היא העבירה לי מחצית מהבית ללא תמורה - אצל עו"ד. לאחר מכן התחלנו בהליכי ההעברה אבל לא השלמנו אותם. בנוסף לכל זאת - רוב המשכנתא שאני משלם בכל חודש נרשמה ונלקחה ע"י חמי (על הבית שלו ולא שלנו). חמי דורש את הכסף שהוא שילם בחזרה מה החוק אומר בנושא - האם יש לאביה עילה? אין לנו הסכם ממון. האם אני זכאי למחצית מהדירה? מה יקרה בסוף המאבק?

יא

New member
חוק יחסי ממון

שלום רב, ראשית דבר אציין, כי אין ספק כי המקרה שלך מורכב וכי כדאי שתפנה לעורך דין לשם קבלת ייעוץ פרטני, שכן כידוע הפורום נועד לתת תשובות כלליות בלבד. מכל מקום, על המקרה שלך חלים בעיר שני חיקוקים - חוק יחסי ממון בין בני זוג וחוק המתנה, אותם אני מציע לך לקרוא. אם הייתם משלימים את רישום בעלותך במחצית הבית, הרי מצבך היה טוב יותר. כפי שתראה בפירוט בחוק המתנה, נותן מתנה זכאי לחזור בו מהמתנה, בהתקיים תנאים מסויימים. החוק האחר שחל הינו חוק יחסי ממון בין בני זוג. החוק קובע, באופן כללי, כי בהעדר הסכם ממון, כל הרכוש אשר נצבר על ידי בני זוג במהלך נישואיהם הינו בבעלות משותפת של השניים, בחלקחם שווים ביניהם. החוק קובע כי רכוש אשר היה בבעלות אחד מבני הזוג טרם הנישואים, כמו גם (בהסתייגויות הקבועות בחוק), מתנות אשר קיבלו בני הזוג במהלך הנישואין אינם חלק מהרכוש המשותף של בני הזוג. לגביכם, אמנם אשתך קיבלה מאביה את המקרקעין טרם נישואיכם ואולם המשכנתא, כמו גם עלויות בניית הבית שולמו מהקופה המשותפת (בהנחה שכך אכן היה)ולפיכך שווים של אלה (מתוך שווי הבית דהיום), הינם בבעלות משותפת. כאמור, לאור מורכבות המקרה (אשר בחלקה נגעתי), אני מציע לך לפנות לייעוץ משפטי פרטני. בברכה, יהודה אוסטרומצקי, עו"ד

תחולת בג"צ 3995/00 ופס"ד אבו רומי

שלום רב. לאחרונה פורסמו 2 פסקי דין הנ"ל בנושא. רב בהם הנסתר מהנגלה. ישנה אבחנה בין חלוקת רכוש לפני ואזון משאבים אחרי הגירושין. מעבר לחוק יחסי ממון ישנה תחולה לחזקת שתוף במהלך הנישואין והכל תלוי בנסיבות ובטיבן של הוכחות והרישום של הזכויות בדירה ובמקרקעין. הנושא בעייתי ורק עורכי דין מומחים יכולים לתת לך כיוון משפטי אם כי בלי אחריות לתוצאות, משום שאין פסיקה אחידה וקבועה. מציע לך לארגן את כל ההוכחות ושוברי הבנקים והתאריכים ולהתייעץ אהיה בדיון באילת ביום 11.11.02 ואשמח ליתן לך כיוון משפטי ללא תמורה בהנחה שתארגן את כל החומר המשפטי בכבוד רב אריאל שי עו"ד

למעלה