מתוך סקרנות - איך אצלכם בקהילה

xbuffalomen

New member
מתוך סקרנות - איך אצלכם בקהילה

https://www.youtube.com/watch?v=sFGwCxmNu0g
אצלינו (אולי בגלל הבידוד ומיקום החווה ) אנחנו נחשבים "לעם הנבחר" אז אין ולו רמז (בנתיים ? ) לתופעה. ואצלכם ? האנטישמיות מורגשה ? קהילות אכן מתחמשות ? או שמדובר במופרע מקריית ארבע שפשוט מנפח ורוכב על הגל ?

debby12

New member
מנהל
כולם בסביבתי הם מאוד אנטי-רובים

לא נראה לי שהיה עולה בדעתו של מישהו מהיהודים שבסביבתי לרכוש כלי יריה.

גילוי נאות: אני לא חיה באזור יהודי מובהק. לדעתי לפחות 20% מתושבי השכונה יהודים במוצאם אבל אף משפחה איננה אורתודוקסית, ורבים מה"יהודים במוצאם" לא מחזיקים בזהות יהודית. הדבר שמאחד אותם זה שהם נגד כלי נשק.

danakama10

New member
יש עיתונים/אינטרנט בחווה המבודדת? (שאלה רטורית)

אם כן, אתה בוודאי מודע לכך שמקרי האנטישמיות עלו, הן מקרב השמאל הקיצוני, הן מקרב הימין הקיצוני והן מקרב המוסלמים. קהילות שמאויימות ומתחמשות, זו סיבה לקרוא ללידר (אני מניחה, לא ראיתי את כל הכתבה) "מופרע מקריית ארבע"? כל מי שגר בקריית ארבע הוא מופרע בעיניך, או רק כאלו שמלמדים אנשים לירות?

שמח שאתה מרגיש מוגן כי אתה חי בקרב אנשים שרואים בך העם הנבחר, כנראה אנשי ימין חביבים.

נ.ב. אם תשאל את השכנים החביבים שלך, אני בטחה שרובם ככולם מחזיקים ברובים. גם בשכונה השמאלנית עד אימה שלי התפלאתי שהרבה שכנים אמריקאים מחזיקים בנשק.

vinney

Well-known member
הפטיש לנשק זה לא עניין של ימין או שמאל

אני מכיר הרבה שמאלנים שיש להם פטיש לנשק ומדים, הם פשוט לא מתכוונים להשתמש בנשק הזה כדי להרוג אנשים אותם הם שונאים, בניגוד לחברייך (להזכירך, רוב מוחלט של פיגועי טרור בארה״ב בעשורים האחרונים בוצעו על ידי הימין הקיצוני).
&nbsp
לגבי זה ששגעונות גדלות ופסיכוזה של דת הם מאפיינים של תומכי ימין - זה נכון, זה פועל יוצא של חוסר יכולת מחשבה עצמית, מאפיין של תומך ימין טיפוסי. גם בארץ תראי שמירב התומכים בימין הם חובשי כיפות. אין מה לעשות, מי שלא מסוגל לחשוב עבור עצמו וצריך שטיפת מוח והכוונה של ״מנהיג״ - יחפש את זה בכל צורה שרק אפשר.

Boston Guy

New member
במילה אחת - כן. מדובר ב"משוגע" אחד שמנסה להתפרנס.

הבחור גם עונה, בגדול, על התיאור שלך כ"מופרע מקריית ארבע".
"עולים אמריקאים" שנפוצים בק"ק קריית ארבע - אנשים שהקהילה המקומית שלהם בארה"ב "ייצאה" למערב הפרוע של הימין האולטרה קיצוני בהתנחלויות בישראל. היתה בשנות ה 70 וה 80 נטייה כזו בקהילות אמריקאיות - לשלוח את ה"שבאב" שלהם - הטראבלמייקרים - לישראל, על תקן "שישתוללו רחוק מאיתנו, יען כי פה הם עוד עלולים לסבך את הקהילה בצרות".
לבחור כמעט ואין מבטא ישראלי - ומאוצר המילים שלו די ברור שהוא דובר אנגלית מהבית. הוא כנראה חזר לארה"ב איפהשהוא בתחילת העשור, והחליט לנסות להתפרנס מהמיליטנטיות שלו.
חלק מהחבר'ה האלו שחוזרים לארה"ב מנסים להתחרות בחברות האבטחה ששומרות על בתי כנסת ומוסדות יהודיים (שרובן הוקמו על ידי ישראלים יוצאי יחידות קרביות שהגיעו לארה"ב כמאבטחי אישים \ מאבטחי מוסדות והשתקעו כאן) על ידי הקמת חברות מתחרות.
הבחור הזה בחר ללכת לנישה אחרת.
להגיד לך שללכת לאימוני ירי זה "טרנד" בקהילות יהודיות? לא ממש.
אם להיות גזעני לרגע - רוב היהודים האמריקאים לא רוצים ללכלך את הידיים עם נשק. הם מעדיפים לעשות לזה אאוטסורסינג - ולשלם למישהו אחר שישמור עליהם.
כן - כל קהילה יהודית שאני מכיר הגיבה לארועי השיטנה באירופה ובארה"ב. תיגברו את השמירה על בנייני ואנשי הקהילה, שיפרו מערכות ביטחון הגנתיות (מיגון ואבטחת דלתות וחלונות, מצלמות וידאו, מערכות קשר לחירום), עידכנו ותירגלו נהלים למקרה ארועי תקיפה \ אלימות \ ACTIVE SHOOTER, וקהילות רבות גם עשו הדרכות של מתודולוגיות התמודדות כדוגמתALICE - alert, lockdown, inform, counter and evacuate. אבל למעט בקהילה אחת מסויימת וקיצוניות של חב"ד (רובם דוברי רוסית) - לא שמעתי בשום מקום על מתפללים שיסתובבו חמושים.

xbuffalomen

New member
הצורך להתמגן , גם אם מאכזב , מובן פשוט לא הייתי

מודע לעוצמת הדברים. מעניין האם הנושא קיים גם במגזרים אחרים - שחורים למשל. באשר לחבר מקריית ארבע אותי לא צריך לשכנע - שהייתי במחיצתם , במהלך שרות צבאי במשך חודשים כמאבטח וכאחראי על המסכנים שניבחרו לאבטח אותם - מדובר בהזויים אשר ההבדל בינם לבין אנשי העליונות הלבנה מתבטא רק במושא השינאה (יהודים אצל הראשונים וערבים אצל השניים )

Boston Guy

New member
בחלק גדול מאוד מבתי הכנסת בארה"ב יש "בתי ספר" לילדים ונוער

בחלק מבתי הכנסת פועלים גני ילדים, בחלק פועלות מסגרות של SUNDAY SCHOOL לילדים בגילאי 5-14, בחלק יש פעילויות נוער...
ההורים של אותם ילדים רוצים להרגיש שהילדים שלהם בטוחים במסגרת החינוכית שאליה הם שולחים אותם.
וברור שגם המתפללים לא ממש מעוניינים שאיזה משוגע יכנס לבית הכנסת עם נשק כזה או אחר בזמן תפילה ויפגע בהם.

אני לא יכול להגיד שאני מודע להתמגנות דומה בקהילות אחרות כדוגמת המגזר שהזכרת.
אבל היהודים תמיד חיו בעולם עם "מטרה" מצויירת על הגב.
רוב הכותבים בפורום הזה הגיעו לארה"ב בעידן ה"נאורות היחסית" של שנות ה 90 וצפונה - ולכן לא ממש חוו "אנטישמיות".
אבל בקהילות היהודיות כאן יש גם אנשים מבוגרים שחיו בארה"ב לפני שנות ה 80 - והם זוכרים היטב מה זה "לחטוף מכות ברחוב בדרך חזרה מבית הספר כי אתה יהודי".

ranshe

New member
נקודתית (וקצת פייסבוקית)

אני דווקא כן רואה יותר עניין בנשק, מטווחים סדירים, וכו' - אבל זה ממש לא מדגם מייצג.
אבל בסן-דייגו (ואולי קליפורניה בכלל), קשה מאוד עד בלתי אפשרי להוציא רשיון concealed carry, ונראה שגם אם אי גלוי (https://lawcenter.giffords.org/gun-laws/state-law/50-state-summaries/open-carry-state-by-state/), ואני לא רואה אף אחד מסתובב עם נשק ארוך...
&nbsp
https://en.wikipedia.org/wiki/Concealed_carry_in_the_United_States#No-issue

Boston Guy

New member
במסצ'יוסטס עוד יותר קשה להוציא רשיון נשק, כנראה

שכן שלי היה צריך רשיון לנשאית נשק לצרכי "העבודה השנייה" שלו כ"קונסטבל" (איש שמגיש לאנשים ניירות משפטיים מעצבנים כמו הזמנה למשפט, צווי פינוי מהביית ושאר ממתקים).
הפרוצדורה חייבה אותו, מעל ומעבר לעניינים ה"סטנדרטיים" של בדיקת עבר פלילי, שיעורי שימוש בנשק ומטווחים ועוד כיוצ"ב, לעשות את הדברים הבאים:
1. לעבור ראיון אצל מפקד המשטרה המקומית של העיירה שלנו שבו חקרו אותו שתי וערב על למה וכמה.
2. להביא 3 מכתבי "המלצה של עדי אופי" מאנשים שמכירים אותו לפחות 7 שנים ומוכנים להמליץ שהוא אדם אחראי ו"מגיע" לו רשיון נשק.
3. להחתים את כל השכנים בבניין שבו הוא גר על אישור שהם לא מתנגדים לכך שיהיה לו נשק בבית...

ומדובר על אקדח, כן? לא איזה רובה סער.

JimmyGee

New member
Massachusetts זה May issue state ולכן לא קל לקבל

concealed carry permit.
אצלנו ב North Carolina זה Shall issue state ומאוד פשוט לקבל למי שאין לו criminal record.

xbuffalomen

New member
תודה לעונים אני אמשיך לבטוח באלת הבייסבול שלי

metm98

New member
סתם סקרנות - או שזה רק ביטוי או שזה באמת יעיל?

&nbsp
כלומר, האם אמנם ניתן להתגונן מפני מישהו גדול, חזק, ואלים ממך באמצעות אלת בייסבול?

xbuffalomen

New member
מעולם לא נזקקתי לזה ...אבל זה נותן לי הרגשת ביטחון

כנראה מזוייפת
אבל מעדיף את זה על אקדח שיתן לי הרגשת ביטחון ... מזוייפת גם כן ...

JimmyGee

New member
handgun למי שעבר background check, כן

כמו שהדמוקרטים רוצים.

Assault rifle לכל מי שרק רוצה (NRA, Trump and Republicans), לא!

למעלה