כי לא קוראים לי אוריאד ../images/Emo13.gif...../images/Emo26.gif
השם הוא: אוֹרי ארד.
אני? פציפיסט? לא יודע. תלוי מה ההגדרה. ההגדרה של הפורום הנוכחי היא: "
אהבת השלום והתנגדות למלחמה". עם ההגדרה הזו אני מזדהה כמובן. אני אוהב שלום וזו השאיפה העיקרית שלי - וחושב שמלחמה ואלימות הם דברים נוראיים שיש להמנע מהם ככל שאפשר. אני מבין ש
לא תמיד ולא בכל-מקרה אפשר להמנע מהם - אבל אני מאמין שיש להשתמש בהם
כמוצא אחרון בלבד. החלום הרטוב שלי - זהה לחלומם של רוב חברי הפורום: חברה ללא צבא וללא אלימות. עם-זאת, חוסר ההסכמה שלנו הוא ה
דרך להגיע לכך. בניגוד להרבה מחברי-הפורום, שהגישה שלהם היא "לשבור את הכלים" - לפגוע בצבא ולמרוד בממסד עד חורמה - אני מבין שפגיעה בצבא במצב הנוכחי, לא תביא אותנו להגשמת החלום - אלא רק
תגביר את האלימות והסיכוי למלחמה. לא צריך להיות אסטרטג גדול כדי להבין זאת - פשוט צריך להשתמש בהגיון בריא... דמייני לך מה יקרה אם מחר בבוקר לא יהיה צבא... עכשיו דמייני את הבוקר של מחרתיים...
את חושבת שרמת האלימות באזור תגדל או תקטן?... אנשים כאן רואים את העולם בשחור-לבן. אני טוען שהמציאות מעט יותר מורכבת. ושהדרך האופטימלית לקידום המטרה של אי-אלימות ושלום לא נמצאת לא בקצה הלבן ולא בקצה השחור. אלא באחד מגווני האפור (ואולי אפילו הצבעוני רחמנא ליצלן...
) אני חושב שאנשים כאן קצת מערבבים בין "להיות נאמן למטרה ב-100%" לבין "פנאטיות" קיצונית ומסוכנת.