מתוך ספר שאני קוראת

s h o o s h a

New member
מתוך ספר שאני קוראת

תנך עכשיו מאת מאיר שלו משפט שתפס את עיני יותר מאחרים "צריך לדעת ליצור גימיק מוצלח, אבל לא כזה שיאפיל על המסר עצמו" כמה חֹכמה יש במשפט הזה, לגבי, כמעט כל תחום בחיינו.

אלמרה

New member
קראתי המון מספריו, נהניתי מכל מילה.

אבל לא אקרא יותר אף אות נוספת שלו מרגע שהזדהה פוליטית. ואולי לא כאן לשבש את כוונתה של שושה לפתוח דיון בספר או בסופר אבל ראוי גם לדון פעם אודות מעורבותם של אנשי רוח בפוליטיקה - לדעתי זהו מנהג פסול. לא זמרים (בטח לא איזה ילד אומלל חשוך הורים, סוטה בלי זהות מינית מוגדרת כמו אביב גפן) ולא פסנתרן ומנצח דגול כמו בארנבוים יזכו לתהילת עולם בזכות הזדהותם הקיצונית והשערוריתית בפוליטיקה. בעיני זה לא רק פסול זה גם פאתטי לנסות למשוך תשומת לב באמצעים כל כך מנותקים מהעיסוק העיקרי ורק ניצול ציני של פופולריות מקצועית לצרכים שאינם מן הענין.

סליחה?

גם אני לא חשוד כמזוהה עם דעותיו הפוליטיות של מאיר שלו. אבל לפסול סופרים בשל דעותיהם הפוליטיות? אותי זה מקומם! ובכלל מה לעשות שרב רובם של הסופרים מזוהים עם השמאל? תפסיק לקרא ספרים? ורק שתדע שמאיר שלו הוא אחד מהסופרים היותר מוערכים במקומותינו. ומדוע לדעתך אסור לאנשי רוח להיות מעורבים בפוליטיקה? רק לאנשי צבא מותר? אני דווקא חושב להיפך. אם אנשי רוח, אנשי מדע, אומנים, משפטנים ותעשיינים מכל הגוונים יהיו מעורבים יותר בפוליטיקה, מדינתנו תראה טוב יותר משהיא נראית היום.

שילה1

New member
מאז ומתמיד אנשי רוח בטאו עמדות

פוליטיות,ועודדו בעקיפין מהפכות. האם בשל כך תפסול אותם? ואם נמשיך תאוריה זו-מה ממיינים אנשים על פי נטייתם הפוליטית? אם כן- הרי שהיית חייב כבר מזמן "למחוק" אותי!

שילה1

New member
ועוד משהו:אם לא תקרא את מאיר

שליו,אז מה. הוא לבטח לא "בונה" רק עליך! אחרים יקראו ויהנו,וההפסד כולו שלך! ולסיום-חיבוק ונצ'יקה.

אלמרה

New member
נו באמת!! אני חושד בכם לשוא?

לי ברור שאתם לא לוקים בבעיה של הבנת הנקרא... עם זאת אני לא מטיף לאף אחד מה לקרוא ומי הסופר שאת מרבית ספריו קראתי? דוקא מאיר שלו (ואני קונה את הספרים אגב). אבל תכנסו באימ-אימא שלי למה לא בטאו את יופי הנפש שלכם יא XYZנים... אני גאה להיות בצד השני ואף אחד או אחת (גם לא בתוספת חיבוק שילונת) לא ישנה את אהבתי לישראל, לישראלים ולפטריוטיזם... ויותר משאני שונא את אויבינו אני מתעב את משת"פיהם והתומכים בהם.

שילה1

New member
כל אחד וגאוותו הוא....ולנושא אהבתך-

אין לי ספק בכך. אבל לדחות חיבוק?

s h o o s h a

New member
אז מה עם דעתי כזו או אחרת?

וואוו, לאן הנושא הלך. ואני בכלל התכוונתי שיתפתח דיון סביב הציטוט שהבאתי. נו, ניחא. אנשי רוח, פוליטיקאים ושאר חבריהם הם בראש וראשונה בני אדם כמו כל השאר. כולם חיים ונושמים ולכל אחד ואחת דעתו הפוליטית ודרכו להביע אותה. מאיר שלו (דוגמא, רק דוגמא) בספריו, חיים חפר (שוב, דוגמא) בשיריו, נחום גוטמן (דוגמא, ברור) בציוריו וכו' וכו' וכו'. ועכשיו, משהבנו כי לכל איש דעה וכל אחד זכאי להביעה, האם נחדל לקרוא, לשיר, ללכת לתערוכות של אלו אשר דעותיהם אינן עולות בקנה אחד עם שלנו? ומכאן לדוגמא שהבאת- אביב גפן ובירנבוים. או, הם משקפים באופן היפה ביותר את הציטוט שהבאתי בראשית דבריי. שכן, הם משתמשים בגימיקים שונים, לענינינו, מביעים את דעותיהם הפוליטיות בקיצוניות גמורה, אולם אין לזה כדי לגרוע מאיכותם המוזיקלית והקהל ממשיך לפקוד את האולמות כדי לשמוע אותם. ומה זכור לנו בסוף הערב ובכלל? ההופעה המדהימה. (כלי התקשורת חוגגים על הגימיק, כי אחרת לא יוכלו למכור את מרכולתם), אולם הקהל הנכבד זוכר את התמורה שקיבל בעד כספו. וילך שוב. למרות ועל אף התבטאות כזו או אחרת. אסכם ואומר, ממליצה בחום על קריאת ספרו של מאיר שלו (זה שהתחיל את השרשור) כדי להבין כמה מציאות חיינו היום דומה לזו שהתנהלה לפני אלפי שנים, (אגב, זו מהות הספר) בתקופת המלכים, הנביאים וכל השאר גם.

למעלה