מתוך "כל יום התחלה חדשה"

עליזה 63

New member
מתוך "כל יום התחלה חדשה"

מתוך "כל יום התחלה חדשה" "אנו נוטים לחשוב שלחלק הרציונאלי יש מעמד גבוה יותר, אך החלק הרגשי הוא זה שמאפיין את חיינו. אנו לעיתים לומדים יותר מעשרה ימים של סבל מאשר מעשר שנים של שביעות רצון." הכאב מרחיב אותנו. הוא דוחף אותנו להתקרב לאחרים. הוא מעודד אותנו להתפלל. הוא מזמין אותנו לסמוך על משאבים רבים, במיוחד על אלה שבתוכנו. אנו מפתחים את האופי שלנו כאשר אנו מתמודדים עם זמנים קשים. הכאב מעניק חוכמה. הוא מכין אותנו לעזור לאחרים שמתנסים בדברים דומים. הכאב שלנו נותן לנו את הסיפור שיעזור לאחרים שהלכו לאיבוד וזקוקים להדרכה שלנו. כאשר אנו מתבוננים בעבר שלנו, אנו יכולים לזכור את הכאב שחשנו בחודש שעבר או בשנה שעברה; את הכאב של אהבה שאיבדנו, או את הכאב שלא הייתה לנו עבודה ושהיינו צריכים לשלם הרבה חשבונות; אולי את הכאב של הילדים שעוזבים את הבית, או של המוות של מישהו קרוב. אולי נראה לנו שאנו לא יכולים להתמודד. אך כן התמודדנו, איכשהו, וזה נתן לנו הרגשה טובה. ההתמודדות חיזקה אותנו. מה שאנו שוכחים, אפילו עכשיו, זה שאנו לעולם לא צריכים לחוות לבד תקופה כואבת. הסבל שמלווה מצב קשה מתפזר במהרה ובשקט כאשר הכוח העליון נכנס לשם כמענה להזמנה שלנו. אני משתוקק לאושר. ומגיע לי להיות מאושר. אך ללא הכאב של החיים, לא הייתי מזהה את הערך של האושר.

עליזה 63

New member
קולות של החלמה

קולות של החלמה "כנות, תקווה, אמונה, אומץ, אמינות, נכונות, ענווה, משמעת-עצמית, אהבה, התמדה, מודעות רוחנית, שירות, אחדות, אמון, מחשבה חופשית, אחריות, קבלה, שיוויון, וחברותה: עקרונות 12 הצעדים האלהו12 המסורות, ולא הבעיות שלנו, צריכים להיות במוקד של כל פגישת או. איי." המסורת החמישית אומרת, "לכל קבוצה יש רק מטרה עיקרית אחת ~ לשאת את הבשורה לאכלן-כפייתי שעדיין סובל". לעיתים קרובות אני תוהה מה פירוש "הבשורה". הציטוט הזה מגדיר לי את הדברים. אחריותי היא לשאת את הבשורה של עקרונות של 12 הצעדים ו12 המסורות. אני יכולה לחלוק את הבעיות שלי עם המאמנת שלי או עם חברה שאני נותנת בה אמון. אם אתמקד באחד מן העקרונות לפחות, אבטיח בכך שאחלים, שאחלוק את ההחלמה שלי עם חדשים, ושאתרום לבריאות ולרווחה של קבוצתי.

עליזה 63

New member
רחמים עצמיים - מזון למחשבה

רחמים עצמיים - מזון למחשבה "אני – המסכנה הקטנה". כמה פעמים נכנענו לפיתוי הזה... בדרך כלל זה תירוץ, כדי לא לעשות מה שאנחנו יודעים שצריך לעשות, אבל אנחנו לא רוצים לעשותו, או זו דרך כדי לעבוד על מישהו אחר שיעשה משהו בשבילנו שבעצם אנחנו היינו צריכים לעשות לבדנו. אם אנחנו מבזבזים את זמננו באנחות וגניחות - כיצד החיים הלא צודקים מתייחסים אלינו, אין לנו הרבה סיכוי לגלות את התכנית שיש לכוח העליון שלנו בשבילנו, וגם איננו יכולים לבצע את רצונו. זו אמנם אמרה נדושה, אבל התרופה לרחמים עצמיים היא לחשוב על אלו שיש להם פחות מזל, ולהתחיל לספור את הדברים שנתברכנו בהם. אם נעשה משהו קטן למישהו אחר, אולי שיחת טלפון - זה יהיה צעד בונה כדי להוריד אותנו מ"סיר הרחמים העצמיים". כשאנחנו מתחילים לרחם על עצמנו, מפני שאנחנו צריכים לדבוק בתכנית אוכל ולא יכולים לאכול ללא מחשבה ותכנון, הבה וניזכר מהיכן באנו וכיצד היו הדברים לפני שמצאנו את או. איי. אני לא צריך רחמים עצמיים

עליזה 63

New member
להיום o´a

להיום o´a כיצד נחפש את הדרך שתוביל אל משאלותינו: בכך שנוותר עליהן. כתר המצויינות הוא הוויתור. כמה אני נאבקת להשיג את מה שאני רוצה! איפה בן בזוג המושלם, הידיד, הילד, שאני כ"כ משתוקקת אליהם. מה אני יכולה לעשות כדי להגיע ליוקרה, לכוח, לכסף ולהצלחה שאני מאמינה שמגיעים לי? גם כאן תכנית או.איי מראה לי את התשובה. למרות שאני עשויה לחשוב שאני רוצה בכל הדברים האלה הרי מה שאני רוצה באמת הוא להיות בשלום עם עצמי. לא אדם, לא רכוש ולא תשואות יוכלו לעשות זאת עבורי. ההצעה של או.איי היא: וותרי על משאלותייך, מסרי אותן לידי הכח העליון שלך והוא ימלא אותן, או לא, כפי שימצא לנכון. התוצאה המיידית של וויתור על משאלותי הוא בכך שאני מפסיקה לחשוב עליהן. אני חיה את הרגע, ומקדישה את מיטב המחשבה שאני מסוגלת לה לכל משימה העומדת בפני. להיום: יש לי אמונה שלמה שכאשר אני מוסרת את מה שאני רוצה, אלוהים יתן לי את מה שאני צריכה

שטול1

New member
שבת שלום והרבה שלווה../images/Emo24.gif

אחרי הזיקוקים בימות הבידור פטישי אוויר עדרים של חיות מתות מידיום ריר או וול דאן ומליון וחצי דגלים לא תקניים לכבוד שנת השישים ולתפארת בנק הפועלים וידיעות אחרונות. מגיע לי קצת שבת מנוחה מכל המהומה הזאת אחרי שלמדתי שקשה לי לחגוג ללא עזרים שמשנים תודעה ומצכ רוח. החלטתי השנה (וזו התכנית לשנים הבאות) לחגוג את העצמאות האישית שלי ובמילים אחרות את החופש מהתמכרות פעילה. מה אגיד לכם אלוהים גדול ובפעם הראשונה מזה זמן רב באמת נהנתי בלי צורך להתחבר לתעשיית השמחה המזוייפת מסביב רק אני והחופש האמיתי שלי היה נפלא. שתהיה שבת שלווה לכולס אוהבים שטול

נעממי5

New member
בטח אוהבים../images/Emo24.gif

חופש מהתמכרות פעילה, זוהי עצמאות לשמה! צדקת חבר יקר....

למעלה