מתה לדעת!!

• פותח הנושא P00H
  • פורסם בתאריך

P00H

New member
מתה לדעת!!

איך נעשו התמונות המהימות האלה? הרי ברור שזה מחשב, נכון?! השאלה שלי רק - האם זה שילוב של תמונות אמיתיות או שמדובר בציור? עם איזו תוכנה אני יכולה להגיע לרמה מדהימה כזו של יצירה ממוחשבת-אומנותית?

chatenoire

New member
כן, הבחורה הזו די מטורפת

אפשר לראות עבודות נוספות שלה כאן: http://heise.deviantart.com/ מדובר בציור נטו, והיא כותבת שם שהיא עובדת עם פוטושופ. נראה לי שמיותר לציין שרכישה של פוטושופ ולוח גרפי לא מספיקה בשביל להגיע לתוצאות כאלה; אימון רב ונסיון הם הכלים העיקריים, בכל מדיה שהיא.

P00H

New member
שאני אבין!!

את הציור היא ציירה עם לוח גרפי (מה זה בכלל?) תרשים, ואז פשוט צבעה אותו בפוטו שופ? כמה עולה לוח גרפי כזה? זה דבר יקר?

מיכאל ג

New member
לוח גרפי זה תחליף לעכבר

והיות שיש בעמוד הזה כבר הסבר עליו בפתיל אחר אין צורך לחזור על הדברים.

מיכאל ג

New member
למה?

מה כל כך קשה בפוטושופ? ברגע שיש לוח גרפי עבודה עןם מחשב לא כל כך שונה מעבודה על קנווס, ואפילו יותר קלה (כמובן שהתוצאה מוגבלת יחסית). האם שמעת מישהו אומר על ציור במוזיאון "מפחיד לחשוב שזה מכחולים, שפכטל, שמן ופיגמנטים"?

scalla

New member
יש בזה משהו...

מעניין אבל שאנשים חושבים שהטכניקה של פיקסו גרוע.

מיכאל ג

New member
היו לו תקופות...

אולי פיקאסו לא הכי מתאים לטיעון שלי, אבל בתור "דוגמה כללית לצייר ידוע" זה מספיק.

scalla

New member
לא ממש...

פיקסו צייר כמו שצייר כי הוא רצה, לא בגלל שום סיבה אחרת. הטכניקה שהיתה לו מעולה.

scalla

New member
אני אסביר את זה אחרת...

הטענה שלי של לתת את פיקסו בתור דוגמא לציור גרוע מגוכחת.

מיכאל ג

New member
אז אכן לא הבנת

כי נתתי אותו בתור דוגמה לצייר טוב. הרעיון היה שהשאלה "עם איזו תוכנה הבחורה עובדת" בתור דרך להגיע לביצועים דומים בציור ממוחשב זה כמו לשאול "עם איזה מכחול פיקאסו עבד" כדי לדעת איך להגיע לרמה של פיקאסו.

Orrza

New member
כבר לפני שלושים שנה הגיעו לרמות האלה בדיוק

ללא מחשב. בציור באיירבראש. (מכחול אויר) היום, עם הפוטושופ הכל הרבה הרבה הרבה יותר נוח. לא צריך לקנות קומפרסור ולתחזק אותו, לא צריך להתלכלך בצבעים, לא צריך לנקות את כל איזור העבודה והכלים... לא צריך שמונה איירבראשים שונים...
הכל בפוטושופ, תענוג. אה... ועוד דבר, כבר לא צריך לבכות אם עשית טעות קטנה... פשוט ללחוץ על קונטרול + Z והכל בסדר שוב
עדיין, תצטרכי טכניקה גבוהה כדי לעשות את זה, והבנה של הדמות, של מקורות האור, הטקסטורות וכיוץ. אחרת כולם היו מצליחים לעשות את זה... אגב. אני חדש בפורום
נעים מאוד, אור.

למעלה