מתווך הדירות שמקשיב רק לעצמו

מתווך הדירות שמקשיב רק לעצמו

- מה מביא אותך אל משרד התיווך שלי?
- אני מחפש קוטג' בשכונה הזו וזה משרד התיווך היחיד, שנמצא בה.
- עזוב אותך מהשכונה הזו. אין בה כמעט ביקוש. אני מוצא לאנשים דירות רק בשכונות הסמוכות.
- אבל אני אוהב דווקא את השכונה הזו ואם אין כאן ביקוש, סימן שזול לקנות פה.
- באמת שכונה נחמדה. גדלתי בה בעצמי ואמא שלי גרה בה עדיין. בוא ואספר לך על הזדמנות נדירה. דוד שלי מוכר וילה קומפלט, עם נוף מרהיב של כל העיר, ממש בשכונה הסמוכה. רק מיליון ושבע מאות אלף שקל. מה דעתך?
- למה לי לקנות וילה יקרה, בשכונה שאני לא אוהב, במקום קוטג' זול, בשכונה שאני כן אוהב?
- אני יכול לעשות לך הנחה בדמי התיווך ובשכר עורך הדין.
- אתה ועורך הדין לוקחים ביחד רק שניים וחצי אחוז. גם אם תעבדו חינם, ההנחה תהייה זניחה.
- אולי תרצה את הקוטג' של אמא שלי?
- באיזה רחוב היא?
- היא ברחוב המקביל לנו ממערב.
- אבל כל הקוטג'ים שם נבנו בבנייה טרומית.
- מה פתאום בנייה טרומית? הינה, תיראה את התמונה של הבית. נכון מקסים?
- נו, בתמונה רואים בבירור את הסימנים של תבניות היציקה הטרומית. אני לא יכול לגור בבית טרומי, כי לבתים האלה יש בידוד אקוסטי רע. הילדים שלי עושים הרבה רעש, בגלל שיש להם לקות ואני לא רוצה עניינים עם השכנים.
- השכנים לא יכולים לעשות לך כלום, כי הרעש של הילדים הוא תוצאה של לקות.
- אני לא רוצה לנצח את השכנים שלי במשפט. אני רוצה להיות פטור ממריבות עם השכנים.
- אה, אני מכיר את השכנים שם. הם מאוד סובלניים.
- אבל אני לא רוצה שכנים, שיאלצו לגלות אלי סובלנות. אני רוצה שכנים, שישמחו לגור לידי.
- אז בוא ותראה את הווילה של הדוד שלי. אין לה קיר שום משותף עם אף שכן. הינה התמונה שלה. תראה כמה שהיא יפה. והינה תמונת הנוף מהחלון שלה. הוא כל כך מקסים.
- לפי התמונה, לווילה של הדוד שלך יש ארבעה חלונות שפונים בדיוק אל חלונות הווילה של שכנו. כל מה שקורה באחת הווילות, שומעים בשנייה.
- אבל לשכן אין ילדים בעייתיים שעושים רעש.
- אבל לי יש ילדים בעייתיים שעושים רעש.
- אבל כל המרחקים בשכונה הסמוכה הם גדולים ולא שומעים את השכנים.
- אני מחפש קוטג' פה, כדי שאשתי תוכל להגיע הביתה, כל יום מהאוניברסיטה, ברבע שעת הליכה. אני לא מעוניין בשכונה של הדוד שלך, שההגעה אליה מצריכה עשרים דקות נוספות של טיפוס הרים.
- אוי באמת. היום נוסעים לכל מקום במכונית.
- באוניברסיטה אין חנייה. תגיד לי, אתה מכיר עוד נכסים באזור, חוץ מזה של האמא שלך וזה של הדוד שלך?
- יש אישה אחת, קוראים לה רוחמה, שמוכרת חצי של דו משפחתי, לא טרומי, במחיר מציאה. היא לחוצה לגמרי לעבור בגלל גירושין.
- טוב, את רוחמה, קשה שלא למצוא. רואים את מודעת המכירה הענקית שלה, מכל חלון בעיר. הבית שלה לא רע, חוץ מזה שהוא פונה אל השכן, חלון מול חלון.
- אבל ראית איזה מטבח יפה יש לה. אשתך תמות על המטבח הזה.
- אשתי פרופסורית באוניברסיטה. לא מעניין אותה שום מטבח.

ים יצהר

New member
זה אמיתי?

או קטע סטירי?

אנא אמור לי שזה פרי דמיונך ע"מ לשעשענו, ולא סיפור אמיתי..

אחרת- אני בהלם!

Alexsushi

New member
תחום הנדל"ן

הסיפור שלך משעשע ויצא לי לשמוע הרבה סיפורים דומים. למיטב ידיעתי זה היה תחום שבאמת כל אחד היה יכול לעבוד בו והסינון לא היה קפדני. למיטב ידיעתי היום התחום הזה עובר שינויים ואנשי נדל"ן עוברים הכשרות ומבחנים קפדניים שנותנים להם רישיון לעסוק בכך. מדובר בבן אדם שקודם כל צריך לסמוך עליו, הרי בית זה הנכס הכי גדול שלנו בין אם קונים או מוכרים. רק עכשיו השכילו להבין את זה, אבל עדיף מאוחר, מאשר אף פעם :)

למעלה