מתהיותיה של טבעונית

rastotman

New member
מתהיותיה של טבעונית

הזכרתם פה פעם את החברים של הטבעונים שיותר נוח להם להגדיר את עצמם בתור "לא אוכלי גוויות", גם אני הייתי מעדיפה לא להגדיר את עצמי בתור טבעונית, כי הרי טבעונית זה בסך הכל מה שאני לא אוכלת, זאת לא תכונת אופי או משהו כזה. רק שעכשיו ממרומי החודשיים שבהם אני טבעונית אני רואה שזה לא כל כך פשוט- טבעונות זה מאוד מקיף, זה לא לאכול אגוזי וזה לא אורביט ירוק וזה שמיכות צמר ולחמניות ושמפו ולא לקחת לק מגלידה של מישהו ולא לטעום מצ´יפס שקנו בבורגר קינג ולא לדעת מה הטעם של הדנונה החדש והיפה, וזה לא לירות כדורים חיים במיטווח כי זה לא מיסתדר עם להיות טבעונית. זה בערך כמו ההבדל בין להיות בן אדם מאמין עם כיפה לבן אדם דתי- ואני לא רוצה להיות יותר דתיה ממה שאני מאמינה, וזה לא שאני מאמינה פתאום פחות, אני יודעת שזה שבשביל הכסף שלנו לקחו משהו כל כך מרושע כמו תעשיית החלב ושמו אותו באריזה כל כך יפה כמו הדנונה החדש רק עושה את זה יותר מרושע, אבל אני לא בטוחה שאני באמת רוצה להיות זאת שאומרת לאנשים לא למרוח ביצים על השיער שלהם. אוף. אני כבר לא בטוחה עד כמה אני צריכה או רוצה להקפיד בתור טבעונית- זה שאני לא טועמת מגלידה שמישהו אחר קנה זה משנה משהו או רק מזכיר לכולם שאני חושבת שאני יותר טובה מהם? אני לא רוצה להגדיר את עצמי דרך דברים שאני לא עושה, ולא רוצה שאנשים ישפטו אותי כי אני לא אוכלת גבינה צהובה, בלי קשר לאם הם מעריצים אותי על זה או רוצים שאני אמות- זאת בסך הכל גבינה צהובה. ואני לא בטוחה אם חוץ מזה שאני טבעונית בעצמי אני צריכה גם להיות מסיונרית בקשר לזה, ואם כן אז עד כמה- אם כשאני לא מסיונרית בקשר לזה אז אני מיתרכזת רק בכמה שאני מוסרית ושכל האחרים ימותו או שכשאני כן מזכירה לאנשים מה עבר על מה שהם אוכלים אז אני בעצם יותר מיתנשאת. אוף. בהחלט. אוף זאת המילה שמסכמת את זה.
.

לבחורה המבולבלת.

הבעיה הרצינית המפריעה לטבעונותך היא הקשירה של הטבעונות בדימוי העצמי ברמה קצת כפייתית: במקום לעשות פשוט מה שאת מרגישה וחושבת את מיטלטלת בין דימויים סטריאוטיפים שונים לטבעונות שהם אינם העיקר! את צריכה לזכור: הטבעונות שלך היא לא בגלל מה שמישהו חושב או עלול לחשוב עלייך, היא פשוט בגלל שאת ברת רגישות לסבל של אחר ומבינה שאינך יכולה לשתף פעולה עם ההתעללות האכזרית הזו ויותר מכך- יש לך גם אחריות לדאוג לשינוי בסביבה בה את חיה. אני מכירה את הבעיה הזו מתחומים אחרים ודעי לך: קשה מאד לשנות את התפיסה- להעביר את הבחירה אלייך- להרגיש, ולעשות. זה יכול להשתנות, וזה יכול גם להמשיך כך, נסי בעדינות להסב את תפיסתך לכזו בה הבחירה היא שלך ללא שום לחצים חיצוניים שדורשים ממך כך וכך. ולגבי הקשיים החיצוניים שעומדים בפני הטבעוני- הם הופכים להיות שטויות אם אתה שלם מבפנים ופועל מכח המחשבה והרצון שלך. מה שאת מרגישה ובוחרת, זה מה שיהיה. בהצלחה! שירה.

יו...

אני נשמעת כמו כל ה"יועצים" האלה בעיתונים..
מקווה לפחות שעזרתי במשהו. נו, נטע, פותחים פינה:"עזרה נפשית לטבעוני המתוסכל"???

דורון ק

New member
רעיון נחמד

צמחונות וטבעונות-תמיכה
גם לאור הסקר צמחונות וטבעונות-הכרויות ואחרי זה בכלל להשתלט על הפורומים...מזימה צמחוטבעונית מקיפה! ושירה-ראיתי ששאלת על שקדים ואגוזים-אני מצרף לינקים...

דורון ק

New member
רק תתעלמי...

מהמשפט "האגוזים מהווים תחליף חלקי והשלמה חשובה במקום החלבון החסר במזונם של הצמחונים"-זה ******. כל שאר מה שכתוב שם פחות או יותר בסדר.

דורון ק

New member
כי זה מיתוס

כל העניין של חלבון "חסר","צמחונים וחלבון","חוסר חלבון" זה מיתוס למי שמקפיד על תזונה איכותית ומגוונת. כמובן שאגוזים מכילים חלבון בין היתר.

זה לא מיתוס, כי

כי הם אומרים שהמוצר הוא דרך להשלים חלבון שלא מגיע לצמחונים כפי שהוא מגיע לרוב האוכלוסיה. הם לא אמרו "צמחוניים לא בריאים כי אין להם מספיק חלבון בגוף"... אותי אישית זה לא מעליב.. בדוגרי לא נראה לך שעדיף לאכול עוד כמה אגוזים מאשר להישאר עם חוסר?

sleeping sun

New member
הממ. רק שאלה-

ומצטערת שאני לא עונה לעניין, אלא רק שואלת שאלה על חלק מהדברים שכתבת - מה הקשר ללחמניות, או כדורים חיים במטווח? (ובשמפו אני מניחה שהתכוונת לשמפו של חברה שמבצעת ניסויים בבע"ח. אז בכל מקרה - יש רבות וטובות שלא.)

rastotman

New member
על חלק מהלחמניות מורחים ביצה

ולירות בכדורים חיים כי זה כיף זה בטח יותר גרוע מהכמה אגורות שהג´לטין של התות הגדול מהקיוסק טרם לתעשיית הבשר- זה אומנם לא קשור בהיתעללות בבעלי חיים, אבל זה קשור לתפיסה ש(ככל האפשר) לא צריך לצרוך מוצרים שהרווח מהם מגיע בדרכים לא מוסריות- ונשק זה לא יותר מוסרי מפסטרמה, רק שפסטרמה לא מגינה על חיי אדם (חוץ מאנמים, וגם בזה אני לא לגמרי בטוחה)- והמיטווח בגדנ"ע לא הגן על אף אחד. וכן, אני כן חופפת את הראש
.

sleeping sun

New member
כלומר מההודעה שלך משתמע

שכל הטבעונים הם פצפיסטים? זה לא נכון, לדעתי. זו לפחות לא התפיסה שלי של טבעונות. ושאלה לכולם - מי ממשתתפי הפורום הטבעונים הוא פצפיסט?

מהו פציפיסט../images/Emo35.gif

אני עוד לא כלכך מבינה את המשמעות של המושג הזה: מלחמות הן כבר זמן די רב "לא באופנה", (לפחות לא כמו שהיו פעם..) וקשה לי להבין: יש אנשים מיוחדים שרודפים שלום? הלא כולנו כאלה? לא כולנו מעדיפים שיהיה טוב (בדרך זו או אחרת)? ידוע לי שישנם מחרחרי מלחמות (חוץ מהלת´
) בעולם ועל כן שאלתי מתמקדת אך ורק במדינות דמוקרטיות (באמת!) בהן רוב האנשים הינם רודפי שלום. (ויפים... ונחמדים...ו..צמחונים..
) [אחד מעקרונות הדמוקרטיה- פתרון סכסוכים בדרכי שלום]

ולמען ה"פוליטיקלי קורקט"יות:

כוונתי ב"רודפי שלום"- מבחינה עקרונית (!) ולא מבחינה אישית. [אין בכוונתי לטעון שהאנשים במדינות דמוקרטיות נאורים יותר או..פשוט כמייצגים של עקרונות המשטר שדוגל בעקרון שהזכרתי.]

sleeping sun

New member
פצפיזם

"תנועה הדוגלת ביישוב הסכסוכים בדרכי שלום, באהבת השלום, בשנאת המלחמות ובהתנגדות להן" (מתוך מילון ספיר). עקרונית לדעתי (ואל תתפסי אותי במילה) פצפיסט, בימים אלו, הוא אדם שמתנגד לכל שימוש בכוח (לדוגמא בא"י - שמתנגד לכיבוש ומסרב לשרת בצה"ל). בוודאי שמעת על אנשים שמשתחררים מצה"ל בגלל מניעים פצפיסטיים שנוגדים את עקרון הצבא. כנראה את לא תביני דבר ממה שאמרתי, ואם כך - אני מצטערת.

למעלה