מתודות לקבלת שבת.

JusToli

New member
מתודות לקבלת שבת.

בעוד כחודש אני נוסעת עם משלחת ביה"ס לפולין. כמובן שנשהה שם סוף-שבוע והקבוצה שלי צריכה להכין פעילות גיבוש במשך חצי שעה לאחר קבלת השבת. אני מחפשת מתודות שקשורות לשבת ולגיבוש וכמובן שלא יפגעו בשומרי השבת. גילאי חברי המשלחת הם 16-17 (כיתה י"א). תודה מראש לעוזרים
, טל

JusToli יקרה

מתודות לקבלת שבת: 1. לחלק את הקבוצה לקבוצות של עד 5 בקבוצה. כל קבוצה צריכה להציג את הסיפור של חנהלה ושמלת השבת בסגנון שונה (מרוקאית, פולנית, אמהרית, רוסית, צרפתית, טורקית ועוד...). חשוב לציין שלא חייב לדבר את השפה ניתן לחקות את המבטא ולהשתמש באלמנטים של הסטיגמות על אותה עדה. 2. כל אחד מספר מהי בשבילו קבלת שבת בפולין ומה הוא היה לוקח איתו חזרה לישראל ומשתמש בה. דוגמה: אצלי בבית 6 שנים לפני המסע הפסיקו לעשות קידוש כי אבא שלי חלה במחלת לב והחליט לא להאמין יותר ולא לעשות קידוש. היינו אוכלים ארוחת שישי ללא קידוש (מה שמאוד הפריע והציק לי). אחרי שחזרנו מפולין וקיבלנו את ספרון התפילות ערכתי שולחן שישי, שמתי כוס קידוש מילאתי אותה ביין וביקשתי מאבי לקדש. מאז ועד היום (10 שנים) אנחנו עושים קידוש בכל שישי. 3. שירה בציבור של שירי שבת. ניתן לעשות גם משחקי לא נפסיק לשיר בנושא שירי שבת.
בהצלחה ונסיעה טובה.

למעלה