מתוך "שפת השחרור"

עליזה 63

New member
מתוך "שפת השחרור"

מתוך "שפת השחרור" להתנתק מנושאים משפחתיים (המילה באנגלית היא issues, "נושא" הוא לא בדיוק תרגום מדויק, אבל לא הצלחתי לחשוב על משהו אחר. אולי סוגיה? קושי?) אנו יכולים למתוח קו בריא, להציב גבול בריא בין המשפחה הגרעינית שלנו לבין עצמנו. אנו יכולים להתנתק מהנושאים שלהם. יש בינינו אנשים שיש להם בני משפחה מכורים לאלכוהול או סמים אחרים ושלא נמצאים בהחלמה מההתמכרות שלהם. יש בינינו אנשים שיש להם בני משפחה עם נושאים של תלות לא פתורים. אולי בני משפחה אלה מכורים לאומללות, לכאב, לסבל, לקורבנות ולהיותם קדושים מעונים. אולי יש לנו בני משפחה עם קשיים לא פתורים שקשורים בהתעללות או במשפחת המוצא שלנו. אולי יש לנו בני משפחה מכורים לעבודה, לאוכל או למין. אולי יש תלות הדדית גדולה בתוך המשפחה שלנו או נתק בין בני משפחה עם מעט מאד קשר אחד עם השני. אולי אנחנו דומים למשפחה שלנו. אולי אנחנו אוהבים את המשפחה שלנו. אבל אנחנו בני אדם מובדלים עם זכויות אינדיבידואליות, ונושאים משלנו. אחת הזכויות הראשוניות שלנו היא הזכות להתחיל להרגיש יותר טוב ולהחלים, בין אם אחרים במשפחה בוחרים לעשות את אותו הדבר או לא. אנו לא צריכים להרגיש אשמה אם אנו מוצאים אושר וחיים שעובדים. ואנו לא צריכים לקחת על עצמנו את הנושאים של בני המשפחה בתור הנושאים שלנו כדי להיות נאמנים ולהראות שאנו אוהבים אותם. לעיתים קרובות, כאשר אנו מתחילים לטפל בעצמנו, בני המשפחה ינסו בצורות גלויות או סמויות למשוך אותנו בחזרה אל המערכת הישנה ואל התפקידים הישנים. אלנו לא צריכים ללכת. הניסיונות שלהם למשוך אותנו בחזרה הם הנושאים שלהם. אם אנו מטפלים בעצמנו ומחלימים, זה לא אומר שאנו לא אוהבים אותם. זה אומר שאנו מטפלים בנושאים שלנו. אנו לא צריכים לשפוט אותם על כך שיש להם קשיים; אנו גם לא צריכים להרשות להם לעשות לנו את כל מה שהם רוצים רק מפני שהם משפחה. אנו חופשיים עכשיו לטפל בעצמנו מול בני המשפחה. חופש זה מתחיל כאשר אנו מפסיקים להכחיש את הקשיים, ובצורה מנומסת, אך באסרטיביות, מחזירים להם את מה ששייך להם, ומתעסקים בנושאים שלנו. היום, אפריד את עצמי מבני המשפחה. אני בן אדם מובדל, למרות שאני שייך ליחידה הנקראת משפחה. יש לי זכות לנושאים שלי, לצמיחה שלי; לבני המשפחה שלי יש זכות לנושאים שלהם וזכות לבחור איפה ומתי להתמודד עם נושאים אלה. אני יכול ללמוד להתנתק באהבה מבני משפחתי ומהנושאים שלהם. אני מוכן לעבד את כל הרגשות שאני צריך כדי לעשות זאת.

../images/Emo51.gifעליזה../images/Emo45.gif

מעניין.. בדיוק על זה כתבתי עכשיו בתגובה ל"סיבוב האחרון"
תודה. אוהבת

עליזה 63

New member
מתוך "להיום" אכלני יתר אנונימיים.

מי שאינו חי על פי אמונתו אין הוא מאמין" תומס פולר האם לעקרונות שאני מאמינה בהם יש איזו שהיא זיקה לחיי ביומיום? אני יכולה לחשוב שתוכנית שנים עשר הצעדים היא נהדרת אבל איל אוכל לומר שהיא עטבדת בשבילי אםאני רק מעריצה אותה אך איני חיה לפיה. כשהגעתי לאואיי למה ששמעתי היה צליל אמת כי הדברים נבעו מניסיון ולא מתאוריה. כל אחד מסוגל "ללמוד" את התוכנית אך כדי להגיע להחלמה שהתוכנית מבטיחה אני זקוקה ליותר מהבנה אינטלקטואלית: אני חייבת במאמץ מתמשך להחיל את עקרונותיה הרוחניים על כל תחום בחיי. רק ז - כאשר אקיים בפועל את מה שאני אומרת שאני מאמינ בו - רק אז אוכל לשאת את הבשורה לאכלן כפייתי אחר. להיום: אני כופה על עצמי משמעת בכך שאינני מדברת על התוכנית אם אינני מנסה לעבוד אותה. אם אני מאמינה שהתוכנית שלנו היא תוכנית של החלמה אחיה על פי אמונה זאת. מתוך "להיום" אכלני יתר אנונימיים.

למעלה