מתוך ממצאים של מבקר המדינה

אירילה

New member
מתוך ממצאים של מבקר המדינה

לעיונכם והתרשמותכם , איך?למה?ומדוע? באחד מהגלישות שלי פגשתי בדו"ח זה ,חשבתי לנכון להביאו בפני הפורום. גרשון

קורנית

New member
יש אצל חז"ל הגדרה לזה:

"נבל ברשות תורה" לפי החוק - לשון החוק המדויקת והקרה - הכל בסדר. מבחינה מוסרית ואנושית - נבלות.

yakirml

New member
תפסיקו להיתמם ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מערכת הבריאות, עם כל הצער, שבדבר חייבת לעבוד ע"פ נהלים ברורים ומוגדרים כדי לא לפשוט את הרגל. גם אים הדבר אומר לא לאשר לאנשים תרופות שיכולות לשנות לחלוטין את החיים שלהם וזאת על מנת לאפשר לאחרים לקבל תרופות העומדות בסל התרופות ולא חלילה לקצץ מסל התרופות בגלל שימוש בכספים למטרות שאינן תקינות. אין מה לעשות זו המציאות. אינני מרחם על אותם "פרקליטי השטן" שנאלצים לעשות את השיקולים האלה ואני מעריך אותם מאוד על יכולתם לבצע תפקיד לא פופולרי אך חיוני. אפשר תמיד לטעון כי מדובר במקרה מיוחד שבשבילו אולי כדאי לעקם קצת את החוקים. אבל טענה זו אינה קבילה בגלל שזה לא המקרה היחידי ואישור מקרה אחד לפנים משורת הדין יגרור אחריו עוד אלפים ותפרץ הקופה. כל ההתחסדות הזאת שלכם נובעת מאי הכרת המציאות לאשורה. מה ניתן לעשות ? למחות נגד הניצול הקלוקל של משאבים שמבצע הממשל בישראל ע"י מימון מוסדות דת, התנחלויות וגדרות הפרדה באופן פופוליסטי ומתוך רצון להרוויח רווח פוליטי בלי שום קשר לאידיאולוגיה או להגיון. ושלא נתחיל לדבר על ההסתאבות והשחיתות הבלתי נידלת שפשתה במוסדות הממשלה כפטריות אחרי הגשם. ממשל שמסוגל להעביר כלאחר יד 100 מיליון שקל למוסדות דת מתוך רצון לשתף את החרדים בקואליציה ותו לא, מסוגל לפתור את רוב בעיות הבריאות של אזרחי המדינה. מה לעשות שאנשים חולים אינם מסוגלים להילחם בשביל עצמם כמו המפלגות החרדיות והאנשים היחידים שמוכנים להילחם עבורם הם אנשים כמוכם שיושבים מול המחשב עם כוס קפה ביד בחדרים ממוזגים ותוקפים את הגורם הלא נכון. אים פגעתי במישהו אני לא מתנצל כי מצבם של החולים בארץ באמת גרוע וצריך לעשות משהו כנגד זה. ולא דווקא בגלל הצידוק המוסרי\אנושי\וכיו"ב אלא בגלל הסיבה הפשוטה ביותר: מחר זה יכול להיות כל אחד מאיתנו. כאן (בניגוד למוסדות הציבוריים בישראל) אין לאף אחד פרוטקציה.

קורנית

New member
אתה יודע מה?

אתה צודק... או את, לא טרחתי לברר. מבחינה פוליטית לפחות, התפרצת אצלי לדלת פתוחה - ואני איני מאלה היושבים ליד המחשב עם כוס... וכו'. אולי אפילו נפגשנו פה ושם. אבל - ההקפדה על קוצו של יוד במקום שמדובר בו בדיני נפשות, חוסר הרצון לעקם, ולו במעט, את לשון החוק הקרה... מצדיקה גם את הכינוי שהדבקתי אני ליושבים במרומי היררכית קבלת ההחלטות. וזה לא סותר את מה שאמרת

ש לולית

New member
מה הקשר למתנחלים וחרדים דווקא?

היית רוצה שאומר שממשל שמסוגל להעביר 100 מליון שקל לספורט, לעמותות שמאל וכו' מתוך רצון להרוויח רווח פוליטי בלי שום קשר לאידיאולוגיה או להגיון ותו לא וכו' וכו' ? אני מסכימה איתך שיש הרבה שחיתות ושלא מעבירים כספים למי שלא יכול או מסוגל להלחם על זכויותיו ושמחר גם אנחנו עלולים להפגע, אבל אין צורך להשתמש בדוגמאות פוליטיות שעלולות לפגוע באוכלוסיות שאף הם נפגעות מאלצהיימר ומהחוקים הדרקוניים של סל הבריאות (לצערנו, גם מתנחלים וחרדים נצרכים לכך...), יש מספיק דוגמאות אחרות מהממשל שלנו על ניצול קלוקל של משאבים שלא פוגעות באף אחד. <בא לא נריב על כך כי זה באמת לא המקום. רק הערתי את תשומת לבך...>

למעלה