מתוך דברי הרבי נחמן מברסלב

Mr Adam

New member
מתוך דברי הרבי נחמן מברסלב

"אם ברצונך להיות איש אמת, אל תושפע מדברי אחרים- הן מקורת רוחם ממך והם ממורת רוחם. נסה להשתחרר מתלות, מלהיות כפוף תמיד לדעת זולתך: אז תהיה חופשי להיות מי שאתה באמת" (רבי נחמן מברסלב)

EastGirl83

New member
משפט יפה ../images/Emo140.gif

גם מבחינה פסיכולוגית זה נכון
אנשם מאושרים, כאשר הם אינם מקשיבים לדעות של החברה ומתחילים לפעול על פי מי שהם באמת.

Mr Adam

New member
תודה ...

ביחד עם זה צריך לזכור שלחברה טובה,כזאת שהאדם למד לבנות אותה בתוך עצמו ומתוך בחירתו החופשית יכולה בהחלט להיות השפעה טובה על האדם כמו שכותב הסולם ושאר המקובלים הגדולים . זה יכול להישמע כיו יכול סותר אבל גם הרעיון שעליו הקמנו כאן מדינה(סוציאל דמוקרטית) נשמע ככה וכל העניין כאן זה בעצם להצליח להביא לאיזון בין חירות אישית(שלא תגרום לחזירות ושחיתות) ושוויון זכויות(שלא יגרום לעליית קומוניזם וכ'ו) מלא לכל אדם, לומדי הקבלה מאמינים שמן החכמה הזאת שמקורה בתורה הקדושה יגיע גם הידע איך בונים מערכות איזון נכונות .

בני33

New member
מדוע,,,מבחינה פסיכולוגית זה נכון?

מה הידע הביא לקביעה נחרצת זו? ציטוט; גם מבחינה פסיכולוגית זה נכון אנשם מאושרים, כאשר הם אינם מקשיבים לדעות של החברה ומתחילים לפעול על פי מי שהם באמת. סוף ציטוט; כלומר;אני אהיה מאור כאשר אני ממש לא אקשיב לכל הדעות שהחברה{במקרה הזה,הפורום הזה,קבלה}, ואפעל לפי מי שאני באמת? ואיך אנו יודעים מי אנו באמת? שבת שלום.

EastGirl83

New member
הידע = ניסיון../images/Emo70.gif

וכמובן השכל הישר של האדם, ומכאן באה התבונה. אני לא מתכוונת שאדם יפעל כפי שהוא רוצה לפעול ויפגע באחרים. אבל לפעמים, כאשר האדם אינו מושפע מהסביבה, ויודע לאזן בין השכל לרגש, מוצא הוא בעצמו את דרך המלך, ויכול להגשים את הניצוץ שלו. כמובן, שזוהי תגובה שרשרת. ברגע שהאדם יתחיל להרגיש את כל זה, דבר זה ישפיע גם לטובה על הסביבה, כאשר השפעה זו, יכולה לעשות רק טוב לאדם והסביבה, ומי יודע, לאן זה יוביל.

בני33

New member
***האומנם?,,,,,,,,,,,

איני סבור שלשמוע דברי אחרים ואפילו להיות מושפע מחלק מהם,,,אינו בהכרח,,, יוצר מצב של ''תלות''. ולבטח אין זה בהכרח אומר,להיות כפוף תמיד לדעת זולתך.. אני סבור שצריך וטוב ויפה לשמוע דעות מזולתך ולהחליט מה טוב,מתאים,קרוב לאמת שלך. ואז,,,אתה יכול להיות חופשי. מילת המפתח היא מודעות. לכן,,,במידה ואקח את כל המשפט הזה כלשונו,שהרי לא אהיה זקוק כלל ,,, לכל מה שכותבים כאן,,,למשל בנושא הקבלה. שבת שלום.

Mr Adam

New member
תקרא את הודעה השניה

חוץ מזה שהוא רושם שם "נסה להשתחרר מתלות, להיות כפוף תמיד לדעת זולתך" . זאת לא חכמה לתקוף כל הזמן בלי לחשוב לפני זה .

בני33

New member
לתקוף???האומנם???

האם דעה אחרת של מישהו שרואה את הדברים אחרת,,, היא לתקוף? מוזר מאד ההתנפלות הזו. ועוד לכתוב,,,לתקוף עכל הזמן. לכן,,,הנה יהודי פשוט ענה בניחותא דעה שמקובלת עלי.

Mr Adam

New member
אם התכוונת שאני ויהודי זה אותו אחד

אז תעקוב אחרי היסטוריה בפורום הקודם ותראה בעצמך שזה לא ככה כמובן..חלק מהעניין ביהדות ובתורה היא לדעת להפוך 'אויב' לחבר . ושתינו ידענו לעשות מה שאתה לצערי לא תצליח לעשות עם הגישה שלך אף פעם .

האומנם !

אולי צריך לעשות הבחנה בין דברי מקובלים וצדיקים שלא אומרים את דעתם הפרטית אלא את דברי אלוקים חיים לטובתנו, שבהם כן חשוב להתחשב, לעומת דעת החברה באופן כללי, שאפשר להקשיב לדעתם אבל לא חייבם לקבלה.

ינוקא1

New member
היי.

להערכתי זה עיבוד מסוים שמישהו עשה לדברי רבי נחמן , כי לא זכור לי שרבי נחמן אמר דבר כזה במילים הללו. לגופו של עניין : האדם השלם שומע את כל הדעות , ואז מחליט לפי האמת שלו ולפי מה שהקב"ה שואל מעימו ולא לפי החברה.

ינוקא1

New member
כלומר

גם בני צודק , שצריך לשמוע דעות אחרות (ואלו פסוקים מפורשים "ושומע לעצה חכם" וכדומה) , גם מי שאמר את המשפט הזה צודק : כי בסופו של דבר האדם צריך לעשות את החשבונות בינו לבין הקב"ה בלבד. בלי קשר מה עושים שאר האנשים.

למעלה