מתוך איזה פורום כוכב נולד

דלזאגי

New member
מתוך איזה פורום כוכב נולד

"חמולת ה-sms הבאר שבעית ניצחה! השיר של עדי שולט, ביצוי יפה אבל טכני מדי...

עִידן

New member
זה מזכיר לי

שמישהו שיצא לי להכיר מאיזו מסגרת אמר לי על מישהו אחר שהוא "שנוי", והייתי צריכה לשאול "מה" מספר פעמים כדי להבין..

עִידן

New member
אה, ומישהי פעם

אמרה על משהו ש"פג תוקפו". ה-פ' ב"תוקפו" רפה.

עִידן

New member
בואנ'ה!

בלי מיקרובים ובאקטריופאג'ים עכשיו, שומע? אני אמנם מאוד מחבבת את הספר "פרקים במיקרוביולוגיה משהו" (קראתי אותו שלוש פעמים), אבל זה לא מתאים כרגע.

YoreShmaNa

New member
אולי זה פג שתוקף אותו

שים לב, ה"פ" של הפג לא רפויה כך שזה לא איזה מיקרוב. הכוונה למתקפת ההסברה נגד משרד האוצר שטוענת שאם תקציב הבריאות לא יגדל פגים ימותו.

YoreShmaNa

New member
שנאוי זה בסדר גמור

זו לשון חז"ל להגיד שנאוי במקום שנוא ומכאן קצרה הדרך להגייה של שנוי.

איתמר ש

New member
מזכיר לי

הצורה 'לשנאות' בפעלי ל"א היא צורה נכונה? אם כן - איך כותבים+מנקדים אותה נכון?

מוגג

New member
נצלושאלה ../images/Emo35.gif

האם גם אתם נתקלתם בביוט "כל לֶחָי" (ואני לא מתכוון לנשיקות של דודות) במקום "כה לחי"? אגב, לא כל כך ברורה המשמעות המקורית של הביטוי: וְאִישׁ בְּמָעוֹן וּמַעֲשֵׂהוּ בַכַּרְמֶל וְהָאִישׁ גָּדוֹל מְאֹד וְלוֹ צֹאן שְׁלֹשֶׁת-אֲלָפִים וְאֶלֶף עִזִּים וַיְהִי בִּגְזֹז אֶת-צֹאנוֹ בַּכַּרְמֶל. וְשֵׁם הָאִישׁ נָבָל וְשֵׁם אִשְׁתּוֹ אֲבִגָיִל וְהָאִשָּׁה טוֹבַת-שֶׂכֶל וִיפַת תֹּאַר, וְהָאִישׁ קָשֶׁה וְרַע מַעֲלָלִים וְהוּא כלבו (כָלִבִּי). וַיִּשְׁמַע דָּוִד, בַּמִּדְבָּר כִּי-גֹזֵז נָבָל, אֶת-צֹאנוֹ. וַיִּשְׁלַח דָּוִד, עֲשָׂרָה נְעָרִים וַיֹּאמֶר דָּוִד לַנְּעָרִים עֲלוּ כַרְמֶלָה וּבָאתֶם אֶל-נָבָל וּשְׁאֶלְתֶּם-לוֹ בִשְׁמִי לְשָׁלוֹם. וַאֲמַרְתֶּם כֹּה לֶחָי וְאַתָּה שָׁלוֹם וּבֵיתְךָ שָׁלוֹם וְכֹל אֲשֶׁר-לְךָ שָׁלוֹם. (שמואל א כה) עיינו במפרשים שם.

מוגג

New member
כמעט מסתר נאה ../images/Emo127.gif

תמיד שומעים "כֹּלֶחָי" וזה כנראה מה שגרם לטעות. בכלופן, בגוגל מצאתי כ-30 היקרויות. נתקלתי בביטוי אצל אדם מלומד ולכן הלכתי לבדוק. לא מדובר בדיסקלוד, לדעניותי, כי הקלידים אינם סמוכים במקלדת.

אטיוד5

Active member
לא, אבל ...

שמתי לב לניקוד בקטע שהבאת: שְׁאֶלְתֶּם ולא שְׁאַלְתֶּם כל יום לומדים משו חדש. דרך תלביבה צלחה לך.

צימעס

New member
אצלינו אומרים "כל אחי".

(גגל ותראה מה זה "אצלינו"
) הזכויות שמורות למסעדה הנידת. רגע! אולי זה לשרשור השמות? זה ניק של מישהי לכבוד היותה מיניקה.

למעלה