מתוך משבר

מתוך משבר

הי, אני חדשה כאן... קשה לי לכתוב עכשיו את כל הסיפור שלי, רק בקצרה, אני סובלת מדכאון קליני כבר הרבה שנים. כתבתי אתמול משהו, אולי יהיה פה מישהו שיצליח להבין אותי כי בחוץ אין ): ״תחשבו שאת כל האנרגיה שלכן הייתן צריכות להשקיע רק בדבר בסיסי אחד: להשאר בחיים. לעבור את הכביש ולא לקפוץ אליו ברמזור אדום, לחתוך סלט ולא את הורידים, מחשבות שרצות כל הזמן בלי שליטה ואומרות דבר אחד: אני רוצה למות. אני פשוט לא יכולה לסבול יותר את החיים האלו, רוצה להפסיק את הכאב הבלתי נסבל. ואני רוצה להנות, להרגיש, לאהוב באמת אבל הכל כל כך תפל וחסר ערך... אז מה הטעם? נמאס לי ממשחק ההישרדות הזה ששום פרס לא ממתין לי בסופו, אם בכלל יש לו סוף... אני רוצה להיות בן אדם נורמלי, עם עליות וירידות, שמחות ועצב אבל אני לא, אני אישה עם מטען של כאב וריק בנשמה. ובכל פעם שנראה שמשהו טוב קורה, מסתבר שזו סתם פאטה מורגנה, צחוק הגורל שאומר: לך בחיים לא יהיה טוב״

noname20000000

New member
היי לך.

אני לחלוטין נמצאת באותו מצב, לא רואה איך אי פעם יהיה טוב.
כנראה שזה לא יעודד אותך, ואני מצטערת, אבל אני מאמינה שתהיה לך (סוג של) הקלה אם תוכלי להפסיק לחשוב על איך המצב יהיה בעתיד.

זה ודאי נשמע מלנכולי ופסימי מאוד, אבל כשאני נמצאת במקום כל כך נמוך אני חושבת "אוקיי, (נניח ש) ממילא יהיה רע בהמשך. אבל אין לי ברירה, אלא להמשיך. אם במקרה, מתישהו, יהיה יותר טוב - jackpot, זכיתי במשהו".

זו הבעיה

האין ברירה הזה. למה? אפשר לסיים את זה ברגע, גם ככה לא יהיה טוב אז בשביל מה להלחם?

noname20000000

New member
התשובה שלי תהיה פשוטה.

אני לא רוצה\מסוגלת לסיים את זה כי אני לא מוכנה לפגוע באנשים הקרובים אליי.
אני מעדיפה שהחיים שלי יהיו הרוסים לנצח מאשר שאהרוס גם את החיים שלהם.

ודאי שאני מבינה!

לצערי הרב אני מבינה וגם חווה את זה על בשרי. אני משתדלת לקבל את זה שככה אני מרגישה ולא להילחם ברגשות שלי, אך בו זמנית אני נוטלת תרופות, הולכת לטיפול, וכותבת מדי פעם בפעם רשימת תודות שעוזרת לי להתמקד בטוב שבחיי. אני עושה את זה דווקא, כשהכי לא בא לי. חוץ מזה אני נעזרת בסל שיקום. האם את מוכרת כנכה בביטוח לאומי?

מה שכתבת מזכיר לי את המטרה הקודמת שהייתה לי בתכנית השיקום שבתעסוקה המוגנת: "להישאר בחיים". לגמרי לא מובן מאליו במצבנו.

ברוכה הבאה, ואת מוזמנת לספר על עצמך עוד מתי שתרצי

אני לוקחת תרופות כבר שנים

אין לי כסף לטיפול מעבר לזה. ביטוח לאומי לא מכיר אותי, לא ידעתי שיש דבר כזה

למעלה