מתוך מכתבי קוראים על הגזירות

mira ker

New member
מתוך מכתבי קוראים על הגזירות

הכלכליות במשק. הגזירות הכלכליות הולכות לפגוע ב80 אחוז מהנשים. תמיד הנשים נפגעות ראשונות. יש לי חלום, ואני רוצה לשתף אתכם. מה יהיה אם כל הנשים העובדות תשבותנה רק שבוע, כמחאה על ההשפלה של הגזרות הכלכליות. זה מה שיקרה. מעונות יום, פעוטונים, בתי ספר, יסודי, חטיבת ביניים, ותיכון יושבתו, כי רוב כוח העבודה הם נשים. בתי חולים: יושבתו כי כוח העזר הרפואי הוא נשים, אחיות, מנקות, מבשלות, גם רופאות, לא יגיעו לעבודה. קופות החולים תסגרנה. משרדי ממשלה: יהיו סגורים כי המזכירות למינהן לא תגענה לעבודה. ספורמרקטים: יהיו סגורים כי הקופאיות לא תבואנה. אטניברסיטאות: סגורות כי הסגל המנהלי וחלק גדול מהסגל האקדמי לא יגיעו לעבודה. תהיינה פחות טיסות : כי הדיילות לא תעבודנה, וכל הסגל של שדה התעופה גם לא. טוב יש גם דיילים וטייסים., ואלה יפעילו את הטיסות המועטות בנקים יסגרו, רוב הטלריות הן נשים. חברי הכנסת יוכלו ללכת הבייתה כי כל המזכירות לא תעבודנה. מוזיאונים, עיריות ומועצות מקומיות יסגרו. עתונים, טלויזיה, רדיו יעברו לגל השקט. חברת החשמל תתפגר. הרבה עסקים פרטיים יסגרו, כי הזבניות לא תבואנה. העסקים שלא יתמוטטו: צבא ומשטרה לא שובתים. אוטובוסים ומוניות ימשיכו לתפקד, כי רובם עדין מאויישים ע"י גברים. משחקי כדורגל יתקיימו כסידרם. אינטרנט ימשיך להתקיים בעבודת גברים בלבד. ואם נרצה להיות קצת יותר מעשיות, אז באותו שבוע גם נעשה שביתת סקס. בקיצור ישתרר תוהו ובוהו. הגברים המבוהלים יתנו לנו הכל רק שנסכים לחזור לעבודה. מיד נקבל את כל הדרישות לנו. השוואת שכר לגברים, הוצאות מטפלות מוכרות כהוצאה למס הכנסה. עדיפות לנשים וילדים עניים. ועוד. נשים באשר שם, יש לנו המון כוח, אולי הגיע הזמן להשתמש בו? מספיק לקרוא על כל הבכירים שמרוויחים מליונים על גבינו. אבל אנחנו רחמניות, טובות לב, נקרעות מזעקות של גברים במצוקה. אנחנו לעולם לא נשבות. וככה נשאר מנוצלות. חלום חלמתי........

yifatic

New member
מירה- הודעה נפלאה!

לא הבנתי אם את כתבת אותה או הבאת לנו אותה ממקור אחר בכל אופן- רעיון זה חייב לעבור בתפוצה וכמה שיותר גדולה! אולי תשלחי אותו לתכנית של בילי מוסקונה -לרמן? למבט נשי? אולי סוף כל סוף נצליח לקבל תשומת לב? בתקווה ותפילה לאחרית הימים!

mira ker

New member
יפעתיק, אני כתבתי בעילום שם

אבל עכשיו צריך להפיץ אותה ברשת....אני כבר הפצתי ברשימת הדיוור שלי, אולי תפיצי גם את...וכן הלאה תודה

mira ker

New member
תודה לך, חברה נוספת כתבה לי מייל

שגם היא אהבה את זה והחליטה להפיץ....אולי משהו יזוז.

yifatic

New member
מירה- חברה ששלחתי לה את מכתבך

עוסקת ביחסי-ציבור והיא השאירה לי הודעה שהעבירה את מכתבך לכמה עיתונאיות!והיא מתכוונת להמשיך ולהפיץ אותו!!! כל הכבוד למירה!!!

mira ker

New member
יפעתיק, תודה. אולי זה יעשה משהו

למישהו. אני בכל אופן לא מתכוונת להתראיין או להזדהות. אני יותר מדי ביישנית. מקווה שזה יגיע לכנסת. מקווה שזה יעשה משהו לנשים שקוראות את זה. אולי יפרסמו בעיתונות הכתובה. מי יודע. אולי לאינטרנט יש כוח. אם את מקבלת תגובות, חיוביות או שליליות, אנא ספרי לי. יהיה טוף מירה

sayv

New member
ליזיסטרטה או חלמתי חלום?..

הבעיה היא- לא עם הנשים שחושבות כך, אלא עם אלו שמאמינות שפמיניזם זה מחלה..

mira ker

New member
סייב זה לא קשור לפמיניזם, קשור

רק לשכל הישר. לנשים יש בעיה, לא נעים להן להיות "רעות" לבוסים שלהן, לבעלים שלהן או לחברים שלהן. קראתי פעם ראיון עם אשה שהייתה פעם גבר, ועברה ניתוח לשינוי מין. היא כמובן מאוד שמחה להיות אישה מבחינה פסיכולוגית. אבל אמרה שמזל שהנשים לא יודעות כמה הן מקופחות, מבוזות, ומושפלות. אחרת היו מתמרדות מזמן. רק כשעבר לצד הנשי, הבין על מה בעצם הפמיניסטיות מדברות. אשה מצליחה בימינו היא אשה שיודעת לעשות מניפולציות על הגברים. אשה מצליחה לעולם לא תאמר לגבר מה באמת דעתה. כשווה בין שווים. אשה מצליחה תאמר הכל בצורה נעימה אפילו אם היא מוכנה להרוג את מישהו מרוב כעס. וכמובן יש עוד דברים לאשה מצליחה. יהיה טוף מירה

sayv

New member
זהו שכן.. פמיניזם = שכל ישר.

וכל מה שכתבת שם- חופשי יכול היה להאמר באיזו הרצאה פמיניסטית. כאמור- פמיניזם זו לא מחלה. בורות- כן.

sayv

New member
שלומו טוב ../images/Emo54.gif

קצת מצונן אבל.. הוא הסתגל יפה- יונק, עושה בקופסת חול, משחק עם כדור.. ממש מתוקון וחכם נורא.. כבר מתרוצץ מסביב. הוא גדל מהר. החלק המפתיע הוא.. שתולו- החליט לאמץ אותו.. לא יאומן.. אחרי שבוע של נרגנות- הוא התחיל ללקק אותו.. עכשיו הוא מתנהג כאילו זה הגור של שנינו- בא איתי להכין לו פורמולה- רץ אליו מהר כשהוא בוכה- מנקה אותו במקומי..שומר עליו.. אולי אני אצליח לצלם אותם ותהנו מהפלא... תולו הענק מטפל בגורו הפצפון.. הוא מתחיל לאכול לבד- טיה את יודעת אולי מה אני צריכה לתת לו? נתתי לו קצת גבינה צהובה ולבנה עם מים חמים- הוא מאוד אהב את זה אבל אני בטוחה שזה לא הכי מזין בשבילו.. אני אחפש מזון לא יקר יבש לגורים שאפשר לערבב עם הפורמולה..

mira ker

New member
סייב, כל הכבוד להצלת הגור.

יש לך את ההכשר להיות אמא לתינוק אמיתי. חחחחחחחחח.

sayv

New member
אני לא בטוחה בזה...

יש הבדל גדול בין זה לזה.. ועוד בעניין האמירות על הרגשות האימהיים- אני חושבת- שמדובר ברגשות חמלה אנושיים- והם לא בהכרח קשורים לג'נדר.. או שחבל שהם נקשרים לג'נדר.. תראו את תולו- מאמץ את הגורון כאילו הוא היה אמא שלו- והחתולות שמות עליו קצוץ.

mira ker

New member
סייב, אולי את צודקת. בדור שלי

זה באמת יותר עניין של ג'נדר. אני יודעת שבדורך המצב השתפר. אני רואה איך הבן שלי מטפל בילדיו, ועוזר בבית. טוב הוא גדל אם אם שלימדה אותו הכל. לבשל, לגהץ, לכבס, לנקות מבלי להרגיש שהוא עושה טובה לאשתו. יהיה טוף מירה

tiaa1

New member
../images/Emo54.gifסייב, כמה כייף לשמוע...

בעניין האוכל- אני חושבת שצריך לשאול וטרינר. קודם כל שיעשה הערכה שלהגיל שלו-בעיקר לפי השיניים. אם כבר יש לו שיניים הוא יכול לאכיל קצת פירורי לחם טבולים בחלמון של ביצה רכה. אני הייתי מחכה עוד...הפורמולה נותנת לו תזונה מלאה, ובחום הנוכחי-זה הנוזלים שלו שכל כך חשובים... כמו ולהבדיל, אצל תינוקות לא כדאי לתת את הפורמולה יותר סמיכה ממה שמומלץ כי הנוזלים חשובים. אם את פותחת קופסת טונה במים- תראי כמה יאהב את מי הטונה וכמובן ירצה את הטונה...אבל זה יקר מידיוגם לא מומלץ שהתזונה תהיה מבוססת על יותר מידי חלבונים . פשוט לאט לאט להרגיל אותו לאוכל חתולי... מעריצה את תולו שלך...הוא חכם, הוא למד שהגור שייך לטריטוריה שלך-שלו. למרות...שלא תמיד זה ברור כ"כ. אצלנו רוני הבכור...שהגיע כגור בן 10 שבועות כשהייתה רחלי הסיאמית האוטיסטית... הוא ממש לא אהב את מיקה... ועדיין,6 שנים אחרי הוא מתעצבן נורא ממנה. לעומת זאת הוא יותר סבלני לסתיו.שהגיעה 3 חדשים בערך אחרי מיקה. כרגע רוני מזדקן ודורש המון תשומת לב..והשתיים- מפונקות כשסתיו גם היפראקטיבית כמו גור. הריצות שהיא עושה בבית...והוא עומד ובסבלנות מסתכל עליה....הנה פצתה עכשיו את פיה. למה???ככה כי כל אחד מאיתנו עסוק והיא מה זה נרציסיסטית. אבל חמודה. ביי.

mira ker

New member
סייב, תמיד הייתי כזאת, ומעולם לא

שמעתי הרצאות על פמיניזם. התחלתי לקרוא ספר, אבל הכל נשמע לי טריוואלי. לא הבנתי שלרוב הנשים זה לא ברור. לי כל הזמן ברור שמקפחים אותנו, שאנחנו סוג ב' של אנשים ועוד. ויש לי סיפור אקטיביסטי משהו. בעבודה, לפני הבחירות לוועד העובדים בקשתי לזמן רק נשים לאסיפה מיוחדת. כשניתנה לי רשות הדיבור ונשאתי נאום קטן של רבע שעהץ בנאום בקשתי שיצביעו לנשים בלבד מתוך המועמדות, וזאת כדי להכניס יותר נשים לוועד. הסברתי להן שלמועמדים הגברים אין בעיה, כי העובדים הגברים יצביעו עבורם במילא. אבל אין כמעט סיכוי שגבר יצביע למועמדת אשה. לכן אנחנו חייבות להצביע רק לנשים, ובכלל לא לגברים. הייתה התנגדות, כי זה נשמע להם די מהפכני. חלק מנשים אמרו שהן פוחדות לא להצביע למי שהבוס ביקש, אמרתי להן שההצבעה היא חשאית, וגם לא כתוב להן על המצח למי הצביעו. ואם הבוס ישאל שיגידו שהם הצביעו כמו שהוא ביקש. שאלה אחרת הייתה, מדוע להצביע לאשה שאין לה נסיון. אמרתי שנסיון זה דבר נרכש, ויש גם חברי וועד גברים שאין להם ניסיון ובכל זאת הם נבחרים. אני חושבת שמה ששיכנע אותן סופית לבחור בנשים בלבד, זה עניין המתנות לחגים. אמרתי להן שרק נשים תדענה לבחור את המתנות הטובות לנו באמת, בגלל שהן נשים כמונו. הדגשתי גם שהמתנות של הוועדים הקודמים לא היו שוות הרבה. כולן הסכימו איתי בנקודה חשובה זו. האמת, הייתי מופתעת מהפחדים שלהן. יו"ר הועד היוצא דיבר איתי ביום הבחירות והאשים אותי במרד גלוי. חייכתי ואמרתי לו שאני אשה מהשורה, אין לי אינטרס לרוץ לבחירות לוועד, ושהגיע הזמן שבוועד ישבו מספר שווה של גברים ונשים בהתאם ליחס המספרי של העובדים. הוא נשמע ממש כועס. להפתעתי הגדולה הנאום הקטן שנשאתי לפני אסיפת הנשים נשא פרי. למחרת היו בוועד העובדים 4 נשים ו-4 גברים, ויו"ר גבר. בוועד הקודם היו 6 גברים ואשה אחת מההנהלה. אבל יו"ר הוועד, זכר לי את המרד מלפני 15 שנה, וכשהייתי זקוקה לעזרתו, הוא התחמק בכל מיני תואנות. ידעתי שזה התשלום שאני חייבת לשלם עבור יציאה גלויה נגד הממסד. אבל אני לא מצטערת לרגע, אני עדיין גאה בעצמי כשאני נזכרת בבחירות ההן. היום, ברור לכולם שנשים נבחרות לוועדי העובדים. יהיה טוף מירה.

daud

New member
מירה נכון! ויודעת איפה יש שכר שווה?

המיעוט הדפוק הכי גדול בארץ אלו הנשים זה ממש לא סוד!!! ובמיוחד עכשיו כאשר החלשים נפגעים אז הנשים יפגעו יותר!!! הן ירויחו עוד פחות!!! רק לגבי שביתת הסקס אני מציע לכן להיזהר כי כאן אתן לא תצליחו להחזיק שבוע
ו מי שתצליח/יצליח לנחש (בלי לבדוק בנט) איזו מדינה היא היחידה בעולם בה נשים מרויחות באמת אותו דבר כמו גברים. אז כל הכבוד!!! כי אני ממש נדהמתי לגלות שהמדינה היא.........

למעלה