מתוך 5 שנים כמה זמן צריך לקבלת אזרחות?

elgu1

New member
מתוך 5 שנים כמה זמן צריך לקבלת אזרחות?

שלום!!!!! אני נימצא בקנדה כבר 8 חודשים ורציתי לישאול כמה זמן מתוך ה5 שנים אני צריך להישאר בקנדה על מנת להגיש בקשה לקבלת אזרחות (דרכון קנדי) ? בדקתי עם השגרירות ונאמר לי ששנתיים האם זה נכון כי יש כאלה שאומרים 3 שנים . תודה אלגו מטורונטו.

leprechaungreen

New member
ישנם 2 מדדים

על מנת לשמור על ה-PR - שנתיים מתוך 5. על מנת להיות זכאי לאזרחות - 3 מתוך 4.

בקשה לאזרחות אפשר להגיש אחרי שצברת 1095 ימים

שהם 3 שנים., בתוך תקופה קלנדרית של 4 שנים. כלומר בתוך 4 שנים רתופות אתה חייב לשהות כאן סה"כ 1095 יום כדי להגיש את הבקשה לאזרחות, ואז לחכות למבחן האזרחות, ואחר כך להיות מוזמן להשבעה. רק אחר כך תוכל לקבל אזרחות קנדית. השנתיים מחמש זה לתורך שמירה על ה PR בלבד, PR אפשר לאבד, אזרחות לא.

roz האחת

New member
מה נותן השמירה על ה PR ?

האם אחרי שנתיים אפשר לחזור לארץ ...ולחזור לקנדה מתי שרוצים ? כולל הילדים ?

לא אי אפשר לחזור מתי שרוצים.

בכל רגע נתון, אם 5 שנים אחורה, לא היית בקנדה במצטבר 730 יום את מאבדת את ה PR ולא יכולה לחזור. הדרך הנכונה והפשוטה, היא לבוא ל 4 שנים אחרי הלנדינג, לא לצאת מקנדה לתקופות ארוכות, לעשות אזרחות ולהיות קנדי חופשי.

dana631

New member
למה לא שלוש???

כבר אמרתי לך, מושב, אתה לא מפרגן לי! ארבע שנים בקנדה? אתה רוצה שאני אתאבד?

אחרי 3 שנים את מגישה בקשה, ואחר כך מבחן, ואחר

כך השבעה. זה לוקח זמן, מצד שני, תחשבי חיובי, תמצאי כאן אולי (אמן) חברי נפש, וכל יום יהיה כיף מזוקק.

dana631

New member
עשית לי את היום! קראתי את התגובה שלך

ופרצתי בצחוק אמיתי ומשוחרר! היית צריך לראות את זה
ביום ה- 1096 אני עוברת לארה"ב, ואלמלא NAFTA מזמן הייתי שוכחת מקנדה.

roz האחת

New member
זה לא מה שהתכוונתי..

אחרי ששהיתי שנתיים מתוך חמש שנים בקנדה ועכשיו שמרתי את ה PR שלי ואני רוצה לחזור לגור בארץ...גרתי 5 , 10 שנים ואני רוצה לחזור שוב לקנדה . אני יכולה ? או לחילופין הילדים שלי ?

זה בדיוק העניין

סופרים כל הזמן, צריך תמיד להיות במצב שביום נתון כלשהו, בחישוב של 5 שנים אחורה, היית 730 יום בקנדה. ולכן כל יציאה מקנדה ליותר מ 3 שנים או כל שהייה של פחות משנתיים מתוך 5 משמעותם אבדן ה . PR מי שמתכנן לחיות לסירוגין בישראל ובקנדה, מוטב לו שישהה בקנדה 3 מתוך 4 שנים, יקבל את האזרחות, ואז הוא יכול להיות חופשי לגור היכן שבא לא.

למעלה