מתגרשים...

Book of Hours

New member
מתגרשים...

הוא עזב את הבית, אחרי שנתיים של מריבות ונתק. אצלי הקלה, אבל המון בעיות מעיבות על העתיד: דירה שכורה שאני אמורה לעזוב ולא מוצאת דירה אחרת, ילד שאמור להתחיל כיתה א' ועוד לא רשום לאף בית ספר (מפאת חוסר כתובת) והסכם גירושין שעוד לא נוסח ולא נחתם. אני לא יודעת אם לפנות לעורך דין או לגישור, האם לנסח הסכם בעצמנו... ומה עם כיתה א'? זה הכי מפחיד. ילד שעובר בתוך מספר חודשים כל כך הרבה טראומות... אבא עזב, עוברים דירה, מתחילים בית ספר... הכול בבת אחת. מה עושים?

אם זו הקלה - אז מזל טוב ../images/Emo140.gif

וברוכה הבאה לפורום. אני מקווה שאחרים יוכלו לייעץ בענין גישור. לדעתי, כתיבת הסכם בעצמכם זה ממש לא מומלץ כשהקשר הוא של מריבות ונתק. מאחר שעבורך זו הקלה, תני לילד לספוג את האוירה הפנאנית שלך. זה ריפוד נגד זעזועים. תוציאי את האופציה של טראומות מהראש שמא הילד ייפגע מהרסיסים.
אף ילד לא מתמוטט מ-"אבא עזב" מהסוג הזה.
מעבר דירה יכול להיות שיפור - מגורים במקום נקי מזכרונות של אבא.
אני חושבת אפשר לרשום לבי"ס גם בקיץ. בקיצר, לא להכנס ללחץ. זה לא בבת אחת אלא צפוף-מרגיז. לפחות ככה זה ייגמר מהר.

kisslali

New member
אפשר להגיד מזל טוב?

אם אמרת שזו הקלה? בכל מקרה, גם אם זו הקלה, תרגישי חופשי לשתף גם בצער כי אני בטוחה שגם הוא חלק מהתחושות כרגע. בקשר לשנה החדשה רוצה להרגיע אותך שכמו שאת תשדרי כך זה יהיה לגוזל. אם את תתיחסי לזה כמו להרפתקאה מרגשת כך זה יהיה גם בשבילו. נדמה לי שאני האדם הכי סולידי בכל מה שקשור לילדים (בני 19 ו-15). כשהיו בעבר התלבטויות בין שגרה בטוחה לבין שינוי לא מתוכנן, כשבחרתי בראשונה תמיד זו הייתה שגיאה ולעומת זאת כאשר נכפה על כולנו שינוי מפתיע לא היו ברקים ורעמים או שריטות עמוקות. ולכן, מנסיוני, אל תחששי. בקשר לחלק השני, גם לי אין נסיון בתחום ההסכמים ולכן אשאיר את הבמה לחברותי. מאחלת שילך חלק בכל מקרה. ברוכה הבאה, ללי

noa128

New member
מצטרפת לברכות ../images/Emo65.gif

ומברכת בחום על הצטרפותך אלינו. הברכות על שום שאת שמחה בהתפתחות הזו, וכבר על הסף מצטרפת לדברי חברותיי באשר ל- גישתך שלך תקל על הילד, וילדים מרגישים הכל - גם את הלחץ שלנו, אבל גם את האור והשמחה על תחילתה של דרך חדשה ומבורכת. אבל - נכון, הרבה מעברים בו זמנית, ואני הייתי שמה את הדגש (גם הכלכלי) על שני אלמנטים כרגע - 1. עורך דין שעליו את יכולה לסמוך, כאשר בשלב ראשון את רצה לבי"ד למשפחה כדי להקדים ולפתוח תיק (מריבות ונתק.. עדיף להיות זהירים מלהצטער על ההיסוס)- תחושת הבטחון שלך באשר לעתיד יציב לך ולילד שווה את ההשקעה במקום הזה. שנית - פסיכו' לילד - לליווי כל התקופה הזו, ול"כיסוי" במקומות שהאינטואיציות יכולות קצת לזייף מפאת עומס המטלות. לפעמים ילדים מנסים נורא 'להתחשב' בעומס של אמא, ואת המצוקה אם תהיה, ייטיב 'לרכך' ולזהות איש מקצוע אובייקטיבי. לגבי הדירה - נסי אם תוכלי להאריך את החוזה הנוכחי, באמת כדי "לחלק" את צפיפות העניינים, ואם לא הולך - חפשי מקום שתאהבי להיות בו, שיעשה לך אנרגיה טובה ושמחה בלב - גם קטן יכול להיות נעים , וסביבה שבה יהיו לילד חברים ילדים בני גילו תזמן גם לך היכרויות עם אימהות בנות גילך..- כך שבעניין הדירה - לדעתי - עדיף לא להיחפז ואח"כ להצטער. מ-ק-ס-י-מ-ו-ם - יש סבתא שאפשר להתנחל אצלה אם נוצר פער בין פינוי הדירה הנוכחית לאיכלוס הבאה? - בעיניי שווה את הנחיתה בסוף במקום שנעים לך ולילד לחיות בו. בעניין ביה"ס - ראשית - אפשר להירשם גם בקיץ אם אין ברירה - עדיף לאפשר לילד היכרות מוקדמת עם ילדים שיהיו איתו בכיתה א' כדי "לרכך" את הנחיתה - ואת זה אפשר לעשות בביקורים בקיץ בשכונה שבה נמצא ביה"ס, אם יש שם גני שעשועים זו הזדמנות מצויינת לו ולך להכיר את סביבתכם החדשה. וספרי איך הולך - כולנו כאן איתך,

מתגרשים

להתגרש זה סוג של אבל, אובדן. אבל...תנסי לא להיכנס למרה שחורה, הביטי סביבך , ראי בזה התחלה חדשה עם קבלת אחריות על התוצאה ששמה גירושין. לרשום ילד לבית הספר זה לא סיפור, טראומות - נושא שכדאי לשקול ברצינות ולבדוק מה היה מהלך העניינים עד לפירוד הסופי, מה הילד ראה / שמע? רצוי וכדאי מאוד שתשתדלי עכשיו , גם אם גרושך יערים קשיים, נסי את בכל כוחך לא לדבר בגנות האב באוזני הילד, נסי לדאוג לקרב ביניהם, תני לאב לבקר את הילד יותר אם הוא ירצה, תני לילד להראות לאביו את חדרו החדש בבית החדש שיהיה לכם. אנא ממך חסכי מבנך יקירך את מחשבותייך ורגשותייך כלפי אביו. יקירתי גירושין זה לא מוות, זה סגירת דלת ופתיחת דלת חדשה, רעננה , איספי עצמך חייכי והתחילי מחדש. זה לא סוף העולם. חוויתי גירושין, פרידה בגין מוות והנה עודני חיה ונושמת ומגדלת 3 ילדים. שאי ברכתי והצליחי.

Book of Hours

New member
איזה יופי של פורום... ../images/Emo39.gif

אחרי הביקור הראשון הזה, אין ספק שאמשיך לבקר כאן. תודה!

noa128

New member
../images/Emo45.gif תבחרי לך כורסא נוחה יקירתי

ומה שבא לך מהבר - (בשבילי מרטיני
) וברוכה הבאה

למעלה