מתה לצאת לפנסיה מוקדמת

conni

New member
מתה לצאת לפנסיה מוקדמת ../images/Emo96.gif

לקום בבוקר, ולא לעבודה. בטן, גב, בית קפה באמצע העיר, פטפוטים, ים, חדר כושר... ולא נותנים, כי היום תקן של פורשת מתבטל. ויש היום אחיות צעירות שמחכות מחוץ למערכת, והיו יכולות לרענן את השורות, אבל בכנסת יחוקק מחר (בקריאה ראשונה) חוק שיעלה את גיל הפרישה ל-67 וישאיר אותנו בעבודה יותר שנים. ואלה, איזה באסה.

zvuli

New member
ל conni

CONNI אני אף פעם לא ראיתי אח\אחות בגיל 60 + לפחות לא פה. את המבוגרים בנינו אני בדרך כלל רואה בעבודה מישרדית,אם כי כאן יש הזדמנויות לכל גיל.גיל 67 ניראה לי כגיל מאוד מבוגר (אולאי השחיקה) במקצע הזה. זבולי

conni

New member
ל-זבולי

מה מקור הפנסיה בארה"ב? (קרן מטעם המעסיק, או פרטית של העובד). מהו גיל הפרישה? אצלינו גיל הפרישה הוא 60, ויעלה ל-67. ויש אחיות בתפקיד מנהלי ללא קשר לגיל. גננות, למשל, פורשות בגיל 57, ולפי החקיקה החדשה גיל פרישתן יעלה בשנתיים.

zvuli

New member
ל-conni

ל-conni באופן כללי רב בתי החולים הם פרטיים לכן תנאי ההעסקה והפרישה הם שונים. רב האנשים שעבדים פה פחות מוטרדים מגיל הפרישה מאחר ותחלופת העבודה היא מאוד גבוהה.במקום העבודה שלי אתה מושקע אחרי חמש שנים,כלומר אם תפרש מהעבדה אחרי חמש שנים אתה תקבל פנסיה מאוד קטנה על אותם חמש שנים שעבדת. אני לא יודע מה הוא גיל הפרישה פה זה אף פעם לא ענין -אני אשמח ליבדק את זה בשבלך אם כי את צריכה ליזכר שזה שונה ממקום למקום. בכל מה שקשור לקרן הפנסיה זה שוב שונה ממקום למקום. יש לנו מה שניקרא 401K שבו אתה משקיע מהמשכרת הדו שבועית סכום מסוים והעבדה מוסיפה אחוז מסוים מההשקעה שלך(משתנה באופן קיצוני ממקום למקום). אני חושב שפה השקעה של בית החולים היא משהו כמו 10%. חשוב ליזכר שזו חברה קפיטליסטית וכל אחד עושה כל העולה רוחו.... שלכם זבולי

conni

New member
זבולי, מה זאת אומרת לא מתעניין |פטי

מה שתבשל בצעירותך לפנסיה תאכל בפרישתך. רוץ לברר כמה אתה והמעסיק שלך מפקידים לפנסיה, בכדי לפרוש צעיר ועשיר. אותי, זה הנתון הכי מעניין בתלוש השכר, לכן ההפסד שיגרם לנו עקב חקיקה נוכחית בכנסת מאוד מדאיגה ומטרידה אותי.

zvuli

New member
to conni

שוב שלום אני משקיע דרך חברת השקעות פרטית. מהעבודה ממש לא מקבלים הרבה לפנסיה את זה כולם יודעים. החכמה היא להשתמש בכסף של ההווה עם השקעה לעתיד. בעבודה מקבלים 6 % מההשקעה שלך כך שבשורה התחתונה זה לא הרבה כימעט כלום... זבולי

dani 123

New member
זה מושך כאשר נותר זמן עד לפרישה

לאחר הפרישה העבודה והמסגרת חסרים

למעלה