מתוך מזון למחשבה - 2.5

נבט9044

New member
מתוך מזון למחשבה - 2.5

מתוך מזון למחשבה 2.5 – התחייבות ההתחייבות שלנו לאואיי היא מוחלטת. אי אפשר לקחת את התוכנית ולהניח אותה לפי החשק שלנו. המנעות אינה דיאטה שאפשר להתחיל ולהפסיק כמו שמתחשק לנו. ייתכן שאחת הבעיות שלנו בעבר שלא יכולנו להתחייב למשהו באופן קבוע. אם כך, אנחנו מודעים היום לכך שיש צורך בהתחייבות אמיתית ומוחלטת לתוכנית הזו. רובנו ניסינו כמעט כל דבר אחר לפני שבאנו לאו איי. ייתכן שגם ניסינו את אואיי קודם לכן ועזבנו כשחשבנו שצריכה להיות דרך קלה יותר. עכשיו אנחנו מיואשים מפני שאנחנו יודעים שאין דרך אחרת בשבילנו. ההחלמה שלנו תלויה בנכונות שלנו להתחייב בכנות לתוכנית אואיי ולעבוד אותה כל יום לפי מיטב יכולתנו. כשאנחנו מחוייבים בחוזקה ל-12 הצעדים ועקרונות אואיי, אנחנו יכולים ליישם אותם בכל תחומי חיינו עם תוצאות מדהימות.

OA ענת

New member
להיום של ה2 למאי

אנשים רואים רק מה שהם מוכנים לראות. רלף וולדו אמרסון איזה מלים יוכלו לשמש מסר לאכלן יתר כפייתי פעיל? שהחיים יכולים להיות הרבה יותר טובים מכפי שהוא מתאר לעצמו. אלוקים נותן לי את המילים , אני נושא את הבשורה. התוצאות אינן בידי. אני אומר לעצמי שכל חבר לוקח מה שהוא לוקח ואני פונה לחבר החדש שמגיע. אולי אני צריך לבדוק אם העמדה שלי גורמת לי לבוא בדרישות גדולות מידי? האם אני משתמש במלים ומושגים שרק חברי או.אי, מנוסים יבינו? האם אני יוצר את הרושם שאני רוצה שהחבר החדש יעשה את זה בדרכי או שימצא לו מאמן חדש? להיום: האנשים שאני מוסר להם את הבשורה יאזינו לי יותר, אם אזכור שהתכנית שלנו מבוססת על משיכה

יעל :-)

New member
שאלה קטנה

נתקלתי פה כמה פעמים במושג "מאמן". תהיתי למה הכוונה בדיוק... מיהו מאמן? ומה תפקידו?

נבט9044

New member
מאמן

מאמן הוא חבר בתוכנית 12 הצעדים, שאני בוחרת לבקש ממנו עזרה. ישנם סוגי מאמנים שונים- יש כאלה שהקשר איתם יומיומי, יש כאלה שהקשר איתם על בסיס אחר. ישנם מאמנים שעובדים עם תוכנית אוכל מסויימת, ישנם מאמנים שעוזרים לעבור את 12 הצעדים. ישנם מאמנים שאפשר להתקשר אליהם בכל שעה שזקוקים, ישנם אחרים שקובעים שעה קבועה להתקשרות ומגבילים את אורך השיחה. כל אחד כפי שמתאים ונכון לו, שהרי הכל נעשה בהתנדבות. כיצד בוחרים מאמנ/ת בפגישות עוברת מחברת ובה המאמנים הפנויים רושמים את עצמם [בפגישות אחרות הם מצביעים] או שאת מגלה שמישהו בפגישות מאד מדבר אלייך, או שהמקום בו הוא נמצא היום קודם לך [אנחנו מגדירים את זה-לבחורמישהו שאת רוצה את מה שיש לו] - ואז את יכולה לפנות ולבקש שיאמן אותך. מדוע שאדם יסכים לאמן? הרי מדובר בנתינה עצומה. הסיבה היא שאנחנו מאמינים שהדרך היחידה שלנו לשמור על המתנות שקיבלנו בתוכנית ועל ההחלמה שלנו עוברת דרך השירות. ולהיות מאמן זה סוג של שירות. זה מזכיר לנו מאיפה באנו ומציל נפש. כל מה שכתבתי כאן הוא מנסיוני הפרטי ולא בהכרח הגדרת מאמן רשמית של תוכנית כלשהי.

מאמנת

מעניין מה שכתבת. שבעצם ההסכם בין מאמן למאומן הוא גמיש. יש כל מיני צורות אימון. אני כל השנים מאמנת ומאומנת בטלפונים יומיומיים כל יום בשעה קבועה רבע שעה. עכשיו אחרי שהייתי בויפסינה אני בודקת אם עדיין מתאים לי לדבר כל יום. כרגע אני בהפסקה של שבוע ממאמנת. נראה... בכל אופן זאת מתנה גדולה לשני מהצדדים.

למעלה