מתוך עיתון היוגוסלבים "גשר" קטע 1

מתוך עיתון היוגוסלבים "גשר" קטע 1

גשר "בילטן" של התאחדות עולי יוגוסלביה לשעבר בישראל ________________________________________________________________ שנה 55 מספר 6 נובמבר 2007 כסלו תשס"ח האם זה ה"גשר" האחרון? כבר הודענו לכם, חברים, שהסוכנות היהודית הפסיקה לתמוך בנו. היה זה מקור הכנסה בטוח יחיד. מעכשיו עלינו להתקיים רק מדמי חבר ומתרומות. היינו צריכים להיפרד מהמזכירה שמלבד עבודה מסורה קיימה קשר חם וידידותי עם חברי ההתאחדות. נעשו מאמצים על-ידי היו"ר הקודמת הגב' מרים אביעזר ומר משה טסטה סגן היו"ר להשיג מימון ממרכז הארגונים של ניצולי שואה. היו"ר החדשה הגב' פלנינקה קובצ'ביץ פנתה בקריאה נרגשת לחברים ולשגרירויות של סרביה, קרואטיה, בוסניה, סלובניה בבקשה לעזרה. התגובה היתה חיובית וקיבלנו עד כה תרומה משגרירות סרביה, שמאפשרת לנו להמשיך. בעזרתכם חברים נוכל לצעוד קדימה. המערכת __________________________________ מחאה התאחדות עולי יוגוסלביה לשעבר פנתה לממשלת סרביה במחאה חריפה על תופעות אנטישמיות בסרביה ובמיוחד בנובי-סאד. את המחאה מסרה הגב' פלנינקה קובצ'ביץ היו"ר, לשגריר סרביה בישראל מר מילה איסקוביץ

faridi

New member
khvala,Miri

אני באמת מציע בהזדמנות זו לעזור להתאחדות למען לא תתפורר. ההתפוררות של ההתאחדות - ההתפוררות של כל הקהילה. חבל! אולי אנו הצעירים נצליח להציל ת'מצב.

אתה צודק !!! אבל .....

רב הקהילה התערו במדינה ובמיוחד הדור השני.... ולא כל - כך מעוניינים בקשרי התפוצה שלנו.... ואולי זה למעשה הצלחת של הקהילה ומין הראוי שכולנו נהיה סוף - סוף רק ישראלים ! אגב קוריוז ... באחת המסעדות שסעדנו השבוע, דברו על מוצא הסועדים. אחד מהם אמר : " אני חצי טורקי, חצי בוכרי וחצי יוגוסלבי .... " (הנה הוכחה ששלשה חצאים = שלם ! )

faridi

New member
ךךךךךךךךך../images/Emo9.gif../images/Emo7.gif

אני לא יודע אם לצחוק או לבכות. זו העברית של חלק מהישראלים! בושה! אחרי 60 שנות עצמאות, זו העברית!

למעלה