מתוך אחת הודעות הקודמות - שערוריה !

מתוך אחת הודעות הקודמות - שערוריה !

מכתב תלונה שנשלח במייל על המלך שלמהו האמא של אור ו 11:04 | 03/08/05 > ‏בסוף השבוע האחרון היינו במלון המלך שלמה באילת השייך לרשת מלונות > ‏ישרוטל. העיסקה היתה מיום חמישי 23,6 ועד יום שבת 25.6. כמובן שהגיעו > ‏עוד הרבה אנשים באותה עיסקה כולל דתיים. כידוע לכולם, ביום שבת ישנה > ‏אפשרות לצאת מהמלון לאחר צאת השבת. רשת ישרוטל הוציאה נהלים חדשים לכל המלונות שלה באילת מבלי > ‏לידע את כלל הציבור על כך וגם מבלי לידע את סוכני הנסיעות שדרכם מזמינים את > ‏החופשה. גם במוקד ההזמנות של הרשת לא מיידעים את הציבור. הנוהל החדש > ‏אומר שביום שבת צריך לעזוב את החדר בשעה 12 בצהריים ואם לא, צריך לשלם > ‏תוספת של 250 ₪ עבור ‏שהייה עד מוצאי שבת. הכי גרוע שהם לא אומרים את זה לאף אחד ואנחנו היינו > ‏המומים לגלות שגם אנשים דתיים הוצאו מחדרם מכיוון שלא רצו לשלם את התוספת > ‏ועשו להם "טובה" בכך שנתנו להם לשבת בלובי 8 שעות עד צאת השבת בלי לנוח > ‏ובלי לאכול. ממש "נשמות טובות". אנחנו גם כן, כמו אנשים רבים אחרים, > ‏הוצאנו מהמיטה ‏בשעות הצהריים ונדרשנו לעזוב את המלון או לשלם את התוספת. היינו המומים > ‏ואז פקידי הקבלה הסבירו לנו שזה הנוהל החדש מזה חודשיים ושבכל שבת הם > ‏נאלצים להתמודד עם אותם כעסים והתמרמרויות מצד האורחים ולא פעם אפילו עם > ‏אלימות. הפקידים הסכימו איתנו ועם כולם שזה ממש ביזיון מה שעושים פה והם > ‏אמרו שהם עדיין מחכים שמישהו בהנהלה יתפכח ויבין שהוא עושה טעות חמורה. > ‏בינתיים, אם יש פה מישהו שחשב לקחת עיסקה כזאת עד שבת שיחסוך לעצמו את > ‏עוגמת הנפש וילך למלון אחר שמחוץ לרשת ישרוטל. ישנם הרבה מלונות טובים > ‏ונחמדים שמכבדים את האורחים שלהם ואין צורך לתת למי שמבזה את אורחיו > ‏להרוויח עלינו. בכלל אני חושבת שיש להחרים את הרשת הזאת על התנהגותה > ‏הבלתי הוגנת. לי אין שום כוונה לחזור לשם בכל אופן לא בעתיד הקרוב יותר והקרוב פחות. האם מזה באמת נכון??????????

שמר2

New member
כבר היה כאן דיון מאוד מפורט על זה

תבדקי כמה דפים אחורה ובעוד לפחות 3 פורומים מקבילים.

שמר2

New member
לא הכל

לגבי זה שהם לא מיידעים את סוכני הנסיעות, ממש לא נכון. אני לא סוכן נסיעות, אבל אני מקבל את התכתובת שלהם, וקיבלתי גם את ההודעה הראשונה (ביוני אם אני זוכר נכון) ולפחות שתי תזכורות נוספות, בדיוק בגלל תלונות כאלה. מה שכן נכון הוא שסוכני נסיעות רבים בכלל לא בודקים פקסים ותכתובות ופשוט זורקים אותם לפח. כל מי שאי פעם היה במחלקות תפעול של מקומות כאלה, מכיר את ערימת הניירות הענקית ששוכבת ליד הפקס בלי שאיש לא קורא אותה. סקופ קטן: זה אחד הגורמים לפאשלות הנפוצות של "סליחה אבל בעצם אין לך מקום במלון/טיסה/חבילה/שייט". בקשר ליידוע הציבור, אני מניח שהם מיידעים את מי שעושה הזמנה ישירות דרכם, אני לא רואה סיבה למה הם צריכים לשים ג'ינגל ברדיו על זה... כמו כן, גם רשת מלונות דן נוקטת בצעד דומה (אצלם זה 4 אחרה"צ) ובאופן לא סדיר, אין מלון שלא עושה את זה. בסופ"ש הקרוב לדוגמא, מלון הריף באילת ומלון המלך שלמה בטבריה (לא של ישרוטל) מבקשים פינוי ב12:00 - מוזר שאני, שבכלל אין לי שום עסק עם מלון המלך שלמה ולא מכיר אותו (תיירים לא באים לשם) שמעתי על זה, וסוכני נסיעות לא מעטים, לא שמעו על זה. אני בטוח שלפקידי הקבלה במלך שלמה טבריה, צפוי סופ"ש קשה.

שמר2

New member
וסתם בשביל הספורט

מחר אני אנבור בoutlook ואוסיף את הממילים שהם שולחים. וכמובן שלא טענתי שכל סוכני הנסיעות אשמים: בלא מעט אשמים האחראיים עליהם שלא טורחים להדגיש דברים כאלה באופן שוטף.

שמר2

New member
הנה אחד כזה חם מהתנור

וכמו שאמרתי, אני , או אנשים אחרים במשרד שלי, הם ממש לא כתובת להודעות כאלה שאינן רלוונטיות עבורנו. עכשיו תנסי להתקשר לסוכנויות ולברר באיזו שעה הפינוי... העיקר שאחרי החופשה הם "יסכימו" אתך שזו "שערוריה" ושהם מבטיחים "להתלונן אצל נציגי המלון". הבעיה העיקרית, היא שלא מעט צרכנים לא מבררים עניינים מהותיים ומעדיפים את שיטת ה"סמוך" שיותר ויותר מסתיימת במפח נפש. תיירים שמגיעים לארץ, וביניהם הרבה יהודים ("דתי" זה הרי עניין יחסי בלבד אז לא נכנס לזה) ממש לא מצפים לפנות חדרים אחרי 11:00, ולא רואים בכך "שערוריה". רק ליידע כללי, הם משלמים בממוצע 35% מעל המחיר ה"רישמי" של המקומיים.

לדעתי מדובר בשערוריה

וכן יש חובה בכל הזמנה ספציפית ליידע את הלקוח על שעת פינויי החדר בשבת

eladbe1

New member
אין סיבה שיהיה פינוי מאוחר בשבת...

למה אנשים שמגיעים למלון בשבת צריכים לשלם בדיוק את אותו מחיר כמו של יום שישי, בעוד שהם נכנסים לחדר בשעה 18:00 בערך. לדעתי אין סיבה, אם מישהו רוצה להאריך את השהייה מעבר לשעות המקובלות הוא צריך לשלם יותר...

שמר2

New member
זה לא בדיוק הסיפור

דווקא באילת יש מיעוט יחסית של הגעות במוצ"ש, וזה נפוץ הרבה יותר בשאר הארץ. מה שכן מספר ההגעות עלה מאוד, והמלונות החליטו לאמץ מדיניות כוללת, כדי לא ליצור מצב שצריך לבקש רק מחלק מהאורחים לעזוב. עושה רושם שרוב המלונות יאמצו את המדיניות הזו בקרוב מאוד, גם משיקולי עלות תפעול (נקיון של כל חדרי המלון בזמן קצר מצריך יותר כ"א) וגם אם יתחדשו הצ'ארטרים מחו"ל, שינותבו ליום שבת, כדי להרוויח על יום שהיה יום מת עד היום. מה שכן, יש צרכנים שמעדיפים להשמיץ, ולא לבדוק, אז אני מניח שאתה בין הבודדים שבכלל טורחים להבין על מה מדובר.

למעלה